Hírmorzsák 2022-08-25 (9:30)

Chet Holmgren súlyos sérülést szenvedhetett. Patrick Beverley a Lakershez kerül. Nem gondolkodik Julius Randle megszerzésében a Lakers. Kevin Durantnek nincs problémája Sean Marks és Steve Nash kettősével. A Nets magasembert igazolna. Tacko Fall Kínába, Tim Frazier Görögországba igazolt. Kostas Antetokounmpo a Bulls radarján. Vanessa Bryant kártérítési pert nyert Los Angeles megye ellen.

Shams Charania (The Athletic) számolt be róla, hogy Chet Holmgren sérülése súlyos lehet, és az eddigi vizsgálatok alapján nagy annak a valószínűsége, hogy elszakadtak a szalagok a jobb lábfejében. Mint ismert, az idei draft második választottja Seattle-ben sérült meg a CrawsOver Pro-Am kosaras tornán, amikor épp LeBron James ellen próbált védekezni, majd nem sokkal később félbe is szakították azt a találkozót a pálya vizesedése miatt. A Thunder magasembere további vizsgálatokon fog átesni, azt követően lehet majd többet tudni az állapotáról.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Lakers és a Jazz megegyezett egymással Patrick Beverley csapatváltásáról. A két csapat már az utolsó simításokat végzi, mielőtt hivatalossá válna a csere, az aranysárga-lilák Talen Horton-Tucker és Stanley Johnson jogait adják oda a Jazznek, draftjogról viszont úgy tűnik, hogy nem kell lemondaniuk.

Korábban felmerült annak a lehetősége, hogy a Lakers Russell Westbrook szerződéséért Julius Randle-t szerezné meg a Knickstől, ugyanakkor Jovan Buha (The Athletic) értesülései szerint benne egyáltalán nem gondolkodnak Los Angelesben, annak ellenére sem, hogy Kyrie Irving megszerzése minden bizonnyal lekerült a napirenderől. Randle 4 éves, 117 millió dolláros szerződése csak ezen a nyáron kezdett el ketyegni, illetve a Lakersnél abban sem biztosak, hogy mennyire illene az erőcsatár játékstílusa LeBron James és Anthony Davis mellé.

Kevin Durant jövője úgy tűnik, hogy eldőlt egy időre, ugyanakkor még mindig érkeztek visszhangok az ő elmúlt két hónapjával kapcsolatban. A már említett Shams Charania arról beszélt, hogy a Nets a Celticstől kapta a legjobb ajánlatot, akik Jaylen Brown és Derrick White játékjogát, illetve egy első köröst adtak volna a sztárért. Kevin O’Connor (The Ringer) beszámolója szerint Durantnek nincsen semmilyen problémája Sean Marks GM és Steve Nash edző párosával, kizárólag azért kérte a kirúgásukat, mert azt remélte, hogy ez a lépés felgyorsítja az elcserélését. Jeff Zillgitt (USA Today) megkeresésére egy csapatvezető elmondta, hogy többeket is az tántoríthatott el a sztár megszerzésétől, hogy Durant milyen agresszívan próbálta kierőszakolni a cseréjét, féltek attól, hogy a jövőben náluk is így tenne majd.

Több újságíró szerint is magasembert tervez igazolni azt követően a Nets, hogy eldőltek náluk a legfontosabb kérdések, állítólag Tristan Thompson és Markieff Morris is a kiszemeltjeik között van. Michael Scotto (HoopsHype) információi szerint ugyanakkor hiába boronálták össze őket Dwight Howard és Carmelo Anthony kettősével is, a Nets egyik veterán leigazolásában sem gondolkodik.

Tacko Fall egy évre Kínába igazolt, a Xinjiang csapatában folytatja a pályafutását. A hatalmas termetű center az elmúlt idényben a Cavaliers játékosa volt, 11 meccs alatt átlag 5,4 perc lehetőséghez jutott. Tim Frazier is elhagyja az NBA-t a nagyobb játéklehetőség reményében, ő az AEK Athén színeiben bizonyíthat a következő szezonban. Frazier nyolc idényt húzott le az NBA-ben, az előző szezonban összesen 12 meccsen kapott lehetőséget a Magic és a Cavaliers színeiben.

Görög lapértesülések szerint a Bulls Kostas Antetokounmpo leigazolásában gondolkodik. A 2018-as draft 60. választottja korábban egy idényt töltött a Mavericksnél, majd kettőt a Lakersnél, de egyik helyen sem kapott komoly lehetőséget, három szezon alatt összesen 87 percet játszott az NBA-ben, ezért tavaly nyáron Franciaországba igazolt. Kostas állítólag nyitott lenne arra, hogy visszatérjen a ligába, a Bullstól viszont legfeljebb two-way szerződést kaphat jelen állás szerint. A közelmúltban Giannis Antetokounmpo tett egy érdekes nyilatkozatot azzal kapcsolatban, hogy szívesen játszana egy napon a Bullsban, és többen is úgy gondolják, hogy Chicagóban ezért akarhatják leigazolni a testvérét.

Tegnap lezárult az a 11 napos tárgyalássorozat Los Angeles megyével szemben, amit azért indítottak, mert Kobe Bryant és utastársai tragikus helikopterbalesete után több kiérkező rendőr és tűzoltó is fényképeket készített és osztott meg az áldozatokról. Az esküdtszék 31 millió dolláros kártérítést ítélt meg az áldozatok hozzátartozóinak, ebből 16 milliót Vanessa Bryantnek. Az esküdtek egyhangúlag egyetértettek abban, hogy a fotók megsértették a magánéletét, és érzelmi feszültséget okoztak számára. Az özvegy a meghallgatása során elmondta, hogy még mindig félelemben él, hogy talán még valahol keringenek ezek a képek és bármikor ismét elé kerülhetnek, emiatt pánikrohamok is gyötrik. Luis Li, a Bryant-család ügyvédje kihangsúlyozta, hogy ezek a képek nem nyomozati okból készültek, hanem azért, hogy másoknak lehessen mutogatni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus