Hírmorzsák 2022-07-31 (8:45)

A Nets abban bízik, hogy Kevin Durant visszavonja a cserekérelmét. Kyrie Irving a pályafutása végén az NBA-n kívül is játszani akar. Bam Adebayo Udonis Haslem nyomdokaiba lépne a Heatnél. Joel Embiid a 2023-as világbajnokságon mutatkozhat be a francia válogatottban. Collin Sexton maradása valakinek a távozását jelentené a Cavaliersnél. Eltört Collin Gillespie lába, megműtötték. Armoni Brooks szabadlistára került. Tyler Johnson Ausztráliába igazolt.

Tegnap már szóba került Zach Lowe (ESPN) legutóbbi podcastje, és ugyanitt hangzott el az is, hogy a Nets abban bízik, hogy Kevin Durant meggondolja magát és visszavonja a cserekérelmét. A játékos csereértékét lehetetlen teljesíteni, és a Netsnél remélik, hogy ezt Duranték is belátják, miközben a többi csapat arra vár, hogy Brooklynban csökkentsék a sztár árát.

Kyrie Irving a távlati terveiről írt Twitteren. A 12. évét kezdi meg a világ legerősebb ligájában, és egyre csak jobb lesz. 38 évesen lesz majd ideje visszatekinteni a pályafutására, addig viszont csak próbál minden pillanatot élvezni – senki se gondolja, hogy 38 évesen abba fogja hagyni a játékot, világszerte mindenféle ligákban fog feltűnni, ahol fiatalokat fog tanítani, minden tudását átadja majd nekik.

Bam Adebayo Anthony Chiangnak (The Miami Herald) mondta el, hogy szeretne Udonis Haslem nyomdokaiba lépni és az egész pályafutását a Heatnél eltölteni, amennyiben lehetősége lesz erre. Szeretné abban a közösségben tölteni a pályafutását, amibe belekerült, és amelyik végignézte azt, hogy egy átlagos 14. helyen draftoltból a csapat egyik alapkövévé válik. Úgy véli, hogy a csapatnál hisznek benne, és tisztában vannak azzal, hogy kijük van – ő egy olyan játékos, aki keményen dolgozik, elvégzi a piszkos munkát is és nem hagyja cserben a csapattársait. Úgy érzi, hogy sok csapat szeretné őt a keretében tudni, de ez is csak a tisztelet jele. Pat Riley, Micky Arison és Andy Elisburg is hisz benne, hogy közösen képesek lehetnek megtenni a következő lépést és újabb bajnoki címet vinni Miamiba.

A francia válogatott mellett általános igazgatóként dolgozó Boris Diaw mondta el, hogy Joel Embiid akár már az idei Európa-bajnokságon is a csapat tagja lehetett volna, ha nem kellett volna megműteni a hüvelykujját. A center állampolgársági kérelmét elfogadták, jelenleg az útlevelére vár, és amint azt megkapja, fordulhat a FIBA felé azügyben, hogy Kamerun helyett Franciaország válogatottjában szerepelhessen a jövőben. Korábban arról lehetett hallani, hogy Embiid a 2024-es olimpián lehet először a francia csapat tagja, de Diaw most azt is elmondta, hogy már a 2023-as világbajnokságon keretben lehet.

Chris Fedor (Cleveland.com) arra hívta fel a figyelmet, hogy a Cavaliersnél Collin Sexton megtartása azt is jelentené, hogy valakinek távoznia kell, mivel már nélküle is 15 játékosnak van szerződése. Lamar Stevens és Dean Wade megállapodása sem garantált, de egyiküktől sem szeretnének megválni, így Cedi Osman vagy Dylan Windler elcserélése lehetne a megoldás.

Chris Haynes (Yahoo! Sports) számolt be róla, hogy a Nuggets határozatlan ideig nem számíthat Collin Gillespie-re, mivel a héten eltört a bal lába és meg kellett műteni. A hátvéd two-way szerződéssel rendelkezik, a nyári ligában 11,3 pontot és 5,3 lepattanót átlagolt.

Blake Murphy (Sportsnet) jelentette, hogy a Raptorstól szabadlistára került Armoni Brooks. A játékos szerződéséből csak 50,000 dollár volt garantált, és várhatóan valamelyik másik csapat lehetőséget fog neki biztosítani az edzőtáborában.

A Brisbane Bullets a hivatalos oldalán számolt be róla, hogy Aron Baynes után újabb olyan játékost szerződtettek, aki jelentős NBA-s tapasztalattal rendelkezik, Tyler Johnson is náluk folytatja. Johnson az elmúlt szezonban 3-3 meccsen lépett pályára a 76ers és a Spurs színeiben is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus