Hírmorzsák 2022-07-25 (10:00)

A Celtics is beszállhat Kevin Durantért. Seth Curry szerint Ben Simmons komoly kihívás előtt áll, hogy egy év után visszatérjen. A Heat a végsőkig ki fog várni Durant és Donovan Mitchell esetében is. Bam Adebayo célja az Év Védője díj. Collin Sexton és a Cavaliers között állnak a tárgyalások. Nathan Knight marad a Timberwolvesnál. Ignas Brazdeikis Litvániába igazol. Slava Medvedenko elárverezi a két bajnoki gyűrűjét.

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint a Heat, a Suns és a Raptors után a Celtics is elkezdett tárgyalni a Nets képviselőivel Kevin Durant esetleges megszerzéséről. Egyelőre ők sem állnak más csapatoknál közelebb a sztár megszerzéséhez, ugyanakkor folyamatosan kapcsolatban állnak a Netsszel, és Jaylen Brown esetleges beajánlásával kimondottan erős csomagot lennének képesek összeállítani Durantért. A Celtics biztosan nem fogja felajánlani Jayson Tatumot, ugyanakkor Brown mellé tudnának adni három védettség nélküli első körös draftjogot (2025, 2027, 2029), továbbá két pickcserére is jogot (2024, 2026).

Seth Curryt Ben Simmons visszatéréséről kérdezték a minap. Úgy gondolja, hogy csapattársa komoly kihívás előtt áll, elvégre egy teljes szezont kihagyott, és ezt követően kell visszanyernie a ritmusát. Nem tudja pontosan, hogy mentálisan min ment keresztül, ezért erről nem is beszélne, de ennyi kihagyás után legalább ekkora kihívás lesz számára az is, hogy ismét a pályán küzdjön és öt az öt ellen játsszon. Simmons próbálja a lehető legtöbbet kihozni a nyárból, fizikálisan és mentálisan is visszahozni magát, és jót is fog neki tenni, ha ismét a pályán lehet. Rengeteg tripladobást kreál a csapattársainak, így neki (Currynek – a szerk.) is, emellett az elzárás-leválások és a handoff játékok terén is nagyon jó, remekül válik le a gyűrű felé, és mindehhez jön a védekezése, ahol több poszton is megállja a helyét.

Ira Winderman (South Florida Sun Sentinel) információi szerint a Heat továbbra is szeretné megszerezni Kevin Durant és Donovan Mitchell kettőséből az egyiket, de ha ez nem jön össze, akkor más irányba indulhatnak el, és ekkor kiszemeltjük lehet John Collins, Myles Turner és Harrison Barnes is. A Heat feltételezhetően ki fog várni a végsőkig Durant és Mitchell esetében is, míg Anthony Chiang (Miami Herald) információi szerint akkor egyáltalán nem fognak lépni, ha egyik sztár megszerzése sem jön össze, hanem inkább kivárnak, hátha egy újabb sztár elérhetővé válik.

Bam Adebayo egy kosaras táborban beszélt arról, hogy úgy gondolja, hogy már az elmúlt két szezonban is neki kellett volna megkapnia az Év Védője díjat, a következő idényben viszont biztosan el fogja nyerni ezt az elismerést.

Chris Fedor (Cleveland.com) arról beszélt egy podcastben, hogy a Cavaliers tett egy ajánlatot a korlátozott szabadügynök Collin Sextonnak, 3 évre 40 millió dollárt kínáltak neki, és ez az ajánlat most is élt. Az előző szezon jelentős részét térdsérülés miatt kihagyó hátvéd ettől jelentősen nagyobb ajánlatra számított ezen a nyáron, ezért sem fogadta még el ezt az összeget. Jelenleg állnak a tárgyalások, és nem tűnik úgy, hogy a közeljövőben megegyezés születne.

Nathan Knight visszaigazolt a Timberwolveshoz. A magasember az elmúlt idényben two-way szerződéssel rendelkezett, míg most Jon Krawczynski (The Athletic) információi szerint egy részben garantált hagyományos megállapodást írhatott alá.

Ignas Brazdeikis Litvániába igazol és 1+1 évre aláír a Zalgiris Kaunas csapatához. Brazdeikis három szezon alatt összesen 64 meccsen jutott szóhoz az NBA-ben, az elmúlt idényben 42 találkozón lépett pályára a Magic színeiben, de korábban megfordult a Knicksnél és a 76ersnél is. A játékos Litvániában született, de Kanadában nőtt fel, a közelmúltban mutatkozott be a litván nemzeti csapatban, így gyakorlatilag hazatér.

A Lakers színeiben 2001-ben és 2002-ben is bajnoki címet nyerő Slava Medvedenko úgy döntött, hogy elárverezi a bajnoki gyűrűit, és a befolyt összeget Ukrajna megsegítésére akarja fordítani. Medvedenko elmondta, hogy tornatermeket szeretnének helyrehozni ebből az összegből, miután száznál is több iskolát ért bombatámadás. Az országuknak rengeteg pénzre lesz szüksége arra, hogy az iskolákat helyreállítsák, és a tornatermekre csak akkor kerülne sor, ha minden mást rendbe hoztak már, ugyanakkor közeledik a tél, a gyerekeknek pedig bent kell majd játszaniuk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus