Hírmorzsák 2022-08-05 (10:00)

Tárgyalt a hosszabbításról LeBron James és a Lakers, megegyezés még nincs. Nem akarnak a csapatok harmadik vagy negyedik félként beszállni Kevin Durant cseréjébe. Jelenleg jó a viszony Kyrie Irving és a Nets között, az irányító nem bánná, ha náluk maradna a szezonra. Mike Muscala aláírt a Thundernél. A Heat ajánlatot tett Udonis Haslemnek. Deividas Sirvydis meghívást kapott a Pacers edzőtáborába. Iman Shumpertet letartóztatták. Brittney Grinert 9 év börtönre ítélték Oroszországban, fellebbeznek ez ellen.

LeBron James és a Lakers hivatalosan tegnap óta egyeztethetnek a játékos szerződésének idő előtti meghosszabbításáról, és Dave McMenaminnek (ESPN) James ügynöke, Rich Paul elmondta, hogy az első megbeszélésre sort is kerítettek a felek, és ez igencsak produktívra sikeredett. Megállapodás ugyan még nem született, de a felek folytatni fogják a tárgyalást. McMenamin azt is megjegyezte, hogy az egy valószínű forgatókönyv lehet, hogy James jelenlegi szerződését 1+1 évvel toldják majd meg, a 2024/25-ös idényre játékosopciója lehetne, így a kezében lenne a sorsa arra a szezonra, amikor a fia megkezdhetné az NBA-s pályafutását.

Ian Begley (SNY.tv) a Nets körüli helyzetről beszélt röviden. Kevin Durant kapcsán elmondta az újságíró, hogy nagyon nagy a pesszimizmus azzal kapcsolatban, hogy a közeljövőben elcserélnék őt, és különösen az nehezíti a helyzetet, hogy nem igazán találni olyan harmadik, esetlegesen negyedik csapatot, amelyik kisegítőként beszállna a játékos cseréjébe. Kyrie Irving kapcsán annyit jegyzett meg Begley, hogy jelenleg kimondottan jó a viszonya a csapatával, és számára megfelelne, ha a Nets játékosa lenne a következő szezonban is – mindehhez hozzájön, hogy jelenleg nem is nagyon folytatnak tárgyalásokat az elcseréléséről.

A Thunder bejelentette, hogy Mike Muscalát hivatalosan is visszaigazolták a következő idényre is. A magasember előző szerződése csapatopciót tartalmazott, amiről korábban lemondtak Oklahomában, az új megállapodás részletei egyelőre nem ismertek.

Ira Winderman (South Florida Sun Sentinel) információi szerint a Heat ajánlatot tett Udonis Haslemnek, és csupán a magasemberen áll, hogy ezt elfogadja-e. A 42 éves veterán az elmúlt 6 szezonban összesen 58 meccsen lépett pályára, és ezeken is csak átlag 7 perc lehetőséget kapott, de továbbra is a játékoskeret tagjaként szeretnék a csapat mellett tudni.

Deividas Sirvydis meghívást kapott a Pacers edzőtáborába, ahol lehetősége lesz helyet kiharcolnia magának az alapszakaszra is. Sirvydis az elmúlt két idényt a Pistonsnál töltötte, míg a nyári liga alatt a Pelicans színeiben mutathatta meg magát.

Iman Shumpertet még a hétvégén letartóztatták az egyik dallasi repülőtéren, amiért 6 uncia (170 gramm) marihuánát próbált átcsempészni a biztonságiakon. A rendőrségi jelentésből kiderül, hogy amikor lebukott, rákérdezett arra, hogy lenne-e mégis módja annak, hogy elérje a gépét, de nemleges választ kapott, majd a reptéri börtönbe zárták. A jelentésből az is kiderült, hogy Shumpert hátizsákjában egy tölténytárat is találtak 14 tölténnyel, ugyanakkor hozzávaló fegyver nem volt nála.

A végére a WNBA-játékos Brittney Griner maradt, akit még február 17-én tartóztattak le Oroszországban kannabisz birtoklásáért, majd július 7-én bűnösnek is vallotta magát. Griner ügyében most ítélet született, 9 év börtönbüntetést és 1 millió rubel (16,700 dollár) pénzbírságot szabtak ki rá. Az ítélet ellen 10 napon belül lehet fellebbezni, és ezt meg is fogják tenni. Korábban felmerült annak a lehetősége, hogy az Egyesült Államok kiadatná Viktor Bout fegyvercsempészt Oroszországnak a kosarasért és a kémkedés vádja miatt elítélt Paul Whelanért cserébe.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus