Hírmorzsák 2022-09-23 (7:00)

Hivatalos: a Celtics egész szezonra eltiltotta Ime Udokát, megszólalt a vezetőedző is, az egyik segédedzőt nevezhetik ki a helyére. Kawhi Leonard felépült, már 5 az 5 ellen edzhet, de a csapat óvatos lesz vele, nem biztos, hogy játszik az előszezonban. Paul George könyöke is 100%-os, nagy szerepe volt John Wall leigazolásában. Ben Simmons szerint senki nem segített neki Philadelphiában a mentális gondjaival, sőt csak nehezítették a helyzetét. A GSW mindenkit szeretne megtartani, Jordan Poole-lal két héten belül hosszabbíthatnak. Bojan Bogdanovic Detroitban, Armoni Brooks Atlantában. 

Beigazolódtak a korábbi híresztelések: a Boston Celtics csütörtök este hivatalosan is bejelentette, hogy vezetőedzőjét, Ime Udokát a teljes 2022/2023-as szezonra felfüggesztette. Adrian Wojnarowski forrásai szerint Udoka intim viszonyt folytatott a stáb egy női tagjával. A csapat erről nem közölt semmit, azt viszont a közlemény kimondta, hogy az eltiltás azonnal életbe lép, Udoka hosszabb távú sorsával kapcsolatban pedig majd később születik döntés. Maga Udoka is megszólalt, Malika Andrewsnak azt mondta, hogy elnézést kér a játékosoktól, a szurkolóktól, az egész klubtól és a családjától, hogy ilyen helyzetbe hozta őket. Sajnálja, hogy most nehéz szituációba került miatta a Celtics és elfogadja a vezetőség döntését. Hozzátette: ennél többet nem szeretne mondani az ügyről.

A helyzet azért is fájdalmas a Boston számára, mert Udoka még csak tavaly lett vezetőedző, első szezonjában rögtön keleti bajnoki címig, nagydöntőig vezette a csapatot, fő segítője, Will Hardy már júniusban távozott és a Utah Jazznél dolgozik, ráadásul jövő héten kezdődik az előszezon, nincs sok idő a döntésre Brad Stevensék számára.

Wojnarowski úgy tudja (de ezt a Celtics még nem erősítette meg), hogy Joe Mazzulla segédedzőt nevezik ki átmeneti vezetőedzőnek. A 34 éves tréner 2019-ben csatlakozott a Bostonhoz, de már 2011 óta edzősködik.

100%-os állapotban van és engedélyt kapott a teljes edzésmunkára Kawhi Leonard. Az előző szezont teljes egészében kihagyó kétszeres döntő-MVP-vel viszont érthető módon óvatosan fog bánni a Los Angeles Clippers, Lawrence Frank kosárlabdáért felelős elnök azt mondta, hogy jövő héten, a Las Vegas-i edzőtáborban lesz majd az első 5 az 5 elleni edzése. Kiemelte, hogy ugyan Leonard mindenben benne akar lenni, de a klub óvatos felfogást követ és lépésről lépésre szeretné terhelni, hosszabb távra céloznak vele. Azt egyelőre nem tudják, hogy az előszezonban pályára fog-e lépni egyáltalán Leonard a 2021 júniusi ACL-szakadása után, de az biztos, hogy a játékos szeretne és az orvosi stáb is 100%-osnak nyilvánította - mindenesetre napról napja fogják vizsgálni, hogy mire hogyan reagál.

Paul George könyöke is kérdéses volt a klub esetében, ő is sokat hagyott ki tavaly és nem igazán számíthattak rá, de Frank szerint már ő is 100%-os, sőt kifejezetten extra offszezon van eddig a háta mögött. Hozzátette, hogy George egyre inkább hangadója és vezére az együttesnek, állítólag erősen benne volt a keze abban, hogy John Wall Los Angelesbe költözzön.

JJ Redick podcastjében vendégeskedett az exjátékos korábbi csapattársa, a Sixerstől botrányok között eligazoló Ben Simmons. A Brooklyn játékosa azt mondta, hogy komoly mentális problémái voltak tavaly és Philadelphiában egyáltalán nem kapott segítséget, sőt csak nehezítették a dolgát. A játékosok közül csak néhányan keresték, ők továbbra is a barátai, de a legtöbb játékos és egyetlen edző sem foglalkozott vele, emiatt nagyon nehéz időszakon ment keresztül. Az is szóba került, amikor tavaly nagy nehezen edzésre jelentkezett, de a viselkedése miatt Doc Rivers vezetőedző elzavarta: erről azt mondta, hogy ő szólt az edzés előtt, hogy mentálisan még nem áll készen, de a tréner azt válaszolta, hogy akkor is játszania kell. Simmons szerint Rivers direkt kiszúrt vele, olyanokért büntették, amelyek nem voltak jogosak és bár tudja, hogy ő sem kezelte tökéletesen a helyzetet, de a csapat és a hatalmat gyakorló emberek sem. Simmons azt is kimondta, hogy a pénz nem érdekli, csak a béke és a nyugalom, bár ennek némileg ellentmond, hogy kárpótlást igényelt a Sixerstől. Végül a Brooklyntól azt mondta, hogy ha minden összeáll náluk, akkor képesek bajnokságot nyerni, nagyon izgatott amiatt, hogy együtt játszhassanak Kevin Duranttel és Kyrie Irvinggel.

Bob Myers, a Golden State Warriors GM-je elmondta, hogy minden játékosukat szeretnék megtartani a folytatásban is azok közül, akiknél kérdéses a következő szezon. Draymond Greennek játékosopciója van 2023-2024-re, Andrew Wiggins a mostani idény után szabadügynök lesz, Jordan Poole-nak pedig október 17-éig lehet újonchosszabbítást adni, de jövőre korlátozott szabadügynök lehet. Myers szerint mindegyiküket meg akarják tartani, de kérdés, hogy erre képesek lesznek-e anyagilag és egyelőre nem tudják meghozni az összes döntést - lesz, amelyik megszületik a következő két hétben (ez nyilván Poole-é) és lesz, amelyik csak a következő nyolc hónap során. Az ESPN úgy tudja, hogy Poole-lal leül tárgyalni a vezetőség, amint a klub hazatér Japánból a bemutató meccsei után. Myers kiemelte, hogy senkiről sem tud, aki távozni szeretne, mindenkivel a kölcsönösen előnyös megegyezés a közös cél.

Arról már tegnap beszámoltunk, hogy a Utah Jazz Bojan Bogdanovicot is elcserélte, a 33 éves horvát a Detroit Pistonsba került Kelly Olynykért és Saben Lee-ért

Az Atlanta Hawks Armoni Brooksszal erősítette meg a hátvédrotációját. Az irányító 2019-ben nem kelt el az NBA-drafton, de 2021 áprilisában two-way szerződést kapott a Houstonnál, tavaly pedig már 54 meccsen lépett pályára, ebből 41-et a Rockets, 13-at a Toronto Raptors színeiben tudott le - átlagosan negyedórát játszott és öt pontot átlagolt. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus