Hírmorzsák 2022-08-17 (10:15)

A Knicks és a Jazz ismét tárgyalni kezdett Donovan Mitchellről. A Nets azért tartaná meg Kevin Durantet, mert nem találnak megfelelő cserepartnert? Továbbra is a Celtics indulhat a legjobb esélyekkel Durantért. A Pelicans nem adná Brandon Ingramet Durantért. Zion Williamsont megviselte az elmúlt év. Alize Johnson a Spursnél. Jalen Harris visszabocsájtást nyert a ligától. Az időközi választások napján szünetelni fog az NBA.

Shams Charania és Tony Jones (mindketten The Athletic) információi szerint a Knicks és a Jazz ismét elkezdett egyezkedni Donovan Mitchell cseréjéről. Mivel a két csapat hetek óta nem tárgyalt egymással, így nem valószínű, hogy hamar megegyezés születhet, ráadásul a Hornets és a Wizards sem tett még le a hátvéd megszerzéséről. A Heat jelenleg kevésbé tűnik esélyesnek, mert ők nem tudnak annyi draftjogot beletenni egy csomagba, amennyit a Jazz elvárna. Mitchell jelenleg úgy áll a dolgokhoz, neki ugyanúgy jó az, ha marad a Jazznél, mint az, ha elcserélik, és a Jazz sem fog kétségbeesni akkor, ha végül meg kell tartaniuk a következő szezonra.

Brian Windhorst az NBA Today műsorában fejtette ki, hogy a Nets két irányba is tárgyalásokat folytat: egyrészt igyekeznek megfelelő cserepartnert találni Kevin Durantért, másrészt ugyanakkor a játékossal is egyezkednek arról, hogy miként bírhatnák maradásra. Az első szálon nincs jelentős előrelépés azóta, hogy Durant először cserét kért, így került előtérbe a második, amikor a játékos és Joe Tsai leült egymással egyezkedni. A tulajdonos, illetve a csapatvezetés is úgy gondolja, hogy jó csapatuk van, ezért szerették volna meggyőzni Durantet a közös folytatásról, de az is közrejátszik ebben, hogy a Netsnél nem hisznek abban, hogy nyélbe tudnának ütni egy jó cserét. Mint ismert, Durant Steve Nash és Sean Marks kirúgását is kérte a tulajdonostól, de erre Tsai nemet mondott.

Sam Amick (The Athletic) több csapatvezetővel is beszélt Durant helyzetéről, és az elmondottak alapján el lehet mondani, hogy a ligán belüli közvélekedés szerint a Celtics a nem hivatalos favorit a játékos megszerzésére. A Nets a tárgyalásoknál hivatkozási alapként használja Jaylen Brown nevét, hogy az ő értékét kellene túllicitálni, és emellett azt is egyértelművé tették az érdeklődőknek, hogy minimum az adott csapat második legjobb játékosát szeretnék a felajánlott csomagban látni. Amick is kitér arra, hogy a Nets Durant megtartását tervezte, amennyiben nem találnak megfelelő cserepartnert, de azt követően, hogy miként alakult a találkozója a tulajdonossal, ez eléggé valószínűtlennek tűnik. Adam Himmelsbach (The Boston Globe) ugyanakkor arról írt, hogy a Celtics eddig nem is folytatott komolyabb tárgyalásokat Durantről.

Christian Clark (NOLA.com) információi szerint a Pelicans nem hajlandó Brandon Ingramet elcserélni Durantért. Ingram kilenc évvel fiatalabb, továbbá szezononként 15 millió dollárral kevesebbet is keres Durantnél, ráadásul a szerződése tartozhat egy csapathoz Ben Simmons szerződésével, így nagyon vonzó célpont lenne ő is a Nets számára, ugyanakkor a Pelicans is nagyon nagyra tartja őt.

Zion Williamson arról beszélt a GQ-nak, hogy mennyire megviselte az elmúlt egy év. Megpróbálhatná elmagyarázni, hogy milyen is volt számára, de ettől még senki sem értené meg, hogy mit is érzett igazából. El volt törve a lába, amit nem tudott varázsütésszerűen meggyógyítani, és ez azért is fáj neki, mert nagyon szeret kosárlabdázni. Egyszerre kellett megbirkóznia a fájdalommal és azzal a gyűlölködéssel, amit ismeretlen emberek irányából kapott, és ez megviselte őt.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Spurs 1 éves, 2 millió dolláros szerződést adott Alize Johnsonnak. Az erőcsatár eddig nem igazán tudta megvetni a lábát egy helyen, négy szezon alatt öt csapatban is megfordult már, tavaly a Bulls, a Wizards és a Pelicans mezét is magára ölthette.

Keith Smith (Spotrac) hívta fel arra a figyelmet, hogy Carlik Jones meghívást kapott a Bulls edzőtáborába. Az irányító az elmúlt idényben ötször már pályára léphetett a ligában a Mavericks, illetve a Nuggets színeiben, mindkét csapattól 10 napos szerződést kapott annak idején. Szintén Keith Smith írta meg, hogy Tyler Hall a Mavericks edzőtáborában mutathatja meg magát – a hátvéd eddig egyszer lépett pályára az NBA-ben, tavaly a Knickstől kapott lehetőséget.

Jalen Harris visszabocsájtást nyert a ligától, így ismét le lehet igazolni őt. Harris a 2020/21-es idény során a Raptors two-way szerződésű kosarasaként 13 meccsen lépett pályára, ezeken 13,2 perc alatt 7,4 pontot átlagolt, majd 2021. július 1-jén eltiltották őt, amiért egy doppingvizsgálat tiltott szert mutatott ki a szervezetében. Ilyen esetekben általában két év után kérelmezhetik a játékosok, hogy visszabocsájtást nyerjenek a ligába, ugyanakkor újoncként követte el ezt a vétséget, úgyhogy lehetősége volt egy év után kérelmezni a visszaengedését.

November 8-án időközi választásokat tartanak az Egyesült Államokban, és emiatt az NBA azt tervezi, hogy ezen a napon nem rendeznek mérkőzést, viszont az ezt megelőző napon mind a 30 csapat pályára fog lépni. A választások előtti napon a liga kampányolni is tervez, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, miért is fontos élni a választási joggal.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus