Hírmorzsák 2022-09-27 (11:30)

Kevin Durantet nem lepte meg, hogy maradt a Netsnél. Kyrie Irving sok pénzt bukott az oltottsági státusza miatt. JaVale McGee kezdeni fog Christian Wood előtt. Jalen Brunsonnak nem tetszett, hogy mekkora publicitást kapott a nyara. A Suns sajtótájékoztatóján Robert Sarver, a Celticsén Ime Udoka szolgáltatta a központi témát. Gregg Popovich nem fogadna a Spurs bajnoki címére. Anthony Davis szerint a Lakersnek ismét bizonyítania kell. Russell Westbrook bármire hajlandó a bajnoki címért. Gondok adódtak Dennis Schröder munkavállalási engedélyével. Anthony Edwards érettebb akar lenni. Ben Simmons, Zion Wiliamson, Kawhi Leonard, Jamal Murray és Collin Sexton is kész a visszatérésre, Ricky Rubio és Joe Ingles december környékén lehet ismét bevethető. Jól halad Jaren Jackson Jr. felépülése. A Magic és a Pistons jobb, a Kings gyorsabb akar lenni. Zach LaVine, Bradley Beal, Jimmy Butler és Damian Lillard is bajnoki címért akar küzdeni. P.J. Tucker kisebb műtéten esett át, de rendben lesz az előszezonra. James Hardent megint a súlyáról kérdezték. Scottie Barnes irányítóként is megmutathatja magát. Ty Jerome nincs ott a Thunder edzőtáborában. LiAngelo Ball ismét a Hornetsnél próbálkozhat, Jalen Harris a Knickstől kap lehetőséget.

Az elmúlt nap során több csapat is megtartotta az ilyenkor szokásos idény előtti sajtótájékoztatóját. A nyár fényében különösen érdekesnek tűnt, hogy mit fog mondani Kevin Durant, akitől természetesen megkérdezték, hogy mit szól ahhoz, hogy maradt Brooklynban. A Nets sztárja szerint ez egyáltalán nem meglepő, mert van annyira jó játékos, hogy ne mondjanak le róla olyan könnyedén. Annak idején azért igazolt ide, hogy bajnoki címet nyerjen, ugyanakkor az előző szezont követően megrendült a hite abban, hogy erre képes lehet-e itt. Azóta megbeszélték a dolgokat Joe Tsai tulajdonossal és továbbléptek ettől.

Kyrie Irving kihangsúlyozta, hogy a koronavírus miatt több mint 100 millió dollárról mondott le, amikor az előző szezon előtt úgy döntött, hogy nem veszi fel az oltást és ezzel visszautasítja a Nets idő előtti hosszabbítási ajánlatát. Az előző idénye bizonytalanságban telt, nem tudta, hogy a ligában maradhat-e vagy elveszíti a munkáját, meg kellett bírkóznia a döntése potenciális következményeivel is. Úgy érzi, hogy már az előző edzőtábor kezdete előtt meg kellett volna egyezniük az új szerződése részleteiről, de ez nem történt meg az oltottsági státusza miatt. Megérti a Nets álláspontját is, neki pedig együtt kellett ezzel élnie és lenyelni a keserű pirulát. Sean Marks elmondta, hogy ők nem adtak semmilyen ultimátumot sem Irvingnek, ez az ő egyéni döntése volt, ugyanakkor azt beismeri, hogy valóban az oltottsági státusza miatt akadtak el a tárgyalások a felek között – nem vonták vissza emiatt az ajánlatukat, hanem egyszerűen el sem jutottak addig, hogy konkrét ajánlatot tegyenek neki.

Ben Simmons készen áll a játékra, várhatóan teljes értékű munkát tud végezni az edzőtáborban. Hogyha egészséges marad, akkor a Nets első alapszakasz-meccsén ott lesz a pályán, és hajlandó akár centert is játszani, ha ezt kérik tőle.

A Mavericks szezon előtti sajtótájékoztatóján Jason Kidd elmondta, hogy Luka Doncic-ra kevesebb terhet akarnak tenni az edzőtábor idején, miután egy fárasztó Európa-bajnokságon van túl, ugyanakkor a szlovént ismerve ő játszani akar majd, készen fog állni minden meccsre. Kidd azt is bejelentette, hogy JaVale McGee lesz a csapat kezdő centere, míg Christian Woodra hatodik emberként számítanak – a Rocketstől megszerzett magasembertől nem várnak semmi egyebet, csak azt, hogy önmaga legyen. A bejelentés érdekessége, hogy később Woodnál is rákérdeztek a szerepére, és elmondása alapján most hallott erről először, de ettől függetlenül nagyon motivált, hogy végre győzelmekért játszhat, és annyira nem is aggódik amiatt, hogy kezdő vagy csere lesz.

Tim Hardaway Jr. arról fejtette ki a véleményét, hogy a liga új szabályt vezet be arra, hogy a kispadon helyet foglalók nem állhatnak fel tömegesen, szerinte ezt egyértelműen a Mavericks kispadja miatt lépi meg az NBA, és ez azt is mutatja, hogy ők valamit nagyon jól csináltak a pad mellett. Dorian Finney-Smith kitért Jalen Brunson távozására, és elmondta, hogy kimondottan mérges lett volna az irányítóra, ha nem fogadja el azt a sok pénzt, amit a Knicks felkínált. A Mavericks részéről Spencer Dinwiddie tette a legnagyobb bejelentést, ugyanis nyilvánosságra hozta, hogy ő Vasember, bár ezt még senki más nem erősítette meg.

Ha már szóba került Jalen Brunson, folytassuk is vele. A Knicks újdonsült szerzeménye szerint szörnyű, hogy mekkora nyilvánosságot kapott a csapatváltása, ő csak annyit akar, hogy önmaga lehessen, és nem szeretné, ha megmentőként tekintenének rá New Yorkban. Arra akar koncentrálni, hogy hozza a játékát, és ezzel reményei szerint győzelmekhez segítheti a csapatát. Tetszik neki a keretük, és nagyon várja már, hogy javuljon köztük a kémia, szeretné látni, hogy együtt mire lehetnek képesek.

A Suns sajtótájékoztatóján természetesen Robert Sarver ügye jelentette a központi témát, Chris Paul például elmondta, hogy a tulajdonos helyzetéről beszélt is Adam Silverrel, ahogyan CJ McCollum és Kyle Lowry is így tett. Paul azt is hozzátette, hogy ezt a helyzetet nem lehet összehasonlítani azzal, ami Donald Sterlinggel volt a Clippersnél, teljesen más a két szituáció. Devin Booker azt emelte ki, hogy ő nem ezt a Sarvert ismerte meg, míg Deandre Ayton elmondta, hogy csalódott volt, amikor megtudta, hogy milyen büntetést szabott ki rá az NBA. James Jones GM egyetért Sarver azon döntésével, hogy eladja a csapatot, ezzel valamennyire képesek lehetnek lezárni az ügyét, elfogadhatatlannak tartja a megnyilvánulásait, és meg kell védeniük azokat, akik nem képesek erre. Monty Williamst sokkolták a fejlemények, és először el sem akarta hinni ezt az egészet.

A Celticsnél megbízott vezetőedzővé előlépő Joe Mazzulla szerint nem lehet sürgetni a bizalom kialakulását, ahogyan azt a gyógyulási folyamatot sem, amin át kell esnie a csapatnak. A történtektől függetlenül remek keretük van, és nagyszerű lehetőség előtt állnak, ő pedig kizárólag erre akar koncentrálni. Marcus Smart elmesélte, hogy a játékosok is ugyanúgy sodródnak az árral Ime Udoka ügyével kapcsolatban, ahogyan mindenki más, ők sem tudnak többet. Ezt Jayson Tatum is megerősítette, sok részletről nem is beszélhet nekik a csapat, úgyhogy ők sem tudnak többet, mint bárki más, de ettől még frusztrálja őket ez a helyzet.

Jaylen Brownt a cserepletykákról kérdezték: szerinte azóta emlegetik őt ezekben, hogy az NBA-be került, nem lepte meg az sem, hogy belekerült a Durant-féle pletykákba, ez sem váltott ki belőle különösebb érzelmet. Beszélt erről a társaival és a csapatvezetőkkel is, viszont innentől kezdve csak a játékra koncentrál, nem foglalkozik ezzel a pletykával. Robert Williams III arra tért ki, hogy miért műtötték meg mégis a térdét. A center úgy érezte, hogy sosem fogja ismét elérni azt a szintet, ahol korábban volt, hogyha nem változtatnak valamin, mert az a céljuk, hogy visszatérhessen a 100 százalékos állapotához. Nem bánta meg, hogy az előző rájátszásban a sérülése ellenére is pályán volt, mert az volt az álma, hogy döntőt játszhasson, és ez teljesült is – itt nyer vagy veszít az ember, de nem bánja, hogy így döntött.

Gregg Popovich-ot arról kérdezték a Spurs eseményén, hogy mi motiválja őt abban, hogy évről évre folytassa az edzősködést, és a válaszával ezúttal sem hazudtolta meg magát: „A fizetési csekkem”. Popovich hozzátette, hogy ezt talán nem kellene elmondania, de senki se rohanjon Las Vegasba megtenni a Spurs bajnoki címét. Biztos lesz olyan, aki azt mondja majd, hogy van erre némi esély, hogyha elég keményen dolgoznak, de valószínűleg ez nem fog megtörténni. A Spurs mestere Keldon Johnson sérülésére is kitért, úgy számolnak vele kapcsolatban, hogy az alapszakasz első meccsén már pályán lehet. Ami Dejounte Murray távozását illeti, a hátvédet emberként tán még jobban is hiányolja, mint játékosként.

Anthony Davis úgy gondolja, hogy a Lakers úgy áll ehhez a szezonhoz, hogy egy terhet cipelnek magukkal, ők az esélytelenebbek, és ismét bizonyítaniuk kell, hogy mire képesek. Természetesen mindenki figyelni fogja, hogy mit csinálnak majd, de nem beszélnek róluk esélyesként, és ez rendben is van, inkább mozognak a radar alatt. Ami az egyéni teljesítményét illeti, sokkal agresszívabbnak kell lennie, mert tavaly elkezdte túlagyalni a dolgokat, és azzal is tisztában van, hogy sokkal jobban is játszhatott volna.

Russell Westbrook szerint nem fontos az, hogy azt érezze, hogy akarják őt a Lakersnél, csak az a fontos, hogy a munkáját végezze, legyen profi és tegye ki mindenét a pályára. Csak az számít, hogy nyerjenek, és minden eshetőségre felkészült. Optimisták azzal kapcsolatban, hogy miként lehetnek nagyszerűek LeBron Jamesszel, Anthony Davisszel és vele, úgy véli, hogy megállíthatatlanok lehetnek. Nincs gondja azzal, hogy meglegyen a megfelelő önbizalma, és ugyan az előző szezonban voltak olyan időszakok, amikor jobban kellett volna játszania, de az önbizalmával akkor sem volt gond, az sosem inog meg. Az is ugyanúgy az NBA része, hogy az embernek vannak rossz meccsei is. Az egyetlen dolog, ami zavarta, hogy miként érinti a családtagjait az őt érő kritikák, és az rossz volt, amikor pfujolni kezdték úgy, hogy közben a gyerekei is ott voltak a lelátón. Darvin Ham is kapott kérdést Westbrookról, az edző azonban kitérő választ adott arra a felvetésre, hogy az irányító kezdeni fog-e, mint mondta, több lehetőséget is forgatnak a fejükben.

Rob Pelinka bejelentette, hogy Dennis Schröder talán csak a jövő héten tud majd csatlakozni a Lakers keretéhez, mert jelenleg Németországban tartózkodik, ahol a munkavállalási engedélyének az elintézésén dolgozik, amivel gondok adódtak. Jó hír a Lakersnél, hogy az előző szezont teljesen kihagyó Kendrick Nunn engedélyt kapott arra, hogy kontakttal járó edzésmunkát végezzen, viszont az új szerzemények közül Troy Brown (hát) és Lonnie Walker IV (boka) sem végezhet teljes értékű munkát, bár utóbbi közel áll ehhez.

A Timberwolves eseményén Anthony Edwardsot kérdezték a közelmúltban tett homofób megjegyzéséről. A játékos elmondta, hogy ő mindenkit tisztel, és tisztában van azzal, hogy amit közzétett, az éretlen volt. Nagyon sajnálja, ha bárkit is megbántott, azon dolgozik, hogy jobb legyen. Rosszul érezte magát az eset után, mert azt akarja, hogy az emberek szeressék, senkinek sem akar arra okot szolgálni, hogy valamiért utálni tudják őt. Tim Connelly is kihangsúlyozta, hogy a játékos csalódott magában, amiért ilyen helyzetbe sodorta magát, ők pedig a csapatnál továbbra is edukálni fogják az összes játékost arról, hogy mennyire fontos az, hogy pozitív figurái legyenek a közösségüknek és tiszteletteljesek legyenek mindenki irányába. Eric Paschall arról beszélt, hogy a nyáron komolyan fontolgatta, hogy felhagy a kosárlabdázással, ugyanakkor Donovan Mitchell lelket öntött belé, majd befutott a Timberwolves ajánlata is, ami meggyőzte őt a folytatásról.

Az előző idényt teljesen kihagyó Zion Williamson úgy érzi, hogy most van élete legjobb formájában, gyorsabban tud mozogni, magasabbra képes ugrani, remekül érzi magát. Hosszú időt hagyott ki, de nagyon izgatott amiatt, hogy visszatérhet a pályára. Mindig is zárkózott srác volt, de rátalált a csapatára, akikkel a munka sem érződik munkának, hanem jól érzi magát, miközben azt csinálja, amit szeret. Fort Lauderdaleben készült a szezonra, ahol komoly fejlődési ívet írt le, és másfél hét után már azt sem érezte tehernek, hogy 4:30-kor vagy 5:00-kor kel, mert várta, hogy mehessen az edzőterembe és dolgozhasson. Sokat tanult a táplálkozásról, és arról is, hogy milyen az ideális edzésmunka, miként érhet el eredményeket a leghatékonyabban, Larry Nance Jr., CJ McCollum és Garrett Temple is tanácsokkal látta el. A Pelicans keretének a fele kicserélődött azóta, hogy utoljára játszott, de nem aggódik emiatt sem Williamson, mert szerinte a csapat megfelelő kosárlabdát játszik, mindenki önzetlen és segíteni akarja a másikat. Vannak dolgok, amiket meg kell tanulniuk, neki is meg kell tanulnia azt, hogy miként játsszon McCollum és Brandon Ingram mellett, ahogyan azt is, hogy miként játsszon mindenki mással, akik a sérülése óta érkeztek a csapathoz. Szintén a Pelicanshoz kapcsolódó hír, hogy CJ McCollum hivatalosan is aláírta a szerződéshosszabbítását.

Kawhi Leonard ugyancsak azt követően térhet vissza, hogy kihagyta a teljes előző idényt, ugyanakkor most sokkal erősebb, mint korábban. Az a terv, hogy az edzőtábor kezdetén munkába áll, és azt követően meglátják, hogy miként alakul az állapota, hogyan érzi magát. Jelenleg jól érzi magát, úgyhogy edzeni és játszani tervez. Egyértelmű, hogy sokkal erősebb lett, több mint egy évet kihagyott, és sokáig csak súlyokat emelgethetett, és bízik is az elvégzett munkájában, most nem aggódik a leérkezések miatt sem, de azt nem tudja megmondani, hogy ez miként lesz éles helyzetben. Paul George szerint a Clippersnek azzal a mentalitással kell játszania, mint az amerikai válogatottnak, nagyon jó és nagyon mély csapatuk van. Szórakoztatónak kell lennie, ahogyan ez a csapat játszik, és sok jó estét kellene szerezniük a Clippers szurkolóinak.

Michael Malone bíztató híreket osztott meg Jamal Murray kapcsán, az előző idényt kiülő hátvéd az elmondottak alapján remekül néz ki a pályán, nagyon magabiztosnak tűnik, és látszólag egyáltalán nem gondolkodik a korábbi sérülésén játék közben. Malone kiemelt célként kezeli, hogy csapatként a legjobb öt között zárjanak védekezésben, jelentős javulást akar látni az előző szezonhoz képest, amikor a 15. helyen zártak ebben a kategóriában. Az edző sokat vár Bruce Brown megszerzésétől, szerinte az emberek többsége nem érti, hogy mekkora érték lesz számukra a Netstől elcsaklizott kosaras. Nikola Jokics pedig arra tért ki egyik válaszában, hogy az a célja, hogy az egész pályafutását a Nuggetsnél töltse, innen akar majd visszavonulni.

A Jazznél a legfontosabb hír, hogy a közelmúltban megszerzett Collin Sexton teljesen felépült a térdsérülését követően és már megkötések nélkül dolgozhat. Walker Kessler ugyancsak maga mögött tudta már a lábujjsérülését, viszont Udoka Azubuike még nem térhet vissza a bokaműtétjét követően, egyelőre nem kapott engedélyt az öt az öt elleni játékra. Noha Mike Conley és Jordan Clarkson jövője is erősen kérdéses a Jazznél, Justin Zanik szerint eddig teljes elköteleződést mutatott mindkét hátvéd, egyikük sem gyakorol nyomást a vezetőségre, hogy mielőbb megtörténjen a cseréjük. Conleynak vegyes érzései vannak egy esetleges cserével kapcsolatban, mert könnyen kiköthetne egy bajnoki címért küzdő csapatnál is, de ez azt is jelenthetné, hogy a családjától távol kellene befejeznie a szezont.

Ricky Rubio egyelőre még maródi, miután tavaly decemberben ACL-szakadást szenvedett. A Cavaliers régi-új irányítója szeretett volna készen állni az alapszakasz kezdetére, még ha erre mások nem is láttak túl sok esélyt. Most abban bízik, hogy valamikor decemberben már pályán lehet, de nincs kijelölt időpont a visszatérésére, az ilyesmi minden egyes héttel változhat.

A Buckshoz is érkezett egy sérült játékos a nyáron, és ahogyan Rubio, úgy Joe Ingles esetében is arra lehet jelenleg számítani, hogy valamikor december környékén lehet ismét bevethető, legalábbis erre utalt Jon Horst GM.

A Grizzliesnél Jaren Jackson Jr. esett át műtéten a nyáron, akkor 4-6 hónapos kihagyást jósoltak az esetében, és Zach Kleiman elmondása alapján ez a jóslat továbbra is helytálló. A magasember felépülése jól halad, érzése szerint még előrébb is jár, mint ahogyan azt várták, de a szezon elején biztos nem lesz bevethető. A korábbi előrejelzések alapján valamikor november eleje és az év vége között térhet vissza Jackson. Taylor Jenkins elmondása alapján többen is felmerülhetnek, mint potenciális kezdők Jackson helyén, de az edző és a GM is Santi Aldama nevét dobta be először. Kleiman arra is kitért, hogy Brandon Clarke, Dillon Brooks és Steven Adams is a szerződése utolsó évébe lép, mindhárom játékosra úgy tekintenek, hogy hosszabb távon is a csapat magjához fognak tartozni. Danny Greenre is a csapat tagjaként tekintenek, nem tervezik a közeljövőben szabadlistára tenni, az viszont még nem eldöntött, hogy mi lesz vele jövő nyáron.

A Magic hiányos kerettel kezdheti meg a felkészülést, Gary Harris (meniszkusz-szakadás) és Markelle Fultz (lábujjtörés) is maródi, de a hosszú ideje hiányzó Jonathan Isaac is még csak egy az egy elleni munkát végezhet. Jeff Weltman ettől függetlenül optimistán várja az új idényt, szerinte most mások lesznek az elvárások, mint az előző években, szeretnének jobbak lenni. Az 1/1-es Paolo Banchero nagyon várja már, hogy megkezdhesse a profi pályafutását, biztos benne, hogy meghatározó élmény lesz az első edzőtábora, úgyhogy nagyon izgatott.

A Pistonsnál is jobbak akarnak lenni, mint amilyenek az előző években voltak, és Troy Weaver szerint ehhez most már a megfelelő keretük is megvan. Az ő dolga az, hogy olyan csapatot tegyen össze, amivel nagyobb célokért küzdhetnek, és úgy érzi, hogy erre végre készen állnak, a kosarasaik remekül kiegészítik egymást. Egyes területeken még tapasztalatot kell gyűjteniük, de izgatott amiatt, hogy jelenleg hol tartanak. Cade Cunningham közel 20 font (9 kg) izmot szedett fel az előző idényhez képest, és abban bízik, hogy így jobban fogja bírni a szervezete az ütközéseket, kevésbé lesz sérülékeny, sokkal jobban felkészült a második szezonjára, mint ahogyan az elsőre. A Pistons azt is bejelentette, hogy lehívták Cunningham, Killian Hayes, Isaiah Stewart és Saddiq Bey 2023/24-es idényre szóló opcióját is.

A Kings új edzője, Mike Brown azt szeretné, ha minél gyorsabb kosárlabdát játszanának, mert ezzel kinyithatnák a pályát De’Aaron Fox számára. Ahhoz, hogy elég helyet teremtsenek az irányítónak, szükségük van megfelelő dobókra is, de ezzel nem lesz gondjuk, mert Kevin Huerter, Malik Monk, Keegan Murray, Harrison Barnes, Terence Davis és Trey Lyles is magas szintet képvisel ebben a műfajban.

A Hawksnál Bogdan Bogdanovicson kívül mindenki 100 százalékos állapotban várhatja az edzőtábor kezdetét, mondta el Nate McMillan. Mindenki más átment az ilyenkor szokásos fizikai felmérőkön, néhányan kimondottan jó adatokat produkáltak, és az ezt követő napon is egy intenzív edzést csinált végig a keret. Bogdanovics esetében az a cél, hogy az alapszakasz kezdetére felépüljön a térdsérüléséből, várhatóan az előszezont teljesen ki fogja hagyni.

A Bulls szezonját is meghatározhatják a sérülések, a közelmúltban újabb térműtéten átesett Lonzo Ball kapcsán Arturas Karnisovas elmondta, hogy nincs kijelölt dátum a visszatérésére. Szerették volna megadni annak a lehetőséget, hogy újabb műtét nélkül felgyógyuljon, mert úgy gondolták, hogy ez a játékos érdeke, de végül máshogy alakultak a dolgok. Jó hír viszont a csapat háza tájáról, hogy Zach LaVine elmondása alapján az ő térde rendben van. A dobóhátvéd úgy gondolja, hogy magas elvárásokkal kezdik a szezont, és ha nem a bajnoki címet tűzik ki célul, akkor lebecsülik magukat és nincs is értelme az egésznek. Az előző szezonban az All-Star szünetig vezették keletet, és megtapasztalhatták, hogy milyen a rájátszás, úgyhogy egyértelműen az a cél, hogy a bajnoki címért küzdjenek.

Bradley Beal úgy érzi, hogy azt már bizonyította, hogy tud pontot szerezni, képes All-Star szinten játszani, képes All-NBA csapattag lenni, egyedül azt nem bizonyította még, hogy képes nyerni. Ez az egy nagy célja van már csak az NBA-ben, be akarja bizonyítani, hogy képes nyerni, bajnoki címet akar szerezni, ki akarja pipálni az utolsó nem teljesített célját is. Tommy Sheppard szerint olyan változtatásokat vittek végbe a Wizards keretén, amiknek köszönhetően keményebb és összetartóbb csapatuk lett, mert ha egy csapathoz érkezik egy-két keményebb játékos, akkor a többiek is meg akarják mutatni, hogy képesek felvenni a kesztyűt.

Jimmy Butler ugyancsak a bajnoki címet tűzte ki a zászlajára, mert ez az oka annak, hogy kosárlabdázik. Hogyha szükséges, akkor képes négyesként is játszani, hogyha megkérik erre, akkor ezen a poszton is képes kosarazni, de nem négyesként fog játszani a szezonban. Barry Jackson (The Miami Herald) információi szerint Caleb Martin lehet a Heat kezdő négyese, ugyanakkor a játékos sokkal visszafogottabban nyilatkozott, ő egyelőre abban reménykedik, hogy a rotáció része lehet. Tyler Herro a nyáron azt nyilatkozta még, hogy mindenképpen kezdeni akar, most viszont már arról beszélt, hogy bármilyen szerepet is szán neki Erik Spoelstra, bízik az edzőjében. Természetesen vannak egyéni céljai, de végső soron a csapat céljai mindig előbbre valóak ezeknél, úgyhogy azt a szerepet fogja betölteni, amiről a csapatnál azt gondolják, hogy a legjobban fekszik neki.

Joe Cronin fontosnak tartja, hogy Damian Lillard szerződést hosszabbított, mert így több idejük van arra, hogy összerakjanak köré egy megfelelő csapatot, mintha csak egy-két év lenne hátra a megállapodásából. Igyekeznek a nagyobb képet nézni, aminek az eredménye reményeik szerint egy bajnoki cím lesz. Lillard elmondta, hogy bízik a GM-ben, ahogyan bízik Chauncey Billupsban is, és úgy gondolja, hogy most sokkal jobbak az esélyeik, mint ezt megelőzően voltak, úgy érzi, hogy sokkal közelebb kerültek a céljaik eléréséhez. Cronin emellett azt is elmondta, hogy Gary Payton II még nem épült fel teljesen az izomsérüléséből, de úgy számolnak, hogy az alapszakasz kezdetére bevethető lesz.

A 76ers bejelentette, hogy P.J. Tucker bal térdén artoroszkópiás beavatkozást hajtottak végre a közelmúltban, ugyanakkor már visszatérhetett a pályán végezhető munkához és várhatóan ez a sérülés nem lesz kihatással az előszezonjára. A csapat sajtóeseményén James Hardent a súlyáról kérdezték, amire cinikusan azt válaszolta, hogy a nyáron 100 fontot (45,3 kg) fogyott, és ezt nyugodtan kiírhatják Twitterre is – a mellette ülő Joel Embiid jót is nevetett ezen. Nem valószínű, hogy a 220 fonttal (99,8 kg) listázott Harden valóban ennyit fogyott volna, de láthatóan jobb formában van, és el is mondta, hogy sokkal jobban odafigyel a megfelelő táplálkozásra és a regenerálódásra is. Tavaly nem volt megfelelő állapotban, úgyhogy fontos volt számára ez a nyár.

Pascal Siakam az öt legjobb játékos között akar lenni a szezon során, azt akarja, hogy ő legyen a liga egyik legjobb játékosa, és ennek elérése érdekében bármire hajlandó. O.G. Anunoby-t meglepte, hogy nyáron olyan híresztelések jelentek meg vele kapcsolatban, hogy nem boldog Torontóban, mert elégedetlen a támadásban betöltött szerepével. Scottie Barnest várhatóan irányítóként is használni fogja a Raptors, aki úgy gondolja, hogy mindig is megvoltak az ehhez szükséges adottságai, mindig is irányítót játszott, és nem is szeretné, ha egyetlen posztra beskatulyáznák, mert minden poszton tud játszani. Masai Ujiri szerint nehéz körülírni Barnest, ő nem is tudja, hogy mi a játékos posztja, egyszerűen csak azon kosarasok közé tartozik, akik kimennek a pályára, és ott kiválóan teljesítenek. Nick Nurse elmondta, hogy Barnes valóban fog irányítóként is szerepet kapni, játékosa szereti ezt a posztot, szereti a társait játékba hozni, úgyhogy meglátják, hogy mit tudnak ebből kihozni.

Ty Jerome nem vesz részt a Thunder edzőtáborában, valószínűleg a játékos elcserélésén dolgoznak a csapatnál. A Thundernél jelenleg 17 játékosnak van teljesen garantált szerződése, míg Vit Krejci megállapodásának a jelentős része garantált, úgyhogy az alapszakasz kezdetéig csökkenteniük kell a létszámot. A hírek szerint Krejci mellett Derrick Favors, Darius Bazley és Theo Maledon helye sem biztos még a keretben.

Rod Boone (Charlotte Observer) jelentette, hogy a Hornets szerződést adott LiAngelo Ballnak, az előző előszezonhoz hasonlóan ismét a testvére csapatában próbálhat meg kiharcolni egy helyet magának az NBA-ben. Shams Charania (The Athletic) számolt be róla, hogy Matt Ryan nem garantált szerződést kapott a Lakerstől, illetve Dwayne Bacon is csatlakozhat az aranysárga-lilákhoz. A Knicksnél már szabadlistára is került a minap szerződtetett Garrison Brooks és Nuni Omot kettőse, ugyanakkor lehetőséget adnak a ligába visszabocsájtást nyerő Jalen Harrisnek. Marcus Zegarowski a Netsnél próbálkozhat. Kyler Edwards szabadlistára került a Pistonstól, Jules Bernard és Stanley Umude leigazolásával teljes a keretük. Justin Tillmant szabadlistára tette a Nuggets, a helyén Grant Golden próbálkozhat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus