Hírmorzsák 2022-10-09 (7:45)

Draymond Green jelenleg nincs ott a Warriors csapatával, teret ad a többieknek és Jordan Poole-nak, akit továbbra is támogatni fog, de tudja, hogy a bizalmat újra kell építeni. Green megnézte a videót és szerinte szánalmas volt, amit látott rajta. Steve Kerr szerint a kikerülő videó miatt nehéz a helyzetük. Kyrie Irving szerint jó edzésszokások kellenek a Netsnél és nem csak beszélni, de cselekedni is kell most már - szeretnék erősséggé formálni a gyengeségeiket. Hetekre kidőlt Jaxson Hayes. Uvalde városában tartott nyílt edzést a Spurs. Meghosszabbították Rob Pelinka szerződését. 

Sajtótájékoztatón jelentette be Draymond Green, hogy egyelőre a csapattól távol készül - mint ismert, a Golden State Warriors edzésén ököllel támadt Jordan Poole-ra, amiért nyilvánosan elnézést kért. Green azt mondta, hogy azóta nincs a csapattal és ezt így is fogja folytatni, teret ad a többieknek, főleg teret ad Poole-nak és hagyja, hogy mindenki kicsit lenyugodjon - illetve azt is hozzátette, hogy addig is dolgozik magán. Szerinte most Poole érzései a legfontosabbak és ő nem tudja pontosan, hogy ezek most milyenek, de az a lényeg, hogy a játékos átrágja magát ezeken és ő, Green ne legyen ott, hogy ezt megzavarja

Green egyébként önkritikusan beszélt a szituációról: pénteken kikerült róla egy videó, amit saját bevallása szerint már legalább tizenötször megnézett és szerinte így még rosszabbnak tűnik, mint amit eddig gondolt róla, szerinte szánalmas volt az egész. A kiszivárgó videóról Steve Kerr vezetőedző is beszélt, ő azt mondta, hogy ha ez nem történik meg, akkor szinte könnyű lett volna kezelni a szituációt, így viszont rendkívül nehéz, ezért is vizsgálják, hogy mégis hogyan kerülhetett ki a felvétel.

Green még azt is elmondta, hogy ő mindig is támogatta Poole-t, akkor is, amikor utóbbi a G-League-be került, ő mindig látta benne a potenciált és mindig is kedvelte, szerette csapattársát, ez pedig nem is változik a történtek miatt, továbbra is támogatni fogja és irányt fog neki mutatni. Csak mint mondta, ez utóbbi bizalomfüggő és ezt a bizalmat újra kell építenie.

Az ESPN információi szerint a Los Angeles Lakers szerződést hosszabbított Rob Pelinkával, a klub GM-jével és kosárlabdáért felelős elnökével. A portál úgy tudja, hogy Pelinka 2025-2026-ig írt alá, rábízták azt, hogy menedzselje le LeBron James karrierjének végét, illetve hogy a csapatot navigálja ki a jelenlegi nehéz helyzetből. 

Ha már nehéz helyzet: Kyrie Irving arról beszélt, hogy most megpróbálják a Brooklyn Netsnél az összes olyan dolgot kijavítani, amit az utóbbi években gyengeségként felhoztak velük kapcsolatban. Szerinte ezeket most erősségekké akarják formálni és ezt úgy kell kezdeni, hogy megfelelő szokásokat kell kialakítani az edzéseken, illetve úgy kell kimenni a meccsre, hogy nem csak beszélnek dolgokról, hanem tényleg meg is csinálják azokat. Az elkövetett hibákról azt mondta, hogy ő ember és mind emberek, nem hibátlanok. Szerinte sokan közülük nem játszhattak annyi meccset, amennyit akartak, de az sem elég, hogy motiváltnak mondják magukat, ennél mélyebbre kell menniük most már. Egymást is jobbá kell tenniük, mert nem csak magukért játszanak ezen a szinten. Már most az előszezonban sem akarnak passzívak lenni, a megszokottnál hosszabb edzésük és videós elemzésük volt például szombaton, mert most így állnak hozzá a szezonhoz. Nem akarnak kifogásokat keresni, sem a bírókat, sem az ellenfeleket, sem mást nem akarnak hibáztatni, csak el akarják érni azt, amire képesek így együtt.

A San Antonio Spurs nyílt edzést tartott Uvalde városában, Texasban, ahol 137 nappal ezelőtt a horrorisztikus iskolai lövöldés zajlott - így próbáltak némi örömet hozni a traumatizált közösségbe. Nagyon érzelemdús napot töltött ott a csapat és nemcsak nyílt edzést tartottak, de a helyiekkel is beszélgettek egyet.

Legalább két hétre kidőlt Jaxson Hayes, a New Orleans Pelicans magasembere: a bal könyökében van egy szakadás, amit a Detroit elleni pénteki előszezon-meccsen szedett össze. A csapat ennél többet nem közölt, de az azonnali "legalább két hét" nem túl biztató, állítólag akkor vizsgálják újra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus