Hírmorzsák 2022-08-03 (10:00)

A Lakers a mai naptól fogva ajánlhat hosszabbítást LeBron Jamesnek. James továbbra is szeretne a fiával egy csapatban játszani, a családja szeretné, ha Los Angelesben maradnának. Magic Johnson szerint az egész ligának vissza kellene vonultatnia Bill Russell mezszámát. Kevin Durant a héten beszélni fog a Nets tulajdonosával. DeMarre Carroll segédedző lesz a Bucksnál. A Warriors továbbra is fenntart egy helyet Andre Iguodala számára. Goran Dragic hivatalosan is aláírt a Bullshoz. Duane Washington Jr. a Sunsnál folytatja. Rayjon Tuckert szabadlistára tette a Bucks.

A Lakers hivatalosan a mai naptól fogva ajánlhat idő előtti szerződéshosszabbítást LeBron Jamesnek, és Joe Vardon (The Athletic) információi szerint ezt hamarosan meg is fogják tenni. Az aranysárga-lilák 1 évre 47 millió dollárt, vagy 2 évre 98 milliót kínálhatnak fel, ugyanakkor az utóbbi megállapodás aláírásával 2024 nyarán nem lenne Jamesnek a saját kezében a jövője, márpedig továbbra is az a célja, hogy ezt követően fia, Bronny James csapattársa legyen. A Lakers helyzetét nehezítheti, hogy a 2024-es draftra jelenleg nincs meg az első körös választási joguk, az a Pelicans birtokában van, bár New Orleansban még dönthetnek úgy, hogy helyette inkább a 2025-ös első körösét kérik a Lakersnek. James ettől függetlenül sem biztos, hogy elfogadja a hosszabbítási ajánlatot, mivel a csapat kerete nem feltétlenül bajnoki címre esélyes, és a múltban is megtörtént már, hogy a szerződése rövidségével próbált meg nyomást gyakorolni, hogy javítsák körülötte a keretet.

Jamesnek az is a célja, hogy beérje Michael Jordant bajnoki címek számában, és sokan azon a véleményen vannak, hogy erre máshol nagyobb esélye lenne, ugyanakkor a korábbiaknál nagyobb mértékben veszi figyelembe azt is csapatválasztáskor, hogy a családja hol szeretne lenni, hol éreznék magukat jól. A hírek szerint James és a családja is boldog Los Angelesben, és ez ebben az esetben nagy jelentőséggel bírhat. Elméletben felmerülhetne, hogy 2023 nyarán szabadügynökként távozik a Lakerstől, miközben a családja maradna Los Angelesben, hogy a feleségének és a kisebb gyerekeinek ne kelljen újabb költözésen átesniük, de azt is figyelembe véve, hogy mennyire közel áll hozzájuk, ez igencsak valószínűtlen, bár nem teljesen lehetetlen.

James szeretne a fiával játszani, és a tárgyalásoknál az is döntő szerepet játszhat, ha a Lakers ígéretet tesz, hogy valamilyen módon a csapathoz viszik őt 2024 nyarán, még ha ehhez el is kell valakit cserélniük. Érdekesség, hogy 2023 nyarán a Cavaliersnek lesz annyi sapka alatti helye, hogy szerződést adjon Jamesnek, miközben Darius Garland, Evan Mobley és Jarrett Allen is maradni tudna, ráadásul nekik megvan a 2024-es első körösük is, ugyanakkor nem igazán tűnik úgy, hogy a Cavaliers ismét szerződtetni akarná őt, ahogyan James sem azért ment Los Angelesbe, hogy utána visszatérjen Clevelandbe. Vardon azzal zárta a gondolatmenetét, hogy James számára valószínűleg az lesz a legegyszerűbb döntés, ha marad Los Angelesben, már csak azért is, mert a családja is maradni akar, és nekik ebbe komoly beleszólásuk is lesz.

Magic Johnson Twitteren szólította meg Adam Silvert, ahol azzal a javaslattal állt elő, hogy az egész NBA-nek vissza kellene vonultatnia a 6-os mezszámot Bill Russell tiszteletére. Az amerikai nagy sportligákban nem lenne példa nélküli egy ilyen lépés, 1997-ben az MLB is visszavonultatta Jackie Robinson 42-es számát, igaz csak 25 évvel a halála után. Russell és Robinson között a minap Jerry West is párhuzamot vont, aki azt emelte ki, hogy az emberek generációktól függetlenül nem csupán a játékukkal, hanem a személyiségükkel is változást érhetnek el, és ebből a szempontból Robinson és Russell ugyanazon a polcon helyezkedik el.

Steve Bulpett (Heavy.com) információi szerint Kevin Durant és Joe Tsai találkozni fognak az elkövetkező napokban. Az újságírónak arról nincs információja, hogy milyen jellegű egyeztetés várható a sztár és a Nets tulajdonosa között, ugyanakkor az figyelemreméltó, hogy ismét vele egyeztet Durant, és nem a csapat vezetőivel – mint ismert, annak idején a cserekérelmét is közvetlenül Tsai-nak jelezte.

Chris Haynes (Yahoo! Sports) információi szerint DeMarre Carroll csatlakozik a Bucks edzői stábjához. Carroll utoljára a 2019/20-as idényben léphetett pályára az NBA-ben a Spurs és a Rockets színeiben, és most ismét együtt dolgozhat azzal a Mike Budenholzerrel, akinek a kezei alatt már eltöltött két szezont a Hawksnál, csak akkor még játékosként.

Steve Kerr Anthony Slater (The Athletic) megkeresésére mondta el, hogy a Warriors keretében továbbra is fenntartanak egy helyet Andre Iguodala számára. A játékos tudja, hogy hányadán állnak, és ha szeretne visszajönni a következő szezonra is, akkor örömmel várják, bármikor is hozza meg a döntését, nekik az rendben van.

Több megállapodás is született az elmúlt nap során. Goran Dragic hivatalosan is aláírt a következő szezonra a Bullshoz. Az előző szezont a Pacersnél töltő Duane Washington Jr. two-way megállapodást írhatott alá a Sunsnál. Jared Rhoden a Trail Blazers, CJ Elleby a Timberwolves edzőtáborában próbálhat meg helyet kiharcolni magának. A Bucks bejelentette, hogy Rayjon Tucker szabadlistára került tőlük.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus