Hírmorzsák 2022-09-04 (9:00)

Hivatalos Donovan Mitchell cseréje. A Jazz elkezdte árulni a veteránjait, a Lakers is az érdeklődők között lehet. Quentin Grimes megtartása prioritás volt a Knicksnél. A Celtics igényelheti a DPE-t Danilo Gallinari után. Alex Rodriguez nehezen jut likvid tőkéhez, de nincs veszélyben a Timberwolves tulajdonosváltása. Jodie Meeks visszavonul.

Koby Altman közleményben jelentette be, hogy a Cavaliers hivatalosan is megszerezte Donovan Mitchellt. A csapatvezető elképesztő lehetőségnek tartja, hogy a liga egyik legdinamikusabb fiatal All-Star játékosát sikerült Clevelandbe vinniük. Mitchell szerinte egy különleges tehetség, aki 25 éves korára már sokat bizonyított, és olyan versenyző mentalitást hoz a csapatukhoz, ami organikusan illeszkedik a jelenlegi magjukhoz.

A Jazz azt követően, hogy elcserélte Rudy Gobert és Donovan Mitchell kettősét, elkezdte árulni a veterán játékosait, így Mike Conley, Jordan Clarkson és Bojan Bogdanovic is eladósorba került. Jeff Zillgitt (USA Today) információi szerint a Lakers számára mindhárman érdekesek lehetnek, ugyanakkor Los Angelesben jelenleg nem nagyon szeretnének olyan szerződést átvenni, ami a 2022/23-as idény után is nyomná a sapkájukat, szeretnének inkább a szabadügynökpiacról erősíteni 2023 nyarán. A Jazz veteránjai közül csak Bogdanovic felelne meg ennek a kritériumnak, az ő szerződése lejáró, Clarksonnak játékosopciója van a 2023/24-es idényre, míg Conley akkori fizetéséből is 14,3 millió garantált. Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy amennyiben Zillgitt értesülései pontosak, akkor ugyanez lehet annak is az oka, hogy a Lakers miért hezitál meglépni a Pacersszel a cseréjét Myles Turner és Buddy Hield párosáért, utóbbinak ugyanis szerződése van a 2023/24-es szezonra is.

Korábban arról is lehetett hallani, hogy a Suns is érdeklődhet Bogdanovic iránt, egyelőre úgy tűnik, hogy a Jazz veteránjai közül érte alakulhat ki a legnagyobb versenyfutás.

A The Athletic újságírói készítettek egy összefoglalót Donovan Mitchell cseréjének a körülményeiről, és ebből derül ki, hogy a Knicksnél a tárgyalások során prioritást jelentett, hogy Quentin Grimes náluk maradjon a csere után is. David Aldridge úgy tudja, hogy ha választaniuk kellett volna, akkor RJ Barrett-tel szemben is őt tartották volna meg, hiába átlagolt csak 6 pontot és 2 lepattanót újoncként. Mint ismert, Barrett végül idő előtti hosszabbítást írhatott alá a Knicksnél.

Bobby Marks (ESPN) hívta fel arra a figyelmet, hogy a Celtics 3,2 millió dolláros DPE-t igényelhet a ligától Danilo Gallinari ACL-szakadása miatt. Ezzel az összeghatárral erre a szezonra szerződtethetnek valakit, illetve lejáró szerződésű kosarast is befogadhatnak vele.

Kisebb probléma jelentkezett a Timberwolves tulajdonosváltásánál, ugyanis az egyik új tulajdonos, Alex Rodriguez számára nehézséget okoz likvid tőkéhez jutni, és kérdéses, hogy ezt meg tudja-e oldani a következő részlet fizetéséig. A New York Post szerint nem elképzelhetetlen, hogy végül Marc Lore egyedül lesz többségi tulajdonos, és nem megosztva az egykori baseballjátékossal, jelen állás szerint is Lore rendelkezik a tulajdonjog 13 százalékával, míg Rodriguez csak 7 százalékkal, de Jon Krawczynski (The Athletic) értesülései szerint minden meg fog oldódni, és a duó zökkenőmentesen fogja felvásárolni Glen Taylortól a csapatot 2023. december 31-ig bezárólag. Az újságíró arra is kitért, hogy az új tulajdonosok szeretnék majd rendezni a csapat és Kevin Garnett viszonyát, és idővel vissza is akarják vonultatni a mezszámát.

Jodie Meeks bejelentette a visszavonulását. A triplaspecialista hátvéd legutóbb a 2018/19-es idényben lépett pályára az NBA-ben, akkor viszont bajnok lett a Raptors színeiben, a rájátszásban is 14 alkalommal szóhoz jutott a bajnoki futás idején. Meeksnek ezt követően egészen idén januárig nem volt csapata, akkor a Raptors G Ligás partnerénél kapott lehetőséget, ahol 18 meccsen 10,4 pontot átlagolt 48,5 százalékos triplázással. A 35 éves kosaras jelenleg a Team USA keretének a tagja az Amerika Kupán: ez az első alkalom, hogy bármilyen szinten a hazáját képviselheti egy tornán, és mint kiderült, az utolsó is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus