Hírmorzsák 2022-07-26 (10:00)

A Celtics Jaylen Brownra épülő ajánlatot tett Kevin Durantért, a Nets rákontrázott erre. A Suns már nincs versenyben Durantért. A Knicks mellett még hat csapat érdeklődik Donovan Mitchell iránt. A Lakers több csapattal is egyeztetett Russell Westbrook cseréjéről. Rasheed Wallace nem csatlakozik a Lakers edzői stábjához. A Hornets fontolgatja Kemba Walker és Isaiah Thomas leigazolását is. Kevin Porter Jr. új szerződést kaphat a Rocketstől. Shareef O’Neal és Alex Antetokounmpo is a G Ligában folytatja. Larry Birdnek már nincs szerepe a Pacersnél. A Nuggets a perimétervédekezését akarta javtani a nyári lépéseivel, várhatóan Jamal Murray és Michael Porter Jr. is bevethető lesz a szezon kezdetén.

Shams Charania (The Athletic) információi szerint a Celtics ajánlatot tett Kevin Durantért: a Nets sztárjáért Jaylen Brown és Derrick White játékjogát, illetve egy jövőbeli első körös draftjogot kínált a Boston. Brooklynban a hírek szerint erre nemet mondtak, majd egy ellenajánlatot is tettek, ők ugyanis Marcus Smartot, további draftjogokat, valamint potenciálisan még egy további rotációs játékost is kérnének a fenti csomagon túl. Charania szerint jelenleg három csapat van versenyben a Nets sztárjáért, a Celtics mellett még a Heat és a Raptors, míg a Suns kiszállt a versenyfutásból – nekik eleve nem lett volna sok esélyük harmadik csapat bevonása nélkül cserélni érte, és azzal, hogy Deandre Ayton egyelőre nem mozdítható, gyakorlatilag eldőlt, hogy nem tudnak megfelelő csomagot összerakni.

Adrian Wojnarowski (ESPN) szintén osztott meg információkat Durant helyzetéről, pontosabban azt mondta, hogy semmi sem változott azóta, hogy cserét kért volna. Továbbra is elég széles skálán mozog, hogy mikor kerülhet sor egy esetleges cserére, és valószínűleg nem a közeljövőben fog ez megtörténni. A Nets egy ideális világban továbbra is szeretné megnézni, hogy miként működne Durant, Kyrie Irving és Ben Simmons hármasa, illetve változatlanul ragaszkodnak ahhoz, hogy csak olyan cserébe mennek bele, ami számukra is előnyös.

Charania számolt be arról is, hogy mi a helyzet Donovan Mitchell esetében, és úgy tűnik, hogy a Jazz hátvédjére elég sok csapat feni a fogát, a Knicks mellett ugyanis a Hawks, a Hornets, a Heat, a Kings, a Raptors és a Wizards is tárgyalásokat folytat a megszerzéséről.

A Lakers sem tétlenkedik, náluk Russell Westbrook elmozdításán dolgoznak, és Charania információi szerint a Pacersszel, a Knicksszel és a Jazz-zel is egyeztettek már olyan cserék lehetőségéről, amikben az irányító csapatot válthatna. Mindhárom csapat nyitott lehet az irányító szerződésének az átvételére, amennyiben megfelelő értéket is kapnak ezért cserébe, a Lakers ugyanakkor egyelőre nem hajlandó egynél több jövőbeli első körös draftjogról lemondani. A Pacers kapcsán a közelmúltban felmerült, hogy Buddy Hield és Myles Turner is a Lakershez kerülhetne, a másik két csapat helyzete viszont nem annyira egyértelmű. A Knicksnél jelenleg egyértelműen Mitchell megszerzése a prioritás, míg a Jazz egyelőre nem tudja csomagban cserélni azokat a játékosokat, akik Rudy Gobert elcserélésekor kerültek hozzájuk.

Ugyancsak a Lakershez kapcsolódó hír, hogy Rasheed Wallace mégsem csatlakozik az aranysárga-lilákhoz, nem lesz Darvin Ham edzői stábjának a tagja.

A már eddig is sokat idézett Charania információi szerint a Hornets jelenleg azon dolgozik, hogy csereirányítót szerződtessen, és állítólag Kemba Walker, illetve Isaiah Thomas is a kiszemeltjeik között van. Walker visszatérése már csak azért is érdekes lenne, mert pályafutása első 8 szezonját a Hornetsnél töltötte, de Thomas is kötődik a csapathoz, ő az elmúlt idény során játszott itt 17 meccsen.

Kevin Porter Jr. és a Rockets állítólag kölcsönösen nyitott arra, hogy meghosszabbítsák az irányító szerződését – Houstonban nagyon jól állnak anyagilag is, ugyanis Porter új szerződése nélkül akár 70 millió dolláros helyük is lehetne a sapka alatt 2023 nyarán.

Kevon Harris two-way megállapodást kapott a Magictől, miután meggyőző teljesítményt nyújtott az előző szezonban a Raptors G Ligás partnercsapatában, illetve remekelt az idei nyári liga során is a Timberwolves színeiben. Sharife Cooper már nem a Hawks játékosa, felbontották a two-way szerződését.

Shareef O’Neal a következő szezont a G Ligás Ignite csapatánál tölti, ahol hatszámjegyű összegről szóló szerződést írt alá hétfőn. A szintén G Ligában szereplő Wisconsin Herd megszerezte Alex Antetokounmpo játékjogát, vagyis a Bucks partnercsapatához került a legfiatalabb Antetokounmpo-testvér.

Larry Bird 2017-ben távozott a Pacers elnöki pozíciójából, de azt követően is tanácsadóként segítette a csapatot, ugyanakkor Scott Agness (Fieldhouse Files) arra hívta fel a figyelmet, hogy az idei draft előtti felmérőkön már nem volt jelen, ahogyan a szezon korábbi szakaszában sem lehetett már látni a csapat körül. Az újságíró megkeresésére Kevin Pritchard elmondta, hogy Bird már nem tölt be aktív szerepet a franchise életében, ugyanakkor jó barátságot ápol vele, ahogyan Rick Carlisle is, úgyhogy bármelyikük megkeresheti őt, ha a segítségére lenne szükségük, Bird mindig elérhető a számukra.

Calvin Booth a Nuggets nyári motivációiról beszélt Mike Vorkunovnak (The Athletic). Az volt a céljuk, hogy a periméteren magasodjanak, mert az elmúlt idényben alacsonyabbak voltak annál, mint ami ideális lett volna, emellett a periméteren a védekezésüket is javítani akarták, ezért érkezett Kentavious Caldwell-Pope, Bruce Brown és Christian Braun is, illetve emiatt áldozták be JaMychal Greent is. Jamal Murray visszatérésétől is javulást vár védekezésben, aki szerinte alulértékelt védő, és ugyan időbe fog neki telni, mire visszanyeri a formáját, de arra számít, hogy a pálya mindkét oldalán éreztetni tudja majd a hatását, miután ez megtörténik. Az előző szezonban Aaron Gordonnak rengeteg lyukat kellett betömnie, jelentősen többet kellett hátvédeken védekeznie, mint ahogyan azt szerették volna, és remélhetően az új szerzemények ezt is orvosolni fogják.

Booth azt is elmondta, hogy számításaik szerint Murray és Michael Porter Jr. is bevethető lesz a szezon kezdetén, viszont arról, hogy mennyit és hogyan játsszanak majd az idény során, majd csak közvetlenül a szezonkezdet előtt fognak egyeztetni. A csapatvezető végezetül azt is elmondta, hogy az a prioritásuk, hogy a lehető legtöbbet kihozzák Nikola Jokics legjobb éveiből, és ezt az időszakot szeretnék annyira elnyújtani, amennyire csak lehetséges. Olyan játékosokkal akarják őt körülvenni, akik mellett a legjobbját tudja nyújtani, és akikből a legtöbbet tudja kihozni csapattársként.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus