Hírmorzsák 2022-08-08 (10:00)

Kent Bazemore a Kingsben folytatja. Paris Bass a Jazzhez írt alá. Mexikóvárosban találkozik egymással a Spurs és a Heat az alapszakaszban. Goran Dragic Batman után Robin lesz Luka Doncic mellett. Doc Rivers tagadta, hogy a 76ers tamperinget követett volna el. Tyrese Maxey szerint fizikális és mentális keménységet hoznak a 76ers új szerzeményei.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Kent Bazemore a Kingshez ír alá a következő szezonra. A 11. idényét megkezdő veterán az elmúlt szezonban a Lakersben játszott, de a 2019/20-as szezon során 25 meccs erejéig már megfordult a Kingsnél is. Arról egyelőre nincs információ, hogy garantált-e a szerződése.

Chris Haynes (Yahoo! Sports) számolt be róla, hogy Paris Bass a Jazzben folytatja a pályafutását, egy évre írt alá. Bass az elmúlt idényben kétszer 10 napot töltött a Sunsnál, összesen kétszer jutott náluk szóhoz. Tony Jones (The Athletic) információi szerint Exhibit 10 szerződést kapott a játékos, vagyis a gyakorlatban az edzőtáborra hívták meg.

Tegnap arról írtunk már, hogy némi csúszás után ezen a héten válhat nyilvánossá a 2022/23-as idény menetrendje, és az már ki is derült, hogy december 17-én a Spurs és a Heat Mexikóvárosban fog összecsapni – a mérkőzés pályaválasztója hivatalosan a Spurs lesz.

Mint ismert, Goran Dragic nemrégiben jelentette be hivatalosan is, hogy a szeptemberi Európa-bajnokságon ő is ott lesz Luka Doncic oldalán a szlovén válogatott keretében, és ennek kapcsán a csapatban betöltött szerepéről kérdezték az előző kontinensviadal legjobbját. Dragic elmondta, hogy most már kicsit kevesebbet fog játszani, és már nem is tudja ugyanazt a szintet hozni. Nem is tudja, hogy mennyit játszott átlagosan az előző tornán, talán 36 perc körül, és fogalma sincs, hogy miként volt erre képes. Ezúttal minden azon múlik, hogy miként érzi magát, de az biztos, hogy más szerepet fog betölteni a csapatban: akkor ő volt Batman, most viszont Robin lesz. A legfontosabb, hogy jó kémiát alakítsanak ki csapaton belül, személy szerint pedig igyekezni fog vezérként viselkedni, és akkor előlépni, amikor a leginkább szorult helyzetben vannak. Dragic azt is megjegyezte, hogy a legjobb négy közé várja Szlovéniát, illetve külön meg kellett győznie a Bulls vezetőit arról, hogy jó ötlet a szerepvállalása a tornán.

Doc Rivers a minap Vince Carter podcastjében vendégeskedett, ahol tagadta azokat a vádakat, hogy a 76ers tamperinget követett volna el P.J. Tucker és Danuel House leigazolásakor. Amikor James Harden jelezte feléjük, hogy hajlandó lemondani némi pénzről azért, hogy erősíteni tudjanak, még nem tudták, hogy mihez fognak kezdeni ezzel a lehetőséggel, ráadásul Harden is nyert ezzel, mert az egy évre szóló opciója helyett két évre írhatott alá, úgyhogy mindkét fél jól járt az ő megállapodásával.

Tyrese Maxey egy interjúban szintén a 76ers új szerzeményeiről beszélt, de ő abban a vonatkozásban, hogy Tuckerék fizikális és mentális keménységet hozhatnak a csapatukhoz, és Tucker emellett bajnoki attitűdöt is hozhat a csapathoz. Minderre nagyon nagy szükségük is van, és biztos benne, hogy az edzőtőtábor, majd az egész szezon is csupa jó dolgokat tartogat a számukra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus