Hírmorzsák 2022-08-15 (9:30)

Kevin Durant kiülheti a Nets meccseit, amíg el nem cserélik. Megvan az NBA karácsonyi programja. Giannis Antetokounmpo lélekben már öregnek érzi magát, de még mindig sikerre éhes. McKinley Wright IV és Mouhamadou Gueye is meghívást kapott a Mavericks edzőtáborába. Jaylen Hoard Izraelbe igazolt.

Brian Windhorst (ESPN) információi szerint Kevin Durant újabb cserekérelme várhatóan egy ideig az utolsó interakció lesz a játékos és a Nets között. Korábban Durant játék iránti szeretete miatt elképzelhetetlennek tűnt, de most már valószínűsíthető, hogy kiüli a Nets meccseit, amíg el nem cserélik. A játékos már felvette a fizetése 25%-át, és újabb 25%-ot felvehet majd október 1-jén is, de ettől függetlenül a Nets minden bizonnyal a kiszabható legnagyobb pénzbüntetéssel fogja illetni a játékost a kihagyott meccsei után.

Az elmúlt napokban már napvilágot látott, hogy Mavericks-Lakers és Warriors-Grizzlies összecsapásokat rendeznek karácsonykor, és Shams Charania (The Athletic) információi szerint Celtics-Bucks, Knicks-76ers és Nuggets-Suns mérkőzésekkel válik teljessé a program. A szakíró emellett azt is megjegyezte, hogy az első Lakers-Clippers városi derbire október 20-án kerülhet sor, ami azért is lehet érdekes, mert ha minden jól megy, akkor 2020 decembere után ismét egyszerre lehet majd pályán LeBron James, Anthony Davis, Kawhi Leonard és Paul George.

A minap már beszámoltunk arról, hogy Giannis Antetokounmpo arról beszélt, hogy LeBron James a pályafutása jelenlegi szakaszában is mennyire képes formában tartani magát, de ugyanebben a nyilatkozatában elmondta azt is, hogy miként érez azzal kapcsolatban, hogy ő is már a 10. idényét kezdi meg. Lélekben már öregnek tartja magát, és úgy érzi, mintha legalább 5 éve veterán lenne, a testével azonban nagyon más a helyzet. Rengeteg energiája van, nagyon éhes a sikerre, még többet el akar érni. Ki akar menni a pályára, és a lehető legjobb módon segíteni a csapatát – sok ember tudja róla, hogy győztes típus, szeret is nyerni, ahogyan szereti minden energiáját kitenni a pályára is. Sokan ugyanakkor még mindig nem látják benne azt a játékost, aki közel 10 éve a ligában van, még mindig fiatal kosarasként tekintenek rá, ő azonban már nagyon máshogy érez ahhoz képest, mint amikor 18 éves volt, de most jobban odafigyel a testére, az egészségére is.

A már említett Shams Charania számolt be arról is, hogy McKinley Wright IV és Mouhamadou Gueye is meghívást kapott a Mavericks edzőtáborába. Wright az elmúlt idényben a Timberwolves színeiben 5 alkalommal már pályára léphetett a ligában, míg Gueye nem kelt el a 2022-es drafton.

A Trail Blazers és a Thunder korábbi játékosa, Jaylen Hoard Izraelbe igazolt, részben garantált szerződést kapott a Hapoel Vegan Friendly Tel Aviv csapatától. Hoard az elmúlt idényben 7 meccsen jutott szóhoz a Thundernél, jelenlegi szerződése pedig akkor válik teljesen garantálttá, ha az edzőtábort követően is új csapata tagja lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus