Hírmorzsák 2022-08-26 (9:30)

Chet Holmgren kihagyja a 2022/23-as idényt. Nikola Jokics és Giannis Antetokounmpo egymás ellen parádézott a világbajnoki selejtezőkön. Hivatalos a Lakers-Jazz csere. Russell Westbrook hasonló helyzetbe kerülhet, mint korábban John Wall. Taurean Prince rendőrségi ügybe keveredett. Több komoly kérője van Donovan Mitchellnek, a hátvéd leginkább három csapathoz kerülne. Tommy Kuhse a Spursnél, Chris Silva a Hawksnál bizonyíthat.

Tegnap arról már külön is beszámoltunk, hogy Chet Holmgren jobb lábfejének a sérülése miatt kénytelen kihagyni a teljes 2022/23-as idényt. Sam Presti a Thunder közleményében arról írt, hogy természetesen nagyon csalódottak a játékos miatt, aki nagyon izgatottan várta, hogy a csapattársaival elkezdhesse a szezont. Tudják, hogy Holmgrenre hosszú pályafutás vár a Thundernél és az oklahomai közösségben. Amikor kiválasztották a drafton, a határozottsága és az összpontosítási képessége tette rájuk a legnagyobb benyomást, és arra számítanak, hogy ugyanez a szívósság átsegíti majd a következő időszakon is, ami a rehabilitációjáról fog szólni.

A Thunder a közleményében arról írt, hogy Lisfranc-sérülést szenvedett a magasember, ebből azonban nem volt egyértelmű, hogy a lábfejében csak a szalagok sérültek, vagy a csont is eltört. Presti ezt követően elmondta, hogy Holmgrennek szalagszakadása van, csont viszont nem tört el – ez mindenképpen jó hír, így már most is végezhet olyan erősítő- és dobófeladatokat, amiknél nem kell terhelnie a lábát. Presti azt is elmondta, hogy három specialistával is konzultáltak, és ez alapján úgy döntöttek, hogy meg fogják műteni a lábát.

Több újságíró is felvetette, hogy a magasember fizikailag nem elég erős, ugyanakkor a Thunder általános igazgatója úgy véli, hogy ez csak idő kérdése, meg fog erősödni, és ez a sérülés nem is Holmgren paramétereiből fakad. A sérülés egy pro-am meccsen történt, de ez nem jelent semmit, a kosarasok folyton, mindenhol játszanak, és ha egy csapatnak olyan kosarasai vannak, akik szeretnek játszani, akkor ők játszani is fognak. Minden egyes alkalommal, amikor valaki pályára lép, benne van a pakliban, hogy valami ilyesmi fog történni, függetlenül attól, hogy az egy meccs, egy edzés vagy bármilyen más, egymás között folytatott játék.

A napokban több kontinensen is világbajnoki selejtezőket játszanak, a Team USA például John Jenkins 22 pontjának is köszönhetően 105-71-re tudott nyerni Uruguay ellen, de az elmúlt nap legnagyobb eseménye egyértelműen a Szerbia-Görögország összecsapás volt. A hazaiak hosszabbítás után 100-94-re tudtak nyerni, köszönhetően Nikola Jokics 29 pontjának, 8 lepattanójának és 6 gólpasszának is, míg a túloldalon Giannis Antetokounmpo 40 ponttal, 8 lepattanóval és 5 gólpasszal zárt. Megemlítendő még, hogy Szlovénia Luka Doncic (25 pont, 11 lepattanó, 8 gólpassz) és Goran Dragic (19 pont, 6 gólpassz) vezetésével 104-83-ra verte Észtországot, Lettország Kristas Porzingis 22 pontjának és 14 lepattanójának, valamint Davis Bertans 17 egységének is köszönhetően 111-85-re múlta felül Törökországot, míg Lauri Markkanen 28 ponttal és 9 lepattanóval vezette 79-73-as győzelemre Finnországot Izrael ellen.

Az elmúlt nap során hivatalossá vált a Lakers és a Jazz cseréje, Patrick Beverley Los Angelesbe, míg Talen Horton-Tucker és Stanley Johnson Salt Lake Citybe került. A megegyezés már augusztus 24-én megvolt, de a Kobe Bryant-nap miatt egy nappal későbbre időzítették a bejelentést a csapatok.

Jovan Buha (The Athletic) információi szerint Beverley érkezése megpecsételheti Russell Westbrook jövőjét a Lakersnél, és jelenleg annak van a nagyobb valószínűsége, hogy a szezon elején nem lesz a csapat aktív rotációjának a tagja. A Lakers megpróbálhatja elcserélni őt, de ha ez nem jön össze, akkor egyszerűen hazaküldhetik, hogy maradjon távol a csapattól, ahogyan azt a Rockets is tette korábban John Wall esetében. Ennek ellentmond, hogy LeBron James tegnap Twitteren kifejezte az egyetértését egy felhasználóval, aki megvédte az irányítót, és elmondása szerint nagyon várja már, hogy elszabaduljon Westbrook az előttünk álló szezonban.

Kedden este Taurean Prince-t őrizetbe vették a Miami Nemzetközi Repülőtéren, mivel Texasban szökési parancsot adtak ki ellene. Arról egyelőre nincs pontos információ, hogy mit követett el a játékos, a Timberwolves rövid közleményben annyit írt az esetről, hogy tisztában vannak a helyzettel és ők is további információkra várnak.

Tony Jones (The Athletic) információi szerint a Jazznek több csapattól is olyan ajánlata van Donovan Mitchellért, amiről úgy gondolják, hogy érdemes azzal foglalkozni. Az újságíró arról nem számolt be, hogy a Knicks mellett mely csapatok ajánlatai keltették még fel a Jazz figyelmét, de korábban a Hornets, a Wizards és a Cavaliers érdeklődéséről lehetett leginkább hallani. Továbbra is a Knicks számít a favoritnak a megszerzésére, ők rendelkeznek is olyan értékekkel, amiket a Jazz szeretne kapni, de az álláspontok nincsenek túl közel, úgyhogy nem valószínű, hogy a közeljövőben megegyezés születne.

Mitchell egyébként továbbra sem kért cserét, de van három preferált állomáshelye, legszívesebben a Knickshez, a Netshez vagy a Heathez kerülne. Utóbbi két csapat helyzetét nehezíti, hogy Mitchell a szerződése miatt nem lehet egy csapatban Ben Simmonsszal és Bam Adebayóval sem. A Jazz egyáltalán nem érzi fenyegetőnek a szezon kezdetének a közeledtét, számukra az sem okoz problémát, ha Mitchell még akkor is a keret tagja lesz.

Tommy Kuhse meghívást kapott a Spurs edzőtáborába. A hátvéd nem kelt el a 2022-es drafton, ezt követően a Magic nyári ligás csapatában kapott lehetőséget, ott 3 meccsen 17,3 pontot átlagolt. Chris Silva a Hawkstól kapott szerződést, a megállapodás részletei egyelőre nem ismertek – a magasember korábban megfordult már a Heatnél, a Kingsnél és a Timberwolvesnál is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus