Hírmorzsák 2022-08-22 (10:15)

Udonis Haslem újabb szezonra aláír a Heathez. Jayson Tatum csuklótöréssel játszott az elmúlt szezon jelentős részében. Andre Drummond reméli, hogy minden idők legjobb lepattanózójaként fognak rá emlékezni. Dennis Schröder bokasérüléssel küzd, Daniel Theis lemaradhat az Európa-bajnokságról.

Udonis Haslem a saját szervezésű kosaras táborában jelentette be, hogy folytatja a pályafutását és a 20. szezonjára is aláír a Heathez. Úgy döntött, hogy követi azt, amiről annak idején még az apjával is beszélt, és befejezi azt, amit elkezdett, vagyis 20 évet játszik az NBA-ben. Azért tér vissza, mert annak idején az apjával is ezt tervezték – ez az idény nem lesz ugyanaz, nem lesz könnyű, de a célja most is ugyanaz, bajnoki címet akar nyerni, hogy felemelt fejjel jöhessen le a pályáról, amikor a játékoskarrierje véget ér. Haslem egy évre 2,9 millió dollárért írt alá, és ezzel Dirk Nowitzki és Kobe Bryant után ő lehet a harmadik játékos, aki úgy tölti egy csapatnál a teljes NBA-s pályafutását, hogy legalább 20 szezont játszik.

Jayson Tatum arról beszélt egy interjúban, hogy körülbelül két hónappal ez előző alapszakasz kezdete után eltört egy csont a bal csuklójában, és ezzel együtt játszotta le a szezon hátralévő részét – mivel a csont nem mozdult el, nem kellett megműteni őt. Erre aztán rá is sérült a rájátszásban Giannis Antetokounmpo egyik faultjánál. A csapatán kívül senki sem tudott erről, rendszeresen hordott merevítőt is a csuklóján, de olyankor nem, amikor a média valamelyik képviselője is jelen volt. Nem akarja bármire is kifogásnak használni a sérülését, mert onnantól kezdve, hogy pályára lép, semmi más nem számít, játszani fog.

Andre Drummond is nyilatkozott a minap, ő azzal kapcsolatban fejezte ki a reményeit, hogy amikor majd egyszer visszavonul, úgy fognak rá emlékezni, mint az NBA történetének legjobb lepattanózója. Úgy érzi, hogy jó úton halad efelé, talán már most is ott van. Drummond az eddigi 10 szezonja alatt 13,26 lepattanót átlagolt, amivel jelenleg a 11. helyet foglalja el a liga örökranglistáján, ugyanakkor a számára megszerezhető lepattanók 24,66%-át gyűjtötte be, amivel vezeti a vonatkozó örökranglistát Dennis Rodman (23,44%) előtt – utóbbi statisztikát torzítja, hogy csak az 1970/71-es idénytől kezdve elérhető.

Az Európa-bajnokságra készülő német válogatott két világbajnoki selejtezőt is vív a következő napokban, de ezekről Dennis Schröder jó eséllyel lemaradhat egy bokasérülés miatt. A jelenleg csapat nélküli irányító kezeléseket kap, és abban bíznak, hogy vasárnap Szlovénia ellen pályára léphet, de egyelőre ez is bizonytalannak tűnik. A német válogatott Daniel Theis szolgálataira sem számíthat, a center egy nem nyilvánosságra hozott sérüléstípus miatt nagy valószínűséggel az Európa-bajnokságot is kihagyhatja. A németek dolgát tovább nehezíti, hogy jelenleg Maxi Kleber, Moritz Wagner és Isaac Bonga is sérült.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus