Hírmorzsák 2022-08-06 (12:00)

Goran Dragic ott lesz az Eb-n, a görögöknél mind a négy Antetokounmpo bekerült a bő keretbe. A WNBA-ben eltörölték a posztmegkötéseket az All-WNBA csapatoknál, felkészül az NBA? Rendeződni látszik Irving és a Nets viszonya. Lowry korábban megpróbálta visszavinni Vince Cartert a Raptorshoz. Vaszilje Micics némi bizalmatlanságot érzett az NBA-csapatok irányából, de reméli, hogy egyszer átkerül a tengerentúlra. DAJ pontosan tisztában van a denveri feladatokkal. Ha Mitchellt cserélik, sorban fognak állni a csapatok a Jazz veteránjaiért? A Lakers állítólag egy hármas csere ötletével kereste meg a Jazz-Knicks párost. 

Goran Dragic bejelentette, hogy vállalja a játékot a 2022-es Európa-bajnokságon. A Szlovéniát 2017-ben a torna MVP-jeként Európa-bajnoki címhez segítő veterán hátvéd saját Twitterén írt erről - a szlovének augusztus 2-án Litvániával kezdenek, a csoportküzdelmek során pedig a magyar válogatottal is találkoznak majd Kölnben. Dragic egyébként viccesen Michael Jordan 1995-ös "I’m Back”sajtóközleményét idézte meg a rövid, de velős bejelentéssel.

Arról már korábban írtunk, hogy Giannis Antetokounmpo erősen utalt rá, hogy ott lesz az Eb-n, most pedig Twitterén az is kiderült, hogy rajta kívül három testvére, Thanasis, Kostas és Alex is ott lesz a görögök (egyelőre bő) keretében. 

A WNBA bejelentette, hogy az idei szezontól kezdődően az All-WNBA Első és Második Ötösök szavazásánál megszüntette a posztokat, innentől kezdve nem kötelező 2 hátvédet, 2 csatárt és egy centert jelölni az év végi válogatottakba. A hír azért érdekes az NBA szempontjából, mert ez az igény már itt is felmerült, legutóbb amiatt, hogy az MVP-szavazáson második Joel Embiid csak a Második ötösbe kerülhetett, mivel centerposzton az MVP Nikola Jokics több szavazatot kapott - emellett többek között a szupermax szerződéseknél sem mindegy, hogy valaki All-NBA szinten teljesít, de a pozíciós megkötések miatt nem kerül be az év végi válogatottakba, és emiatt elesik a nagyobb szerződés lehetőségétől. 

Tegnap írtunk arról, hogy helyi újságírók szerint Kyrie Irving maradhat a Brooklynnál, ez a lehetőség tovább erősödött. Irving szűkebb pátriájában, New Jersey-ben tartotta meg hagyományos pro-am All-Star meccsét, amelyet egyrészt szépen megpromózott a Nets, másrészt több csapattársa (Kessler Edwards, Royce O’Neale, David Duke) is részt vett az eseményen. 

Kyle Lowry egy másik Raptors-legenda, Vince Carter podcastjében vendégeskedett, ahol arról beszélgettek, hogy Lowry anno erősen szorgalmazta, hogy Carter pályafutása vége felé térjen vissza Torontóba játszani, az érintett is benne lett volna, de végül nem jött össze a dolog. 

A 2021-es draft 50. választottja, a szerb válogatott magasember Filip Petrusev az előző évet Európában töltötte (Euroligát nyert a török Efes-szel), most pedig marad még egy évre a Crvena zvezdánál, ugyanakkor az EuroHoops podcastjében elmondta, hogy a 76ersnek tervei vannak vele. Részt vett a Summer League-en, mindent átbeszéltek a Philly-vel, és egyelőre a dolgok a tervek szerint alakulnak - nem játszott sokat a mostani SL-en, mert más játékosokra fókuszált a csapat, de előzetesen így is egyeztek meg. 

Volt csapattársa, a jelenleg a talán legjobb, nem NBA-ben játszó kosarasnak számító szerb hátvéd, Vaszilje Micics egy ideig kacérkodott azzal, hogy idén nyáron átjön az NBA-be, de végül ez nem jött össze. A jogait a Thunder birtokolja, ahol állítólag nem nagyon szeretne játszani, más csapatok pedig nem mozdultak meg a játékjogáért - ahogy Micics fogalmazott, érzett némi bizalmatlanságot a csapatok részéről azzal kapcsolatban, hogy hogyan is teljesítene az NBA-ben. A 28 éves klasszis ugyanakkor továbbra is nyitott arra, hogy megmérettesse magát a ligában. 

Mike Singerrel (Denver Post) beszélgetve DeAndre Jordan elmondta, hogy a Nuggetshoz igazolásában Jeff Greennek volt a legnagyobb szerepe, korábbi csapattársa kapacitálta, hogy jöjjön a Denverhez, de a döntést végül azután hozta meg, hogy többször beszélt Michael Malone vezetőedzővel. Pontosan tudja, hogy Denverben Nikola Jokics a kígyó feje, így ő a kispadról fog jönni, adja majd az elzárásokat, amivel jó dobóhelyzeteket teremt a társaknak, emellett fel kell érnie a lerohanásokkal, szednie a támadópattanókat és keményen védekeznie. Elsődleges motivációja a bajnoki cím, Jamal Murray és Michael Porter Jr. visszatérésével pedig erre komoly esélyt lát - második körös draftee-ként 15 évet húzott le a ligában, volt All-Star, All-NBA csapattag, sok nagy célt elért a ligában, már csak a gyűrű hiányzik. Azt is hozzátette, hogy sok remek veterán vezértől kapott segítséget fiatalon az öltözőben, ezt pedig nagyon szívesen továbbadná a Denvernél. 

Michael Scotto (Hoopshype) arról írt, hogy ha Donovan Mitchellt elcseréli a Utah Jazz a szezon előtt vagy közben, akkor több csapat is készen fog állni, hogy lecsapjon a használható veteránokra, mivel a Jazz valószínűleg villámgyorsan ki akarja majd takarítani őket. A lejáró szerződésű Bojan Bogdanovic és Patrick Beverley játékjogáért várhatóan nagy lesz a kereslet - a két éves, 47 milliós szerződéssel rendelkező Mike Conley már nehezebb dió, de az sem lehetetlen, hogy őt is elviszi valaki. 

Scotto arról is írt, hogy a Lakers korábban megkereste a Jazzt és a Knickset, hogy csináljanak egy háromcsapatos cserét. Ebben Russell Westbrook ment volna a Jazzbe, Mitchell a Knicksbe, még a Lakers Bojan Bogdanovic, Patrick Beverley, Jordan Clarkson és Malik Beasley közül vitt volna két játékost, a Jazz kapott volna mindkét csapattól elsőkörösöket és a Knicks adott volna még töltelékeket. Mellékszál, hogy a Lakers korábban például érdeklődött Cam Reddish iránt, a Knicks pedig foglalkoztatja azt a Gersson Rosast, aki anno nagy szerződést adott Beasley-nek, így az is felmerülhetett, hogy Beasley megy New Yorkba, Reddish pedig LA-be. A Jazz korábban három játékost és hat elsőköröst kért a Knickstől, amit Leon Rose-ék nyilván sokalltak, Westbrook szerződéséért pedig a 2027-es és 2029-es elsőkörösöket kérte volna a Lakerstől, akik viszont több forrás szerint is maximum egy elsőköröst adnának Westbrook mellé, így egyelőre messze vannak a felek a megegyezéstől.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus