Hírmorzsák 2022-10-06 (9:45)

Draymond Green és Jordan Poole összeakaszkodott a Warriors edzésén. Klay Thompson várhatóan egy meccsen játszik az előszezonban. LeBron James üzent Adam Silvernek, csapattulajdonos akar lenni Las Vegasban. Cameron Johnson és Cameron Payne is ujjsérülést szenvedett. Corey Kispert 4-6 hétre kidőlt. Malachi Flynn arccsonttörést szenvedett. Donovan Mitchell bemutatkozott a Cavaliersben. Több csapatvezető is azt szeretné, ha Victor Wembanyama jövő nyárig nem játszana, de ez nem fog megtörténni. Donte DiVincenzo az előző idény közben azt hitte, hogy a Bucks a Celticshez cseréli őt. DeMarcus Cousins úgy gondolja, hogy továbbra is az NBA-be tartozik.

A The Athletic számolt be róla először, hogy a Warriors tegnapi edzése idő előtt befejeződött, miután Draymond Green és Jordan Poole előbb heves szóváltásba és lökdösődésbe kezdett, majd Green meg is ütötte csapattársát. A hírek szerint a két játékos gyakran keveredik egymással heves vitákba, és elképzelhető, hogy Greenre büntetés vár majd az ütésért. Chris Haynes (Yahoo! Sports) információi szerint Green az eset után bocsánatot kért, ugyanakkor az újságíró azt is megjegyezte, hogy a Warriors több játékosa is azt tapasztalta, hogy megváltozott Poole viselkedése, mióta kinéz neki egy komoly összeget garantáló szerződéshosszabbítás. Egyes értesülések szerint Greent az is frusztrálja, hogy mindketten jogosultak jelenleg szerződéshosszabbításra, de valószínűleg csak Poole esetében fog ez idén ősszel megtörténni.

A Warriorsnál Klay Thompson nem játszott egyik Japánban rendezett meccsen sem, és továbbra is nagyon óvatosak akarnak lenni vele, de várhatóan a három hátralévő felkészülési meccsük egyikén pályára fog lépni – erre valószínűleg nem a következő, Lakers elleni meccsükön fog sor kerülni. Steve Kerr arra számít, hogy az alapszakasz kezdetére biztosan bevethető lesz Thompson.

Hajnalban Las Vegasban mérkőzött meg egymással a Lakers és a Suns, majd a meccset követő sajtótájékoztatón LeBron James megszólította Adam Silvert, hogy ő akar lenni a leendő Las Vegas-i csapat tulajdonosa. Ezzel kapcsolatban Adrian Wojnarowski (ESPN) írta meg, hogy az NBA valóban tervezi a liga bővítését, de ez leghamarabb azt követően kerülhet napirendre, hogy megegyezés születik az új televíziós megállapodásról és az új kollektív szerződésről is, vagyis csak évek múlva merülhet fel a bővítés lehetősége. Wojnarowski azt is megjegyezte, hogy a sokat pletykált Las Vegas és Seattle valóban jelölt lehet, mint az új csapatok otthona.

A Lakers-Suns meccs krónikájához tartozik az is, hogy Cameron Johnson és Cameron Payne számára is idő előtt befejeződött a találkozó, mindkét játékos ujjsérülést szenvedett. A Wizardsnál Corey Kispert még Japánban sérült meg a Warriors elleni második meccsen, a kificamodott bal bokája miatt várhatóan 4-6 hetet lesz kénytelen kihagyni. A Raptorsnál Malachi Flynn arccsonttörést szenvedett, ami miatt egy beavatkozásnak is alá kellett vetnie magát, de a várakozások szerint még az alapszakasz kezdete előtt visszatérhet.

Donovan Mitchell először lépett pályára a Cavaliers színeiben, és elmondta, hogy furcsa volt másik csapat mezében játszania, még mindig nem fogta fel igazán, hogy már nem a Jazz játékosa, de amikor a pályán van, a kosárlabda az ugyanúgy kosárlabda. Még fura neki ez az egész, de izgatott, és eddig úgy mennek a dolgok, ahogyan azt remélte. J.B. Bickerstaff úgy érzi, hogy zökkenőmentesen állt össze Mitchell és Darius Garland hátvédpárosa, megfelelően játszottak, járatták a labdát, mindenkit bevontak a játékba. Amíg hűek maradnak ahhoz a stílushoz, amiben játszani akarnak, vagyis amíg nem egy játékosra akarnak támaszkodni, hanem az egész csapatra, addig jól fognak alakulni számukra a dolgok.

Victor Wembanyama ügynöke, Bouna Ndiaye arról beszélt az ESPN-nek, hogy több csapatvezető is azt szeretné, hogy a 2023-as draft első helyére várt szupertehetség már ne játsszon a játékosbörzéig. Wembanyama ebbe sosem menne bele, ő folyamatosan össze akarja mérni magát másokkal, jobbá akar válni, számára a kosárlabdázás az első, és minden más csak másodlagos. Wembanyamát arról kérdezték eközben, hogy mit gondol arról, hogy egyes csapatok szándékosan veszíteni akarnak azért, hogy megszerezhessék őt, és a magasember szerint ez valahol nagyon furcsa, mert ő személy szerint sosem akarna veszíteni, de igyekszik ebbe nem belegondolni túlságosan mélyen, és csak a munkára koncentrálni, bárhol is köt majd ki.

Azt követően, hogy Wembanyama 37 pontot szórt a G Ligás Ignite ellen, még jobban felhívta magára a figyelmet, és állítólag több csapatvezető is elkezdett lobbizni a tulajdonosoknál, hogy kezdjenek el tankolni érte – ezt könnyítheti, hogy a második helyre várt Scoot Hendersonban is látszólag hatalmas potenciál van. Az elmúlt években a play-in rendszernek köszönhetően több csapat maradt versenyben az idény végéig, ugyanakkor a 2023-as draftot szem előtt tartva inkább dönthetnek a csapatok amellett, hogy a minél jobb lottery-esélyekre mennek rá. Az egyik GM úgy jellemezte őt, hogy egy 223 centis Kevin Durant, aki dobásokat is blokkol, még meg sem közelítette a potenciálja maximumát, és ő lesz a legfelkapottabb játékos LeBron James óta.

Több játékos 2023/24-es idényre szóló opcióját is lehívta a csapata. A Bulls Patrick Williams, a Kings Davion Mitchell, míg a Rockets Jalen Green, Alperen Sengün, Usman Garuba és Josh Christopher opcióját is érvényesítette.

Donte DiVincenzo arról mesélt, hogy télen azt hitte, hogy a Bucks a Celticshez fogja cserélni Dennis Schröderért, és nem tudja, hogy pontosan mi történt végül, talán valamelyik fél túl sokat kért, de meglepte az, hogy végül a Kingsnél kötött ki. A nyáron felkészült arra, hogy Sacramentóban maradjon, és meglepődött akkor is, amikor a Kings nem adott neki minősítő ajánlatot, ami vegyes érzelmeket váltott ki belőle, mert örült annak, hogy maga dönthet a következő csapatáról, de ez a döntés azt is éreztette vele, hogy nem tartanak rá igényt.

DeMarcus Cousins továbbra sem talált magának csapatot, de Chris Haynesnek elmondta, hogy a világot jelentené neki, ha ismét lehetőséget kapna az NBA-ben. Tudja, hogy továbbra is ide tartozik, úgy érzi, hogy megdolgozott azért, hogy továbbra is lehetőséget kapjon, és csak arra vár, hogy azt tényleg megkapja és ismét bizonyíthasson. Tisztában van azzal, hogy már nem az a franchisejátékos, aki fiatalabb korában volt, és ezt el is fogadja, úgyhogy bármilyen szerepet szánnak neki, a képességei szerint a legjobban igyekszik majd annak megfelelni. Kérhetik tőle azt, hogy kezdjen, hogy csereként szálljon be, vagy a pad végén bíztassa a társait, ő bármire hajlandó, bármit megtenne a sikerért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus