Hírmorzsák 2022-08-07 (7:45)

Már sokkal jobban érzi magát a megsérülő Jayson Tatum, akinek nagyon kellett a pihenés és a feltöltődés - örül Malcolm Brogdon és Danilo Gallinari szerződésének, de a cserepletykákra nem figyel. A Jazznél kezdheti meg a szezont Donovan Mitchell, a Knicksszel messze vannak egymástól a felek. Sürgősebb lehet a Lakersnek Russell Westbrook elcserélése. DeMar DeRozan és Patrick Williams pályára lépett a Drew League-ben. Nikola Vucsevics és a Bulls tárgyal a hosszabbításról. Jövő héten jelenthetik be a szezon menetrendjét, a nagy nevek elcserélése okozhatja a késlekedést. 

Sokkal jobban érzi már magát Jayson Tatum, aki még a keleti döntőben szenvedett vállsérülést és utána a finálában emiatt nem volt teljesen egészséges. A játékos elmondta, hogy pihentetnie kellett a sérült testrészt, ezt pedig az utóbbi egy hónapban bőven meg tudta tenni, így már sokkal jobb állapotban van. Azt is kiemelte, hogy a hosszúra nyúlt szezon (és az előző nyári olimpia) miatt most nagyon kellett már neki a pihenő és a feltöltődés - ilyenkor el kell menni nyaralni, csak a családra összpontosítani, teljesen "levenni" a kosárlabdáról az ember agyát. Aztán majd eljön az a pont, amikor újra azzal kell törődni, újrakezdeni a diétát, edzőterembe menni, de minden offszezon egy kicsit más, sosem ugyanaz a recept.

Arról is beszélt, hogy függetlenítenie kell magát minden cserepletykától, amit hallani - a Bostonnal kapcsolatban szó volt arról, hogy felrobbantják a kis híján bajnoki címet nyerő brigád alapját Kevin Durantért. Tatum szerint az ember tudja, hogy mi igaz és mi nem, de az embereknek valamiről beszélniük kell, szerinte ebben ennyi a lényeg manapság és ha valaki mindenre odafigyel, amit a Twitteren vagy a TV-ben lát, akkor meg fog őrülni. Csak azzal kell törődni, amire van ráhatása, ő mindig így gondolkodott. Malcolm Brogdon és Danilo Gallinari érkezésének viszont örül, két olyan veteránnak tartja őket, akik már sok mindent elértek ebben a ligában - tudják, hogy hogyan kell játszani a kosárlabdát és reméli, hogy ők teszik hozzá azt a pluszt, ami a bajnoki címhez kell.

Marc Stein forrásai szerint jövő héten lehet nyilvános a következő szezon menetrendje, ami némi késést jelent a tervezetthez képest - állítólag ebben az is szerepet játszik, hogy Kevin Durant, Donovan Mitchell vagy Kyrie Irving csapatot vált-e, a liga erre vár még egy kicsit, így ehhez igazíthatnák a kiemelt mérkőzéseket. 

A Chicago Sun-Times forrásai szerint a Bulls és Nikola Vucsevics egy potenciális szerződéshosszabbításról tárgyal és nincs is messze a megállapodás. A center a szerződése utolsó évébe lép, 22 millió dollárt fog keresni, de mindkét fél szeretne hosszabb távon is együttműködni, így alighanem megtalálják majd a közös nevezőt.

Újra pályára lépett a Drew League-ban DeMar DeRozan, aki chicagói csapattársával, Patrick Williamsszel együtt szállt be a Los Angeles-i, amatőröket és profikat is foglalkoztató nyári bajnokságba. DeRozan legutóbb LeBron James mellett lépett pályára, most pedig szombat este az MMV Cheaterst segített győzelemhez 19 pontos hátrányból - a Bulls sztárja 36 pontig és 6 lepattanóig jutott, Williams 14 pontot és 14 lepattanót jegyzett.

A Utah Jazz beatwritere, Tony Jones szerint a csapat jelenleg úgy áll, hogy Donovan Mitchell-lel kezdi meg a szezont, de ettől még nyitott lehet arra, hogy az idény közben elcserélje sztárjátékosát. A New Yorkkal zajló tárgyalások viszont az ő információi szerint nem nagyon vitték közelebb egymáshoz a feleket, a Knicks nem akarja adni Derrick Rose-t és Quentin Grimest, pedig utóbbit nagyon kérné a Utah, de Tom Thibodeau is ragaszkodik hozzá. Jelen pillanatban annyira távol vannak egymástól az elképzelések, hogy mostanában biztosan nem lesz belőle csere, illetve a Heat sem tudja megadni azt, amit Danny Ainge kér, ezért fordulhat elő az, hogy Mitchell marad Salt Lake Cityben. Ettől függetlenül Ainge kivár, mert a New Yorknál hamar sürgősebb lehet a dolog, ha nem működik jól a csapat, bár a Jazznél azért lenne fontos még most robbantani, hogy ne nagyon nyerjenek meccseket, mert a cél most abszolút nem ez, hanem a minél jobb és minél több draftpick beszerzése - a sajátjukon sokat javíthatnának, ha elcserélnének mindenkit.

A végére pedig a Lakers maradt: sok szakíró és ligában dolgozó vezető is úgy érzi, hogy a csapatnál egyfajta határidőt jelent az edzőtábor kezdete a Russell Westbrook-helyzet kezelésére. A veterán irányító minden cserepletykában érintett, a hírek szerint nincs jóban LeBron Jamesszel, a tavalyi szezonja egészen pocsékra sikerült és bár az edzőváltás hozhat némi változást nála is, de a csapat szívesen megszabadulna tőle. Ha viszont az edzőtáborig ezt nem tudja megoldani és továbbra is ilyen "bújtatott" módon árulja, akkor már az első naptól kezdve ott lehet a feszültség a csapatnál, hiszen Westbrook nem az a fajta, aki csendben, nyugodtan, motiváltan teszi a dolgát ilyen helyzetben. A többi klub így arra számít, hogy a következő bő egy hónapban felpöröghetnek az események Westbrook közül, mert egyre sürgősebb lesz őt elboltolni valahogy - ha ott lesz még a keretben szeptember végén, akkor rengeteg médiafigyelmet fog generálni a helyzete, amire most nincs szüksége a Lakersnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus