Hírmorzsák 2022-09-06 (8:45)

A Knicksnél úgy gondolják, hogy ők tették a legjobb ajánlatot Donovan Mitchellért. Gersson Rosas és Justin Zanik tárgyalt Mitchellről a Knicks-Jazz vonalon. Carmelo Anthony felmerülhet a Celticsnél. Ha nem cserélik el, akkor az aktív keret tagja lesz Russell Westbrook a Lakersnél. Irányítót szerződtetne a Mavericks. Devontae Cacok a Trail Blazersnél. Jared Harper Spanyolországba igazolt. Giannis Antetokounmpo térdfájdalmak miatt meccset hagyott ki az Eb-n. Megszerezte első győzelmét a Team USA az Amerika Kupán.

Stefan Bondy (New York Daily News) információi szerint a Knicksnél úgy gondolják, hogy az RJ Barrett köré épülő csomagjaikkal jobb ajánlatokat tettek a Jazznek Donovan Mitchellért, mint amit végül elfogadtak a Cavalierstől. A Jazznél szerintük tisztában voltak azzal, hogy mennyi értékkel rendelkeznek ők, ugyanakkor a New York-iak nem akartak maguk ellen licitálni, ezért hezitáltak több draftjogot bevonni az ajánlatukba, és ekkor lépett be a Cavaliers. A Jazznek annyira tetszett a Cavs ajánlata, hogy nem is próbálták azt arra használni, hogy arra hivatkozva húzzanak ki többet a Knicksből, hanem elfogadták azt.

Gary Washburn (Boston Globe) érdekes részletre hívta fel a figyelmet a Knicks és a Jazz tárgyalásai kapcsán, ugyanis azt nem Leon Rose és Danny Ainge folytatták le, ők nagyrészt kimaradtak az egyeztetésekből, egymással pedig nem is kommunikáltak. A Knicks oldaláról az a Gersson Rosas vezette a tárgyalásokat, aki tavaly távozott a Timberwolves elnöki posztjáról, majd idén februárban tanácsadóként csatlakozott a Knickshez, míg a Jazz részéről Justin Zanik GM intézte az egyeztetéseket. A Knicks részéről meglepőnek tűnik, hogy Rosas került a központi szerepbe, de Washburn értesülései szerint ez azért történt, mert kimondottan jó viszonyt ápol Zanikkel.

Az elmúlt napokban pletykaszinten már lehetett arról hallani, hogy a Celtics Carmelo Anthony leigazolásával pótolhatná a súlyos sérülést szenvedő Danilo Gallinarit, és a Boston Globe szerint ennek lehet némi valóságalapja is, a szabadügynökök közül Anthony tán a legjobb pontszerző wing.

A közelmúltban arról lehetett hallani, hogy a Lakersnél felmerülhet Russell Westbrookkal kapcsolatban az is, hogy egyszerűen nem játszatják és a csapattól távol tartják, amennyiben nem tudják őt elcserélni, ugyanakkor Marc Stein (Substack) két forrása szerint nem ez lesz a helyzet. Darvin Ham többször is hangsúlyozta, hogy valódi szerepet szán az irányítónak, minden várakozás szerint LeBron James szezont megelőző táborában is részt fog venni Westbrook, ráadásul Patrick Beverley-vel is állandó kapcsolatban van, akivel igyekszik javítani a viszonyát.

Szintén Stein írta meg, hogy a Mavericks még egy olyan játékost szeretne a keretében tudni, akinek a kezébe oda lehet adni a labdát. A legfőbb jelöltnek Dennis Schröder tűnik, akinek a játékát az Eb során Nico Harrison és Michael Finley is megnézte már. A német irányító mellett Eric Bledsoe, Elfrid Payton, Facundo Campazzo és Dennis Smith Jr. is a szabadügynök irányítók sorát erősíti.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Devontae Cacok Exhibit 10 megállapodást kapott a Trail Blazerstől. A 26. születésnapjához közelítő erőcsatár az elmúlt idényben a Spurs játékosa volt, 15 meccsen átlag 8,1 perc lehetőséghez jutott.

Jared Harper Spanyolországba igazolt, a Valencia Basket játékosa lesz. Harper három szezon alatt 16 meccsen lépett pályára az NBA-ben, az elmúlt idényben a Pelicans two-way szerződésű kosarasaként ötször jutott szóhoz, 8,6 perc alatt 7,4 pontot és 2,8 gólpasszt átlagolt.

Görögország 93-77-re legyőzte Nagy-Britanniát az Európa-bajnokság legutóbbi játéknapját, és tették ezt Giannis Antetokounmpo nélkül, aki térdfájdalmak miatt kiülte a találkozót. Dimitris Itoudis szövetségi kapitány a találkozó után elmondta, hogy a játékos sérülése nem tűnik komolynak, de nem akarták kockáztatni a játékát, ezért nem lépett pályára. A görögök 3-0-ra állnak és bebiztosították már a helyüket a kieséses szakaszban, ettől függetlenül Itoudis arra számít, hogy Antetokounmpo játszani fog az utolsó, Ukrajna elleni csoportmeccsükön.

A Team USA az Amerika Kupán megszerezte az első győzelmét, miután Norris Cole 17 pontjának is köszönhetően 88-58-ra nyerni tudtak Panama ellen. Az amerikaiak korábban kikaptak hat ponttal Mexikótól, míg Venezuela ellen 48-21-re vezettek a félidőben, amikor a csarnok beázása miatt félbe kellett szakítani a meccset – ennek az összecsapásnak a második félidejét ma játsszák le.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus