Hírmorzsák 2022-09-26 (11:45)

Giannis Antetokounmpo szerint Steph Curry a liga legjobbja. Khris Middleton nem épül fel az alapszakasz rajtjára. Curry szerint Robert Sarverrel pont az történt, aminek történnie kellett. Markelle Fultz lába gipszben van, határozatlan ideig nem játszhat. Jae Crowder távozik a Sunstól, megegyeztek a csapattal, hogy elcserélik. Draymond Green nem hosszabbít a szezon előtt. Kemba Walker nem kezdi meg az edzőtábort a Pistonsszal. Jordan Nwora két évre aláírt a Bucksnál. 

Giannis Antetokounmpót arról kérdezték, hogy szerinte ő-e most a világ legjobb játékosa - sokak szerint igen, nemrég például az ESPN is közölte a maga listáját és azon is a görögé lett az első hely. A Milwaukee Bucks sztárja viszont úgy fogalmazott, hogy szerinte az a legjobb, aki a végén állva marad, aki elviszi a csapatát a döntőig, majd ott meg is nyeri a gyűrűt. Kijelentette, hogy emiatt az ő nézőpontja szerint jelenleg a világ legjobb kosárlabdázója Steph Curry. Bevallotta, hogy kicsit féltékeny volt a GSW-re, mert már ő is bajnok és tudja, hogy milyen érzés a parádé, a díjátadó, minden, ezt akarja átélni újra. 

Mindez a Bucks hivatalos sajtótájékoztatóján hangzott el, ahol Mike Budenholzer vezetőedző kiemelte, hogy mekkora dolog a csapat együtt tartása. Évek óta jók, alapszakaszokat nyertek, aztán bajnoki címet is, ilyenkor iszonyatosan nehéz együtt tartani a játékosokat, mert a többi csapat mindenképpen innen szeretne igazolni, de ők a keret magját még mindig meg tudták őrizni. 

Az is kiderült, hogy Khris Middleton még mindig sérült, az előző rájátszásban megsérült térde ugyan rendbe jött, de kiderült, hogy a csuklójával is gond van, amit műteni kellett, még nem nagyon tud dobni a beavatkozás után, így az edzőtábort biztosan kihagyja és az is szinte biztos, hogy az október 20-ai szezonrajtot is ki kell hagynia

Ha pedig Giannis megemlítette Curryt, mi említsük meg azt, hogy bár sok játékos szerint nem kapott elég büntetést Robert Sarver, a Suns tulajdonosa, a regnáló döntő-MVP szerint ő beszélt Adam Silver komisszárral és úgy ítéli meg, hogy éppen az történt, aminek történnie kellett

Markelle Fultzot az ág is húzza: most eltörte a nagylábujját, amely miatt határozatlan idei nem állhat csapata rendelkezésére. A korábbi súlyos vállgondjai után volt ACL-szakadása is, több mint egy évet hagyott ki, mielőtt februárban visszatérhetett az Orlando Magichez, ahol 18 meccset kapott, most viszont újabb kihagyás vár rá - járógipszben van a lába, de a csapat tájékoztatása szerint nincs szükség műtétre.

Arról már tegnap beszámoltunk, hogy Jae Crowder a minap Twitteren osztott meg egy bejegyzést, ami a Suns körüli kérdéseket taglalta, és annyit fűzött hozzá, hogy a 99-es számú játékos, vagyis ő már nem lesz ott a csapattal. Ezt nem sokkal később törölte, de azóta bejelentették, hogy megállapodott a csapattal: nem lesz ott az edzőtáborban, mert a felek közösen azon dolgoznak, hogy egy mindkettejük számára előnyös cserét hajtsanak végre. Már hetek óta hallani a pletykákat, hogy Crowder távozhat, de egyelőre kérdés, hogy milyen a piaca.

Nemrég Bob Myers beszélt arról, hogy a Golden State Warriors minden fontosabb láncszemét szeretné megtartani, így Draymond Greent is, akinek a következő szezonra játékosopciója van, a helye csak az előttünk lévő idényre fix. Green azt mondta a hosszabbításról, hogy szerinte nem írnak alá semmit a mostani szezon előtt. A pletykák szerint ő szeretne magának még egy nagyobb szerződést, négy évre 138 millió dollár körül, de azt nem tudni, hogy a csapatnál tartják-e ennyire. A játékos szerint ő még nem is foglalkozik ezzel, tudja, hogy mire képes és a bajnoki cím megszerzése, valamint az egyéni céljainak teljesítése lebeg a szeme előtt, ezért dolgozik. 

A Detroit Pistons ugyan leigazolta Kemba Walkert, a karrierjét valószínűleg New Yorkban hagyó irányítót, de a The Athletic forrásai szerint nem lesz ott a Pistonsnál az edzőtábor kezdetén. A csapatnál egyelőre túl sok a játékos, valakit ki kell vágni vagy elcserélni még a szezonrajt előtt, de az tisztázatlan, hogy Walker miért nem kezdi meg a többiekkel közösen a felkészülést. 

Jordan Nwora a Milwaukee Bucksszal egyezett meg: két évre 6,2 millió dollárt kap majd a bajnokesélyesnél, amelynél ezzel 15 garantált szerződés van a keretben.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus