Hírmorzsák 2022-09-25 (7:30)

CJ McCollum hosszabbított a Pelicansnél. Dean Wade új szerződést kapott a Cavalierstől. Keldon Johnson vállsérülést szenvedett, de az alapszakasz kezdetére rendben lehet. Nate McMillan javítaná a kommunikációját Trae Younggal. Kristaps Porzingis fogyott annak reményében, hogy jobban bírja a terhelést. Jae Crowder arra utalt Twitteren, hogy távozni fog a Sunstól. Jarred Vanderbilt miatt nem tudott megegyezni Bojan Bogdanovicról a Suns és a Jazz. A Lakers Dennis Schröder, a Warriors Andre Iguodala nélkül kezdett el készülni. Az NBA visszaszorítaná a kispadok előtti tömeges ácsorgásokat. Két segédedzőt is szerződtetett a Thunder. Brian Windhorst szerint több csapat is szét fogja bombázni a keretét idény közben.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Pelicans 2 évvel és 64 millió dollárral meghosszabbította CJ McCollum szerződését. Az előző idény közben megszerzett hátvédet ezzel a lépéssel egészen a 2025/26-os idény végéig lekötötte a Pelicans, McCollum ebben a 4 évben összesen 133 millió dollárt vihet haza.

A Cavaliers és Dean Wade is szerződéshosszabbításról egyezett meg, a 25 éves kosaras megállapodását 3 évvel és 18,5 millió dollárral toldották meg. A szerződés a 2023-24-es idénytől kezdve lép életbe, Wade idén még 1,9 millióért játszik majd.

A Pelicans McCollum hosszabbításán túl is sűrű napot tudhat maga mögött, leigazolták John Butler és Zylan Cheatham párosát a csapat edzőtáborába, továbbá felbontották Izaiah Brockington two-way megállapodását. Timothe Luwawu-Cabarrot a Sunshoz írt alá, a megállapodás részletei egyelőre nem ismertek. A Trail Blazers bejelentette, hogy Wes Iwundu meghívót kapott a csapat edzőtáborába. Brodric Thomas a Celticsnél harcolhat ki egy helyet a csapatban. Teljes a Grizzlies kerete az edzőtábor előtt, Justin Bean és Jacob Gilyard is meghívót kapott. A Magic kerete is készen van, náluk Aleem Ford és Zavier Simpson érkezett, míg Joel Ayayi szabadlistára került. A Knicksnél M.J. Walker és Quinton Rose helyére Nuni Omot és Garrison Brooks érkezett. A Clippersnél a közelmúltban leigazolt Keaton Wallace szerződését már fel is bontották, a helyét Juwan Morgan veszi át.

Shams Charania (The Athletic) írta meg, hogy Keldon Johnsonnak kiment a jobb válla, ezért lemarad az előszezon elejéről, potenciálisan a teljes edzőtáborról is, ugyanakkor az alapszakasz kezdetéig várhatóan fel fog épülni.

Nate McMillan szerint a Hawksnak leginkább abban kell fejlődnie, hogy jobb legyen a kapcsolat közte és Trae Young között, és ehhez javítaniuk kell az egymás közti kommunikációjukat. Young a franchise arca, de ez még nincs így hosszú ideje, és McMillan szerint ebben a szerepben még javulnia kell az irányítónak. Young szerint ebbe egyesek túlságosan is sokat látnak bele, mert tény, hogy nem teljesen zökkenőmentes kettejük kapcsolata, de mindig van hová fejlődni, és ők pontosan ezen vannak. Ő mindig is próbálta vezetni a csapatát azzal, hogy jó példával jár elől, azt viszont még tanulja, hogy miként vezetheti csapatát hangadóként – nem arról van szó, hogy nem képes már most is erre, hanem arról, hogy miként javulhat tovább ebben, és szerinte edzője is erre gondolt.

Ava Wallace (The Washington Post) információi szerint Kristaps Porzingis valamivel több mint 3 kilót fogyott a nyáron annak érdekében, hogy mozgékonyabb és strapabíróbb legyen a pályán. Wes Unseld Jr. elmondta a magasemberről, hogy megkötések nélkül várhatja a következő szezont, nem lesz perclimiten, illetve jelen állás szerint a back-to-back meccsek sem fognak neki gondot okozni. Deni Avdija esetében viszont már nem ennyire rózsás a helyzet, az izraeli kosaras a nyáron a válogatottjánál összeszedett egy lágyéksérülést, ugyanakkor a várakozások szerint ebből nem lesz nagyobb gondja, kisebb sérülésről van csak szó.

Jae Crowder a minap Twitteren osztott meg egy bejegyzést, ami a Suns körüli kérdéseket taglalta, és annyit fűzött hozzá, hogy a 99-es számú játékos, vagyis ő már nem lesz ott a csapattal. A játékos nem sokkal később törölte ezt a bejegyzést, de érdemes lehet odafigyelni arra, hogy mi fog vele történni a következő időszakban, már csak azért is, mert pár napja arról lehetett hallani, hogy a Suns több olyan lehetséges cseréről is tárgyal, amiben Crowder távozna Phoenixből. Barry Jackson (The Miami Herald) úgy tudja, hogy Crowder szívesen visszamenne a Heathez, ugyanakkor egy ilyen cserét jelenleg komplikált lenne összehozni.

John Gambadoro (Arizona Sports 98.7 FM) számolt be róla, hogy a Suns és a Jazz tárgyalt Bojan Bogdanovic játékjogáról, mielőtt a veterán wing a Pistonshoz került, ugyanakkor a tárgyalások megakadtak, mivel a Suns szerette volna Jarred Vanderbilt játékjogát is bevonni a cserébe, őt viszont nagyra értékelik Salt Lake Cityben, és a Suns ajánlata meg sem közelítette azt az értéket, amiért lemondtak volna róla. Tony Jones (The Athletic) is megerősítette ezen információkat, és ő arról is beszámolt, hogy a Jazz kaphatott volna kései első köröst is Bogdanovicért, ugyanakkor azért hosszabb szerződést is át kellett volna venniük, míg más esetben valamelyik fiatal játékosuktól is meg kellett volna válniuk, ezért fogadták el inkább a Pistons ajánlatát.

A Lakers játékosai pénteken San Diegoban gyűltek össze, hogy már a hivatalos edzőtábor kezdetet előtt is együtt készüljenek a szezonra, és egy játékos kivételével mindenki meg is jelent az első napon, egyedül Dennis Schröder nem érkezett meg, aki a családja Los Angelesbe költözését intézi jelenleg. A Warriors is pénteken kezdte meg a készülést az új idényre, náluk Andre Iguodala hiányzott, aki a minap jelentette be, hogy folytatja a pályafutását, és emiatt csak hétfőn jelentkezik edzésre. Steve Kerr elmondta, hogy ez egy utolsó pillanatos döntés volt, egész nyáron úgy volt, hogy a játékos vissza fog vonulni, de Iguodalának megadták a szabadságot, hogy dönthessen a sorsáról. Számukra a világot jelenti, hogy ő visszatér, nagyon sok fiatal játékosuk van, úgyhogy minél több olyan játékos és edző van a csapat körül, aki képes őket mentorálni, annál jobb a Warriorsnak.

Ira Winderman (Florida Sun Sentinel) értesülései szerint az NBA szabályváltoztatással iktatná ki azokat az eseteket, amikor a mérkőzés folyása közben tömegesen felállnak a kispadokról a játékosok és az edzők. Az új szabály értelmében a játékvezetők először csak figyelmeztetik a vétkeseket, másodszor már a játék késleltetésének minősítik ezt (delay of game), míg a harmadik alkalomtól kezdve technikai jár majd ezért.

Két segédedzővel bővült a Thunder edzői stábja, innentől kezdve Chip Engelland és Grant Gibbs is Mark Daigneault munkáját segíti. A két szakember közül Engelland a nagyobb név, ő a nyáron 17 év után távozott a Spurs szakmai stábjából, míg Gibbs az elmúlt 3 szezon során a Thunder G Ligás partnercsapatát edzette.

A végére egy kis spekuláció maradt Brian Windhorsttól, az ESPN megmondóembere szerint az idény közben több csapat is arra a következtetésre juthat, hogy érdemesebb inkább lerombolnia a keretét és elölről kezdeni az építkezést, mivel egyszerűen túlságosan sok csapat küzd a minél jobb eredményekért, ezért néhányan hoppon maradhatnak. Január környékén lehet két-három olyan csapat, amelyik a várakozásokon alul teljesít, és úgy dönt, hogy eladja az értékei egy jelentős részét, hogy ezzel is megpróbáljon minél jobb pozíciót kifogni a lottery előtt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus