Hírmorzsák 2022-08-11 (9:00)

Kevin Durant a Bostonhoz és a Philadelphiához is szívesen kerülne. Két apróság is rontott KD és a Brooklyn kapcsolatán. Most már mindenki komolyan veszi Durant cserekérelmét. A Celtics az alapszakasz legnagyobb esélyese a fogadóirodáknál. Az NBA.com szerint a Boston a keleti első, a Warriors pedig a nyugati, rangsorolták a csapatokat. Kevin Huerter szerint ő segíthet a győztes kultúra felépítésében a Kingsnél. 

A Ceasars Sportsbook közzétette az idei alapszakaszra vonatkozó over/undereket, vagyis hogy mely csapatoktól hány győzelmet vár, mi az a határ, amit belő az egyes együtteseknél arra vonatkozóan, hogy annál kevesebbet vagy többet nyer-e az adott gárda. A listát a Boston Celtics vezeti 54,5-es mutatóval, majd jön a Phoenix Suns (53,5), a címvédő Golden State Warriors és az azt megelőző bajnok Milwaukee Bucks (52,5-52,5), 50 fölötti hatáértéket pedig még a Los Angeles Clippersnél (51,5), valamint a Philadelphia 76ersnél, a Memphis Grizzliesnél és a Miami Heatnél (mind 50,5) állapított meg - itt következik csak a Denver Nuggets és a Dallas Mavericks (49,5-49,5). A Brooklyn Netsnél 45,5, a Los Angeles Lakersnél 44,5 a megállapított határ, a három legrosszabb csapatnak pedig a San Antonio Spurs, a Houston Rockets és az Indiana Pacers (mind 24,5) tűnik a Ceasars szerint.

Ian Bagley (SNY.tv) információi szerint Kevin Durant most a Boston Celticset és a Philadelphia 76erst jelölte meg, mint kívánatos célállomás. A játékos korábban a Phoenix Sunst és a Miami Heatet említette, de egyik csapatnak sincs elég feladható értéke ahhoz, hogy cseréljen érte a Brooklynnal, így KD most két másik keleti bajnokesélyes iránt érdeklődik. A Boston tárgyalt is a Netsszel egy Jaylen Brown körüli csomagról, de egyelőre nem jutottak dűlőre, míg a Sixers már amúgy is küldött értékeket Brooklynba James Hardenért, most minimum Tyrese Maxey-t és valószínűleg Tobias Harrist, Mattisse Thybulle-t és még egyéb dolgokat kellene küldeni - ami azért is érdekes lenne, mert Durant és Harden újra összeállna, csak másik csapatban, az említett játékosok pedig az őket (is) cserbenhagyó Ben Simmons mellé kerülnének.

Ha már Durant, Brian Windhorst arról írt, hogy a ligában dolgozók legtöbbje csak KD legutóbbi, "rúgjátok ki Nash-t és Marksot, vagy cseréljetek el engem" felkiáltása óta veszik komolyan azt, hogy tényleg nem akar már Brooklynban maradni és tényleg el kell őt cserélni. Eddig a legtöbben úgy gondolták, hogy a Nets nem akarja elcserélni és nem is fogja odaadni senkinek (csak irreálisan magas értékért, amit a jelek szerint senki sem kínált), Durant pedig elfogadja ezt és játékra jelentkezik, aztán kisimulnak a dolgok a csapaton belül. Azonban azzal, hogy nyíltan az edző és a GM távozását követelte, olyan árkot ásott, amelyből nagyon nehezen lehetne visszautat találni, ezt mindenkinek, a Brooklyn vezetőségének is be kell látnia.

És még mindig Durant: a New York Post arról írt, hogy két apróság is szerepet játszott abban, hogy a játékos kapcsolata megromlott a klubbal. Egyrészt elvárta volna, hogy Joe Tsai aktívabban lobbizzon a vakcinaprobléma megoldásáért és azért, hogy Kyrie Irving játszhasson (végül februárban vett fel egy lobbistát, Irving pedig március végén léphetett pályára először otthon), valamint nehezményezte, hogy nem konzultált vele a klubvezetés, mielőtt kirúgta Adam Harringont, aki segédedzői feladatai mellett a játékosok fejlesztéséért felelős vezető is volt. Durant és Harrington jó viszonyt ápolt, KD pedig úgy gondolta, hogy ezt a döntést a vezetőségnek meg kellett volna beszélnie vele

A Sacramento Kings új játékosa, az Atlantától megszerzett Kevin Huerter szerint a Kingsnél éhesek a sikerre. Mint mondta, már a front office részéről is érezhető ez, az edzői stábnál is megvan és átragad a játékosokra - amikor elcserélték, az volt az első, amit hallott, hogy milyen régen jártak playoffban és mennyire szeretnének már sikeresek lenni. Ezt jó dolognak tartja, megvan a kellő motiváció Sacramentóban, ő pedig úgy érzi, hogy a Hawksnál megszerzett playoff-rutinja segíthet abban, hogy győztes kultúra alakuljon ki a Kingsnél.

A végére pedig az NBA.com erősorrendje maradt: a liga hivatalos oldala elkészítette Kelet és Nyugat "tabelláját" is a jelenlegi keretek és elvárások alapján. Keleten a Boston Celticsé az első hely, majd jön a Milwaukee Bucks, a Philadelphia 76ers és a Miami Heat, aztán a Toronto Raptors, a Chicago Bulls, a Brooklyn Nets és az Atlanta Hawks alkotja a top nyolcat. Nyugaton a címvédő Golden State Warriorst tette az első helyre a portál így augusztus elején, megelőzve a Phoenix Sunst, a Los Angeles Clipperst, a Denver Nuggetset, a Memphis Grizzliest, a Dallas Maverickset, a Minnesota Timberwolvest és a New Orleans Pelicanst

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus