Hírmorzsák 2022-08-29 (10:00)

Elszakadt Danilo Gallinari meniszkusza. Darvin Ham továbbra is keresi Russell Westbrook szerepét. A Lakers harmadik félként beszállhat Donovan Mitchell cseréjébe. A Heat nem tett meg mindent Kevin Durant megszerzéséért. Yuta Watanabe a Netsnél próbálkozhat. A Nets és a 76ers is érdeklődik Markieff Morris iránt. Isaiah Thomas, Kemba Walker és Elfrid Payton is opció lehet a Hornets számára.

Tegnap délután külön is beszámoltunk arról, hogy elszakadt Danilo Gallinari meniszkusza a szombat esti Olaszország-Georgia világbajnoki selejtezőn. Az olaszok közleményéből nem derül ki, hogy hozzávetőlegesen mennyi időt kell kihagynia a Celtics kosarasának, de az egészen biztos, hogy az Európa-bajnokságon nem lehet ott.

Marc Stein (Substack) információi szerint Patrick Beverley megszerzése ellenére Darvin Ham továbbra is azon dolgozik, hogy megtalálja Russell Westbrook szerepét a Lakersben, és nem áll a csapat szándékában kiültetni őt abban az esetben sem, ha nem sikerülne az elcserélése – a Lakers továbbra sem hajlandó csak azért feladni mindkét cserélhető jövőbeli első körösét, hogy egyszerűen megszabaduljanak Westbrook szerződésétől.

Jelenleg reális forgatókönyvnek tűnhet az is, hogy harmadik csapatként beszállnának Westbrook szerződésével Donovan Mitchell Knicksbe cserélésébe, amitől hasznos rotációs játékosok érkezését remélnék, de valószínűleg ez a szál is csak akkor lenne működőképes, ha egyszerre feladnák a 2027-es és a 2029-es első körös draftjogukat is. A Jazz eddig nem kapott olyan ajánlatot a hátvédért, amire rábólintottak volna, ugyanakkor a Knicks csomagja a Lakers első köröseivel kiegészülve már lehet, hogy elnyerné Danny Ainge tetszését.

Shams Charania (The Athletic) arról beszélt egy podcastben, hogy a Heat egyáltalán nem viselkedett agresszíven Kevin Durant megszerzése érdekében, utoljára még a júliusi nyári liga alatt egyeztettek róla a Netsszel. Miamiban tisztában voltak azzal, hogy a sztár megszerzése azt is jelentené, hogy le kell csupaszítaniuk a keretüket, elveszítették volna a mélységüket, ráadásul a maradók között több sérülékeny veterán is lett volna, így nem látták biztosítottnak, hogy Duranttel közelebb kerültek volna a bajnoki címhez. Ami a többi potenciális cserepartnert illeti, a Nets nem igazán érdeklődött Deandre Ayton iránt a Sunsból, a Celtics és a Raptors nem akarta azt megadni, amit akartak a játékosukért, más csapatok pedig inkább draftjogokat adtak volna, míg a Nets csak olyan cserét akart meghúzni, ami után versenyképesek maradtak volna.

Yuta Watanabe szerződést kapott a Netstől: a megállapodás részletei hivatalosan nem ismertek, ugyanakkor Michael Scotto (HoopsHype) információi szerint egy éves, nem garantált szerződést írtak alá a felek. Watanabe eddig két-két szezont játszott a Grizzliesnél és a Raptorsnál, az elmúlt idényben 38 meccsen átlag 11,7 perc lehetőséghez jutott Torontóban.

A Nets közel áll ahhoz is, hogy Markieff Morrisnak szerződést adjon, a felek előrehaladott tárgyalásokat folytatnak erről. Ebbe az igazolásba leginkább a 76ers szólhat még bele, Morris Philadelphiából származik, és a beszámolók alapján fel is merült az ő „hazatérése”, de egyelőre úgy tűnik, hogy a Nets lehet a befutó érte.

A már említett Marc Stein számolt be arról is, hogy a Hornets tapasztalt csereirányítót szeretne igazolni LaMelo Ball mögé. A csapatnál két korábbi játékosuk is felmerült már, Isaiah Thomas ismét lehetőséget kaphat itt, de Kemba Walker is opció lehet, amennyiben kivásárolják őt a Pistonstól, illetve új jelöltként Elfrid Payton is esélyes lehet a Hornetshez.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus