Hírmorzsák 2022-07-21 (12.30)

James Harden két évre ír alá a Phillynél, a második szezon játékosopciós. Félmillió dolláros büntetést kap a GSW tulajdonosa. A csapatok kivárnak a Durant-ügyben, senki nem érti pontosan a helyzetet. Donovan Mitchellről már nem a Knicksszel egyeztet a Jazz, a Miami Heat továbbra is képben van. Buddy Hieldről tárgyal a Lakers és a Pacers. Mike Conley-nak nincs piaca. Shaedon Sharpe-ot nem kell műteni.

A nap fő híre, hogy James Harden megegyezett a Philadelphia 76ersszel: két évre ír alá öszesen 68,6 millió dollárért, de a második szezon már játékosopciós - erről számolt be Adrian Wojnarowski. Ez azt jelenti, hogy az előttünk álló idényben 33 millió dollárt fog keresni, a következőre pedig 35,6 milliós opciója van, ennyi engedményt tett a csapatnak, hiszen nem hívta le a 47,4 milliós opcióját és jelentősen olcsóbban írt alá, de nem hosszabb távra, csak plusz egy (opciós) évre. 

Az ESPN információi szerint 500 ezer dollárra bünteti a liga Joe Lacobot, a Golden State Warriors tulajdonosát. Az indok az, hogy Lacob nyilvánosan beszélt a kollektív szerződésről szóló tárgyalásról és külön kiemelte, hogy a luxusadó működése nagyon unfair. Tőle ez nyilván érdekes felvetés, hiszen a GSW brutális luxusadót fizet évek óta és az előttünk álló szezonra 181 millióval számolnak.

Brian Windhorst szerint Kevin Durant ügye egyáltalán nem világos: még a Brooklyn Nets sem pontosan érti, hogy Durant miért kért cserét és hogy valóban 100%-ig eldöntötte-e, hogy távozni akar. Mivel a Nets rengeteget kér érte, így KD egyelőre maradni fog a csapatnál, de sokan vannak szabadságon minden klubnál és úgy tűnik, hogy most senkinek sem sürgős mozdulni. Windhorst úgy tudja, hogy a csapatok sem igazán értik, hogy miről van szó és megpróbálják kitölteni a hézagokat - Durant és Kyrie Irving beszéltek egymással utóbbi szerződéstárgyalásai során és sokan azt sejtik, hogy a két játékos kapcsolata áll KD kérelme hátterében. Mindenesetre sokak szerint egyelőre a Brooklyn sem viselkedik úgy, mint aki el akarná cserélni játékosát, a piacon is úgy mozgott, hogy erősítse a keretét, de Durant miatt sem hívogat szinte senkit.

Donovan Mitchell cseréje sem ígérkezik egyszerűnek, állítólag a New York Knicks négy-öt elsőkörös draftjogot ajánlott, a Jazz viszont jóval többet kérne érte, amit a Knicks egyelőre nem akar megadni, A tárgyalások most parkolópályára is kerültek, a Jazz más csapatokkal beszél, de a bennfentesek szerint még egymásra találhatnak a felek, ha a Jazz alaposabban felmérte, hogy honnan mi az ajánlat. A Miami Heat állítólag különböző forgatókönyveket állít össze, amelyekkel több draftjogot küldhet akár Michellért, akár Durantért.

A Jazz egyébként Mike Conley-val is ment már egy kört, de a veterán irányítóra nem igazán volt érdeklődés. A The Athletic szerint Conley-ért is picket szeretne a csapat, de a 35. születésnapjára készülő, az előző szezonban jelentősen visszaeső játékosért senki sem szeretne már érdemi értéket feladni. 

A Los Angeles Lakers és az Indiana Pacers tárgyalni kezdett egymással Buddy Hieldről: az arany-lilák egyelőre nem mozdulnak a Westbrook-Irving vonalon, Hieldet viszont már tavaly is akarták, csak végül helyette érkezett Westbrook. Az ESPN szerint a Westbrook-Irving cserére jelenleg nincs nagy esély, mert nem tudnak megegyezni a  felek, az viszont felmerült, hogy az Indyvel olyan csomagról beszélnek, amelyben eltávolítanák Westbrookot és Hield mellett Myles Turnert is megszereznék, de Talen Horton-Tuckernek is bele kellene ebbe kerülnie.

A végére pedig egy jó hír: a Portland Trail Blazers idei 1/7-ese, Shaedon Sharpe vállát nem kell megműteni. A csapat azt jelentette be, hogy a nyári liga első meccsén megsérülő játékos műtét nélkül is teljesen felépülhet már az edzőtábor kezdetére. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus