Hírmorzsák 2022-10-04 (9:30)

Russell Westbrook helyzete még mindig bizonytalan, kis híján Indianába cserélték. Kyrie Irving már nem szerepel a Lakers terveiben, LeBron James nem erőltet semmit. Karl-Anthony Towns fertőzés miatt kórházba került, napokig fel sem kelhetett az ágyból. Evan Mobley hetekre kidőlt bokasérüléssel. Ben Simmons visszatért, Steve Nash szerint hamar felvette a ritmust, de néha csúnya dolgok jöhetnek még ki abból, hogy össze kell szoknia a csapatnak. 

Ma hajnalban először lépett pályára a Brooklyn Nets mezében Ben Simmons, aki rögtön korábbi csapata, a Philadelphia 76ers ellen debütált az előszezonban. A játékos szerint nem volt ideges (pedig azt hitte, hogy az lesz), csak izgatott és nagyon jól érezte magát a pályán, nagyon hálás azért, hogy ismét kosárlabdázhatott. Még meg kell szoknia az új csapatot, az új játékosokat, hogy Kyrie Irving, Kevin Durant és Joe Harris hogyan, mikor kéri a labdát, de a mérkőzés után kielemzi, hogy mit csinált rosszul és hogyan javíthatja ki a hibáit.

Irving azt mondta Simmonsnak, hogy vele és Duranttel majd sokkal könnyebb lesz játszania, mint eddig másokkal, mert "bármit is hallasz, ha ilyen magasan jegyzett játékosokkal vagy együtt, akkor megkönnyítjük számodra a játékot és szeretni fogsz velünk játszani." Steve Nash vezetőedző annyit mondott, hogy szerinte Simmons egész jól és egész hamar felvette a ritmust, de nyilván teljesen új rendszerben, teljesen új közegben kell játszania, ami néha csúnya lehet majd.

Durant pedig azt emelte ki, hogy nagyon örül Simmonsnak, mert tapasztalatból tudja, hogy milyen érzés újra pályára lépni egy ennyire hosszú kihagyás után - itt megemlítette Kawhi Leonardöt és Jamal Murray-t is, akik még hosszabb szüntet után tértek vissza ma hajnalban.

Az ESPN forrásai szerint múlt héten kórházba került Karl-Anthony Towns. A portál szerint a Minnesota Timberwolves sztárját egy torokfertőzés érte el, amely miatt még levegőt venni is nehezen tudott - szerencsére a kórházban kezelni tudták a helyzetet, de így is több napig ágynyugalomra kényszerült Towns. A center egészen szombatig nem is állhatott lábra, csak feküdnie szabadott és még mindig messze van a tökéletes állapottól - kihagyta a csapat eddigi edzőtáborát és eléggé meg is ijedt a fertőzés miatt. Emiatt egyelőre nem is játszhat az előszezonban sem, még erősítenie kell, mielőtt bevethető formába kerül. 

A Cavsnél is lesz hiányzó, ugyanis Evan Mobley-nak kiment a bokája az egyik edzésen, ami miatt a klub tájékoztatása szerint egy-két hétig harcképtelen lesz. A Cleveland magasemberét most kezelik és majd aszerint igazítják a visszatérését, hogy hogyan reagál minderre, de az előszezont szinte biztosan kihagyja emiatt - ez érvágás, hiszen J.B. Bickerstaff vezetőedző nagyon sokat vár tőle, szerinte Mobley sokszor lehet a szupersztárjuk, a legjobb játékosuk sok pont és dobás nélkül is. 

A The Athletic forrásai szerint Russell Westbrook helye továbbra sem biztos a Los Angeles Lakersnél. A portál arról számolt be, hogy az arany-lilák az edzőtábor kezdete előtt kis híján odaadták a játékost az Indiana Pacersnek két védettség nélküli elsőkörös draftjoggal együtt, hogy megkapják Buddy Hieldet és Myles Turnert, de nem tudtak megegyezni - legalábbis egyelőre. A hírek szerint ugyanis az ügynek még nincs vége és annyira komoly a helyzet, hogy Rob Pelinka és Dervin Ham egy sajtótájékoztatót is elhalasztott már - a következő hetekben-hónapokban még mindig benne van, hogy megtörténik az üzlet, de addig is megpróbálják a lehető legtöbbet kihozni Westbrookból

Ezzel kapcsolatban LeBron Jamesről az az információ került a The Athletic birtokába, hogy nem helyez nyomást a vezetőségre és nem akarja elcseréltetni Westbrookot Turnerért és Hieldért. James állítólag támogatja a Lakers mostani front office-át, miután Rob Pelinka kijelentette, hogy mindent megtesznek azért, hogy a veterán klasszis a lehető legjobb csapatot kapja maga köré. Szintén ide tartozik, hogy Shams Charania szerint Kyrie Irving már nem szerepel a Lakers terveiben - a korábban pletykált csere nem jött össze, szabadügynökként pedig nem tartanak rá igényt jelen állás szerint akkor sem, ha a szezon után elérhetővé válik. 

A Warriors kitette a keretéből Max McClungot és leigazolja a helyére Ty Jerome-ot - jelentette a The Athletic. Jerome igazolása még nem hivatalos, a lap forrásai szerint csak az edzőtáborra szólna a megállapodás.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus