Hírmorzsák 2022-10-07 (10:30)

Victor Wembanyama újra szenzációs volt, LeBron James űrlénynek, Steph Curry "cheat code-nak" nevezte, Kevin Durant szerint a liga bajban lesz, amint megérkezik a fiatal magasember. Maga Wembanyama viszont szerény: szerinte még nem ért el semmit. A franciák szeretnék, ha Joel Embiid náluk játszana. Keon Johnson opcióját lehívta a Blazers. Dennis Schröder hétvégén csatlakozik a Lakershez. A Heat szeretné visszaszerezni Jae Crowdert. 

Victor Wembanyama újabb remek teljesítményt nyújtott a G Ligában: 36 pontot, 11 lepattanót, 4 gólpasszt és 4 blokkot jegyzett csapata újabb győzelme során. A mérkőzést a helyszínen tekintette meg a franciák sztárcentere, Rudy Gobert, LeBron James pedig korábban nevezte űrlénynek és generációs tehetségnek Wembanyamát, akit megkérdeztek minderről. A játékos szerint megtiszteltetés, hogy ilyen véleménnyel vannak róla ilyen nagy játékosok, de ez nem változtat semmin, továbbra is koncentrál, mert eddig igazából még semmit sem ért el, csak a potenciálját látják. Hozzátette, hogy még le sem ütötte a labdát az NBA-ben, még a draftig sem jutott el, szóval minden nap azon dolgozik, hogy javuljon.

Jamest egyébként valóban lenyűgözte a francia magasember, szerinte azért űrlény, mert az unikornis kifejezést túl sok mindenkire sütötték el az utóbbi években. James szerint ő még senkit nem látott ilyen magassággal, ilyen folyékony mozgással, aki le tudja ütni a labdát, képes visszalépős triplákat dobálni. Egyetértett vele Kevin Durant is, aki szerint az NBA bajban lesz, amint Wembanyama megérkezik a ligába, mert olyan tehetséges és olyan olyan képességei vannak, ami mosolygásra készteti az embert. Steph Curry is csatlakozott hozzá, aki szerint a francia olyan, mintha az NBA2k-ban rakták volna össze, egy igazi "cheat code".

Ha már franciák: Vincet Collet, a válogatott szövetségi kapitánya arról beszélt, hogy szerinte Joel Embiidnek náluk kellene játszania és nagyon reméli, hogy őket választja. A center megkapta a francia állampolgárságot, de nemrég az amerikait is és hivatalosan még nem döntött, hogy melyik válogatottban akar játszani, holott nemrég még szinte biztos volt, hogy a gallokat erősíti. 

A hétvégén csatlakozik a Los Angeles Lakershez Dennis Schröder. A hírek szerint az irányító még Németországban van, most utazik LA-be, mert eddig problémák adódtak a munkavállalói engedélyével, így kihagyta az edzőtábor és az előszezon kezdetét. Darvin Ham vezetőedző szerint amint Schröder megérkezik, rögtön bedobják a mélyvízbe és meglátják, hogy hogyan reagál - vagyis valószínűleg amint ott lesz a csapattal, pályára is fogják küldeni. 

A Portland Trail Blazers lehívta Keon Johnson 2023-2024-es opcióját: a játékost 2021-ben az 1/21-es draftjoggal választották ki, tavaly került a Blazershez a Clippersszel összehozott cserében. Ma hajnalban 18 pontot, 11 gólpaszt és 4/5 triplát jegyzett a Portland előszezon-meccsén.

Az ESPN ismét arról számolt be, hogy a Miami Heat szeretne cserélni Jae Crowderért. A veterán erőcsatár volt már a floridai csapatnál, 2020-ban nagydöntőt játszott itt, utána igazolt el a Phoenixhez, azt viszont már bejelentette, hogy ott nem fog többet pályára lépni. A Miami állítólag Crowdert is érdekli, de egyelőre nem igazán látni, hogy Pat Riley mit tudna adni érte.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus