Hírmorzsák 2022-08-04 (10:00)

A Jazz Donovan Mitchell 2025-ös eligazolását előzné meg az elcserélésével. Shaquille O'Neal kritizálta Kevin Durantet, a Celtics helyében nem cserélne érte. Darvin Ham nagyobb hatalmat kap Russell Westbrookkal szemben. Várhatóan Kyrie Irving legkésőbb 2023 nyarán a Lakersnél fog kikötni. Kendrick Nunn még nem játszott öt az öt ellen, de az edzőtáborra készen állhat. Alekszej Pokusevszki, Nikola Jovics és Ömer Yurtseven is kihagyja az Európa-bajnokságot.

Andy Larsen (The Salt Lake Tribune) információi szerint a Jazz azért is gondolkodik abban, hogy Donovan Mitchell nélkül építsék újjá a csapatukat, mert azt feltételezik, hogy a hátvéd 2025 nyarán szabadügynökként mindenképpen távozna a csapattól. Arról már korábban is lehetett pletykákat hallani, hogy Mitchell szívesen játszana New Yorkban, Miamiban vagy valamelyik másik nagy piacon, ezért is valószínűsíthető, hogy a Jazz el fogja őt cserélni.

Shaquille O'Nealt arról kérdezték a The Rich Eisen Showban, hogy mit gondol Kevin Durant helyzetéről, és egy hasonlatba oltott kritikával állt elő. Szerinte ha valaki felépít egy házat magának, akkor utána abban kellene élnie, Durant volt az építész, és ő adott megbízást egy másik építésznek is, de a másik építész már Philadelphiában van. Vezérként Durantnek az lenne a feladata, hogy tegye így is működőképessé a csapatát, de ha ez nem áll szándékában, akkor könnyebb vásárolni egy másik házat. Valószínűleg egy bajnoki címre esélyes csapathoz akar kerülni, mert az az egyszerűbb út. O’Neal arra is kitért, hogy szerinte a Celticsnek nem kellene elcserélnie Jaylen Brownt a Nets játékosáért, hisz a jelenlegi keretükben, és Bostonban élből kellene elutasítani Durant megszerzésének a lehetőségét.

Jovan Buha (The Athletic) információi szerint Darvin Ham nagyobb hatalmat kap a Lakersnél Russell Westbrookkal szemben, mint elődje, Frank Vogel. Hamnek hatalmában lesz kiültetni az irányítót a meccsek végjátékában, amennyiben ezt látja a megfelelő döntésnek, és ez akár odáig is vezethet, hogy Westbrook kikerüljön a csapat kezdőjéből.

Ugyancsak Buha írt arról is, hogy Kyrie Irving iránt továbbra is csak a Lakers mutat érdeklődést, és nagyon valószínű, hogy ott is fog kikötni, mindössze az a kérdés, hogy a februári cserehatáridő lejárta előtt odacserélik őt, vagy 2023 nyarán szabadügynökként csatlakozik az aranysárga-lilákhoz – állítólag szabadügynökként is egyedül a Lakers gondolkodik a leigazolásában.

Kendrick Nunn kapcsán a közelmúltban már azt lehetett hallani, hogy teljesen egészséges, ugyanakkor Buha úgy tudja, hogy öt az öt elleni játékban egyelőre még nem vehetett részt, a Lakersnél viszont bíznak abban, hogy az edzőtábor kezdetére meg fogja ugrani ezt az akadályt is, és ott már teljes értékű munkát végezhet.

A szerb válogatott Alekszej Pokusevszki és Nikola Jovics szolgálataira sem számíthat a szeptemberi Európa-bajnokságon, mivel a Thunder és a Heat sem engedte el fiatal játékosát, mindkét csapat azt akarja, hogy inkább náluk készüljenek fel az elkövetkező szezonra. A szerbeknél a várakozásoknak megfelelően Bogdan Bogdanovics sem lesz ott a keretben, miután térdműtéten esett át, nála az a cél, hogy az NBA alapszakaszának a kezdetére álljon készen a játékra. Nem Jovics az egyetlen Heat-játékos, aki nem megy a kontinensviadalra, Ömer Yurtseven ugyanakkor nem klubcsapata döntése miatt hagyja ki a tornát, hanem feltételezhetően egyéni döntés áll ennek a hátterében, ő egyszerűen nem utazott el a török válogatott edzőtáborába, és erről nem is adott tájékoztatást az ottani szövetségnek.

A végére pedig a kisebb játékosmozgások maradtak. Shams Charania (The Athletic) számolt be róla, hogy Ish Wainright two-way megállapodást írt alá a Sunsnál. Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Norvel Pelle és Isaiah Miller is meghívást kapott a Trail Blazers edzőtáborába. A Raptorsnál az idei drafton el nem kelő Gabe Brown vehet részt az edzőtáborban.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus