Hírmorzsák 2022-08-10 (10:00)

Darvin Ham Anthony Davist helyezheti a Lakers támadójátékának a középpontjába, LeBron James is támogatja ezt. Rob Pelinka lehetőséget akar adni a Lakers jelenlegi keretének, mielőtt valami drasztikusabb lépésre szánná el magát. Kevin Durant legújabb kérése taktikai lépés lehet. Kyrie Irving sem szívleli Sean Marks és Steve Nash kettősét? A Pelicans is érdeklődhet Durant iránt. A Nets sokat vár Ben Simmonstól. Nincs pörlekedés Collin Sexton és a Cavaliers között, de a tárgyalások sem haladnak. Simi Shittu a Magicnél. Marko Milic a Mavericks edzői stábjában.

Chris Haynes (Yahoo! Sports) írt szerteágazó cikket a Lakersről, amiben szóba került az az előző heti találkozó is, amin LeBron James, Rich Paul, Rob Pelinka és Darvin Ham vett részt, hogy többek között James szerződésének a meghosszabbításáról egyeztessenek. A beszélgetés során előkerültek az előző szezon kudarcai, illetve a következő idényre vonatkozó tervek is, James például hangot adott annak, hogy mennyire fontos számára a csapat versenyképessége és kohéziója – annak érdekében, hogy bajnoki címért tudjanak küzdeni, szeretne minden egyes meccsen a pályán lenni. Ham egyetértett a sztárral azt illetően, hogy fontos az elszámoltathatóság, emellett védekezésben mindenkitől szívósságot vár el, és ha ezt nem kapja meg valakitől, akkor gondolkodás nélkül kiteszi a rotációból.

Egyes játékosokra új szerep is vár, a támadójátékot például Anthony Davisen keresztül akarják futtatni, amivel James is egyetért. A Lakersnél bizakodóak Davis nyári munkája kapcsán, és úgy gondolják, hogy ahhoz megfelelő formában lesz a szezonra, hogy el tudja kerülni a komolyabb sérüléseket a nagyobb teher cipelése mellett is. Haynes egyik forrása szerint a csapatnál ugyancsak bíznak abban is, hogy jelentősen javulni fog Russell Westbrook saroktriplája. Pelinka szerint türelmesnek kell lenniük, mielőtt bármilyen további változtatást is végrehajtanának a keretükben, és most úgy tűnik, hogy a keretben mindenkinek ugyanazok az elképzelései vannak az elérendő célokat illetően, úgyhogy előbb lehetőséget adhatnak a mostani csapatnak, minthogy valami drasztikusat lépnének. Pelinka ugyanakkor azt is jelezte Jamesnek, hogy szeretné, ha a Lakersnél fejezné be a pályafutását, és mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a hátralévő szezonjaiban végig a bajnoki címért küzdhessen.

Tegnap arról már beszámoltunk, hogy Kevin Durant gyakorlatilag ultimátumot adott a Nets tulajdonosának: cserélje el őt vagy rúgja ki Sean Marks és Steve Nash kettősét. Ennek a hírnek komoly utóélete volt még az elmúlt 24 órában is, Brian Windhorst (ESPN) például azt mondta el, hogy ez egy újabb taktikai lépés lehetett Durant részéről, hogy kieszközölje a cseréjét, mert érdekes módon se a szezon végén, se az első cserekérelmekor nem jelezte a Netsnek, hogy szeretné a GM és a vezetőedző távozását, először állt ezzel elő.

Kristian Winfield (New York Daily News) egyik forrása szerint nem elképzelhetetlen, hogy Durant kihagyja a szeptemberi edzőtábort, amennyiben még akkor is a Nets játékosa lesz. Szintén Winfield írta meg, hogy a Pelicans is érdeklődést mutat Durant iránt, akik Brandon Ingram köré tudnának felhúzni egy csomagot, amibe draftjogok mellett akár olyan értékes kiegészítő játékosok is belekerülhetnének, mint Herbert Jones és Jose Alvarado.

Michael Blinn (New York Post) információi szerint Kyrie Irving sem szívleli Marks és Nash párosát, egyenesen utálja őket, Nash szerinte egyenesen borzasztó, de Marks is rossz. Irving mostohaanyja és ügynöke, Shetellia Riley Irving ugyanakkor (részben) cáfolta ezt a híresztelést, és nem is tudja, hogy honnan származik ez az egész. Irving nem olyasfajta ember, aki bárkit is utálna, számára csak a béke, a szeretet és az elfogadás létezik. Shetellia Riley Irving arra a kérdésre már nem válaszolt, hogy a játékos egyetért-e Durant azon kérésével, hogy a Nets válasszon közte és a két szakember között.

A közelmúltban szárnyra kapott egy olyan híresztelés, hogy Ben Simmons kilépett a Nets játékosainak közös chatjéből, amikor arról kérdezték őt, hogy játszik-e a Celtics elleni negyedik meccsen, ugyanakkor Shams Charania (The Athletic) elmondása alapján nem történt ilyesmi. Charania azt is elmondta, hogy Simmons kimondottan jól néz ki ezen a nyáron, és a Nets nagyon-nagyon magas elvárásokat támaszt vele szemben a következő szezonra.

Chris Fedor (Cleveland.com) adott helyzetjelentést Collin Sexton és Cavaliers szerződéshosszabbítási tárgyalásai kapcsán, és információi szerint annak ellenére sem vált pörlekedővé a viszony a két fél között, hogy messze vannak egymástól az álláspontok. A Cavaliers továbbra is 3 évre 40 millió dollárt kínál a hátvédnek, míg Sexton évente 20 millió magasságában szeretne keresni.

A már idézett Chris Haynes számolt be róla, hogy Simi Shittu szerződést kapott a Magictől. A megállapodás minden bizonnyal csak az edzőtábor idejére szól, mivel a Magicnél jelenleg mind a 15 kerethely foglalt, ahogyan szabad two-way helyük sincs.

Marc Stein (Substack) jelentette, hogy Marko Milic a Mavericks edzői stábjában kapott helyet, a játékosok fejlesztése lesz a legfőbb feladata. Az egykori szlovén válogatott kosaras rövid ideig a Sunsnál fordult meg az NBA-ben játékosként, ahol csapattársa volt újdonsült főnökének, Jason Kiddnek is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus