Hírmorzsák 2022-07-27 (10:00)

Módosulhatnak a koronavírussal kapcsolatos szabályozások. Még július közepén tárgyalt a Nets és a Celtics Kevin Durantről. Jaylen Brown maradna Bostonban, Jayson Tatum is szereti a jelenlegi keretüket. Több vezető is úgy gondolja, hogy a Nets nem akarja elcserélni Durantet. A Heat nehezen mondana le Bam Adebayo játékjogáról. Juancho Hernangómez aláírt a Raptorshoz. Megműtötték E.J. Liddell térdét.

Vincent Goodwill (Yahoo! Sports) információi szerint módosulhatnak a koronavírussal kapcsolatos szabályozások a következő szezonra. A tervek szerint egyáltalán nem lesz oltottsági kötelezettség a csapattagok irányába, ugyanakkor továbbra is azt tanácsolják, hogy mindenki vegye fel az oltásait. Az NBA emellett egyeztetni fog a játékosok szakszervezetével arról is, hogy az oltást fel nem vevő kosarasokat ne naponta, hanem csak időszakosan teszteljék. Mint ismert, a játékosoknak az elmúlt szezonban sem tette kötelezővé az oltást a liga, csupán egyes helyi törvények miatt alakult ki ez a helyzet néhány csapatnál, ugyanakkor a játékosok környezetében dolgozó személyzetnek és a játékvezetőknek is kötelező volt felvenni az oltást.

Zach Lowe (ESPN) arról beszélt a podcastjében, hogy egyáltalán nem friss esemény, hogy tárgyalt egymással a Celtics és a Nets Kevin Durant cseréjéről, ezen egyeztetések még valamikor július közepén történhettek, talán 16-án, viszont csak a minap láttak napvilágot. Mint ismert, a Celtics Jaylen Brown és Derrick White játékjogát, valamint egy jövőbeli első körös draftjogot ajánlott Durantért a híresztelések alapján, ugyanakkor a Nets kérné még Marcus Smartot, egy további rotációs játékost, illetve még több első körös drajtjogot is. Lowe szerint minden jel arra mutat, hogy a közeljövőben nem lesz megegyezés a két csapat között.

Jared Weiss (The Athletic) információi szerint Jaylen Brown annak ellenére is maradni akar a Celticsnél, hogy bekerült a neve a cserepletykákba. Felmerült vele kapcsolatban egy olyan híresztelés is, hogy 2024 nyarán nem fog hosszabbítani Bostonban, de amikor ezt meghallotta, ez meghökkentette őt, és cáfolta is ezeket a pletykákat. Weiss azt is megjegyezte, hogy többen is azt gondolják, hogy a Nets szivárogtatta ki a Celticsszel folytatott tárgyalások részleteit, hogy ezzel próbáljanak meg magasabb ajánlatot kicsikarni a Raptorstól vagy a Heattől. Chris Mannix (Sports Illustrated) információi szerint a Raptors-vonalon nincs előrehaladás, Torontóban változatlanul nem hajlandóak lemondani Scottie Barnes játékjogáról, és amíg ez nem változik, a Nets nem lesz hajlandó velük üzletelni.

Jayson Tatumot is megkérdezték az esetleges Durant-cseréről, és megjegyezte, hogy játszott már vele egy csapatban az olimpián, és természetesen egy nagyszerű kosaras, de nem az ő döntése, hogy mi fog történni. Szereti a jelenlegi csapatukat, szereti a mostani játékostársait. Van két új szerzeményük Malcolm Brogdon és Danilo Gallinari személyében, és ő csak kimegy a pályára és játszik a csapattársaival, nem játszik GM-et, hogy ő hozzon ilyen döntéseket.

Jake Fischer (B/R) információi szerint a ligában több csapatvezető is azon a véleményen van, hogy a Nets azért szab meg ennyire magas árat játékosáért, mert egyáltalán nem akarják őt elcserélni. Brooklynban készülnek arra az eshetőségre is, hogy Durant marad, miközben a többi csapat abban bízik, hogy lejjebb fog menni az ára. Fischer azt is megjegyezte, hogy Durant annak nem adta eddig a jelét, hogy mindenképpen ki akarja erőszakolni az elcserélését, és arra sem utal semmi, hogy esetleg kiülné a csapat meccseit, hogy ezzel érjen el cserét. Fischer információi szerint egyébként még július elején tárgyalt a Nets és a Celtics, és azóta, hogy befejeződött a Summer League, ligaszerte szünetel a legtöbb tárgyalás.

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi ugyanakkor annyiban ellentmondanak Fischer beszámolójának, hogy szerinte a Nets igenis el akarja cserélni a játékost, ez komoly szándékukban áll, ugyanakkor a saját feltételeik szerint akarnak üzletet kötni.

Barry Jackson és Anthony Chiang (mindketten Miami Herald) forrásai szerint a Heat továbbra sem tett le Durant megszerzéséről, ugyanakkor nem igazán szeretnének megválni Bam Adebayótól – a centert egyébként is csak úgy lehetne a Netshez cserélni, ha Ben Simmons is csapatot vált. Az sem elképzelhetetlen, hogy a Heat majd a későbbiekben próbálkozik újra, amikor reálisabb ellenértékért is megszerezhető lesz Durant.

Adrian Wojnarowski jelentette, hogy Juancho Hernangómez a következő szezonra aláírt a Raptorshoz, a szakíró ugyanakkor nem közölt részleteket a szerződésről. A Rockets bejelentette Bruno Fernando visszaigazolását – a megállapodás pontos részletei nem ismertek, de Jonathan Feigen (The Houston Chronicle) úgy tudja, hogy egyelőre csak az edzőtáborra kapott meghívót.

A Pelicans bejelentette, hogy E.J. Liddell hétfőn átesett az ACL-szakadását követő műtéten. A játékosra határozatlan ideig nem számíthatnak, és egyelőre kérdéses is a csapatnál a jövője, mert a keretükben csupán egyetlen two-way hely szabad, és az sem elképzelhetetlen, hogy végül a Pelicans G Ligás partnerénél fog kikötni erre a szezonra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus