Hírmorzsák 2022-08-13 (8:45)

Vannak opciói a Lakersnek Russell Westbrook elcserélésére. Állítólag maximum 60 meccset vállalt volna a Netsnél Kyrie Irving és nem játszana a back-to-backeken, a játékos tagadja ezt. Giannis Antetokounmpót lenyűgözi LeBron James. Draymond Green nagyon szereti nézni Luka Doncic játékát. Egy Lakers-Mavs meccs szerepelhet az NBA karácsonyi menüjében. Két helyen változtatott stábján a Minnesota. Willie Cauley-Stein Houstonban. Igazolt a Denver és a Sacramento.

A Los Angeles Times szerint a Lakersnek vannak opciói Russell Westbrook elcserélésére. Jelen pillanatban még a keret tagja a tavaly megszerzett, de csalódást keltő szezont futó irányító, ám több forrás is arra számít, hogy nem maradhat rosteren az edzőtáborban, mert olyan lett körülötte a hangulat és olyan nyilatkozatok várhatók tőle az erre a témára rárepülő újságírók felé, amelyeket nem engedhet meg magának a LAL. A Times forrásai szerint egyrészt ott van a Kyrie Irving-szál és a Brooklyn Nets, de az addig nem forrósodik fel, amíg Kevin Durant helyzetét nem oldja meg a Nets, másrészt ott van az Indiana Pacers egy Myles Turner és Buddy Hield köré épülő csomaggal - ugyanakkor a lap úgy tudja, hogy ezeken felül is vannak még lehetőségei a Lakersnek, csak vonakodik több draftpicket is bedobni a beszélgetésekbe Westbrook mellé. Legalábbis egyelőre, mert az idő nem segíti az arany-lilákat és ezt a többi klub is tudja...

Ha már szóba került a Nets és Kyrie Irving: Ric Bucher (NBA Central) írt arról, hogy az irányító álltólag olyan új szerződést akart Brooklynban, amelyben az szerepel, hogy nem kell 60-nál több meccset játszania egy szezonban és nem kell back-to-backeken pályára lépnie. A kissé furcsa igény valószínűleg azért hihető sokak számára, mert Irvingről van szó, mindenesetre a játékos a közösségi oldalán cáfolta, hogy mindez valós lenne.

Ha pedig már Lakers: Marc Stein úgy tudja, hogy a gárda a Dallas Mavericksszel vívja majd a következő szezon egyik karácsonyi meccsét. A menetrend hivatalosan még nem került ki, a közeljővőben várható és Stein szerint is változhatnak még benne dolgok (pl. az esetleges nagyobb cserék bekavarhatnak, erre is vár a liga), de ez a Lakers-Mavs viszonylag fixnek tűnik és a karácsonyi program általában nem módosul már ilyenkor. 

Egy évre szóló szerződést adott Willie Cauley-Steinnek a Houston Rockets. A center a hírek szerint az edzőtáborban vívhat ki magának egy stabil helyet a keretben, jelenleg nagyjából ennyit látnak benne Texasban - számolt be Shams Charania.

Két helyen is módosította stábját a Minnesota Timberwolves. A klub egyrészt a játékosmegfigyelő részleg vezetőjévé nevezte ki Joe Connellyt, aki a szintén Denverből Minnesotába érkező és a front office vezetésére szerződő Tom Connelly testvére. Másrészt a Nuggets korábbi játékosmegfigyelői vezetője, Jon Wallace is a csapathoz érkezett a GM "mögé", szintén megfigyelői pozícióba, aki közben az Iowa Wolves GM-je is lesz egyben.

Az említett Denver közben Justin Tillmant igazolta le: a 26 éves magasember 2018-ban nem kelt el az NBA-drafton, tavaly a G-Ligában szerepelt és be is került a bajnokság legjobb ötösébe. Ha kiharcolja magának a helyet, cseremagas lehet a rotációban. Ugyanígy Chris Haynes jelentette, hogy a Sacramento Kings Sam Merrill-lel egyezett meg: a 2020-as második körös dobóhátvéd az előző szezonban hat meccsen lépett pályára a Memphis Grizzliesben. Merrill szerződése részlegesen garantált kétéves kontraktus, amennyiben beverekszi magát a keretbe.

Draymond Green szerint Luka Doncic az a játékos, akinek a játékát leginkább szereti nézni a ligában, természetesen csak Steph Curry után. A Warriors veteránja nagyon elismerően beszélt a nyugati döntőben legyőzött ellenfél vezéréről, szerinte ahogy Doncic átlátja a pályát, ahogy pontot szerez, ahogy megszabja a játék ritmusát és ahogy mindig a megfelelő pozícióba manőverei magát, az egészen különleges és nagyon szereti nézni, ahogy játszik.

A végére pedig Giannis Antetokounmpo, aki LeBron Jamest dicsérte. A görög klasszis a spanyol Marcának adott interjút, amelyben arról beszélt, hogy lenyűgözi az, ahogy James tartja magát: még mindig a liga legjobbja és karrierje egyik legjobb formájában van a 18. szezonjában is. Úgy fogyalmazott, hogy "ez érdekes" és tudni szeretné, hogy ez hogyan lehetséges, hogyan őrizheti meg valaki ilyen sokáig a jó formáját, pedig James mindig ott volt, amikor kellett és mindig kiegyensúlyozottan jól teljesített. Giannis szerint nem kap elég dicséretet LeBron és az ő célja is az, hogy 18-20 évet töltsön el a ligában. Amikor megkérdezték tőle, hogy mit szól ahhoz, hogy James minimum egymillió dollárt költ el a testére egy évben és valószínűleg ez a titka egyik része, azt mondta, hogy számára ez őrület, ő nem tudja megtenni, de az is őrület, ahogyan James játszik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus