Hírmorzsák 2022-10-10 (10:30)

Bradley Beal bekerült az NBA protokollja alá, Stephen Silas várhatóan hamarosan kikerül onnan. Jalen Suggs megúszta a súlyosabb sérülést. Nem halad Kemba Walker kivásárlása a Pistonsnál. Facundo Campazzo leigazolását fontolgatja a Mavericks. Willie Cauley-Stein szerződést kapott a Rocketstől. Jamal Cain meggyőzte a Heat vezetőit, two-way szerződést kapott.

A Wizards bejelentette, hogy Bradley Beal bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá. A hátvéd a ma esti, Hornets elleni meccsen biztosan nem lép pályára, illetve a pénteki, Knicks elleni játéka is kérdéses, ugyanakkor az alapszakasz kezdetéig bőven lesz ideje kikerülni a protokoll alól, a Wizards 19-én a Pacers ellen kezdi meg a szezont. Nem Beal az egyetlen, aki jelenleg a protokoll alatt van, a Rocketsnél Stephen Silas hiányzik ugyanilyen okokból, de az őt helyettesítő John Lucas abban bízik, hogy Silas a csapat után repülhet Miamiba a soron következő meccsükre.

Adrian Wojnarowski (ESP) jelentette, hogy a hétvégén térdsérülést szenvedő Jalen Suggs sérülése nem annyira súlyos. A vizsgálatok kimutatták, hogy a hátvéd bal térde kificamodott, illetve a csont zúzódott, a visszatérésének az ideje azon múlik, hogy miként reagál a szervezete a kezelésekre – egy ilyen ficam után általában 2-4 hét szokott lenni a felépülési idő, a csontzúzódásból történő felépülés viszont a súlyossága függvényében akár 6 hetet is igénybe vehet.

Gary Washburn (Boston Globe) számolt be róla, hogy nem halad Kemba Walker kivásárlása a Pistonsnál, mivel az irányító eddig csak számára elfogadhatatlan ajánlatot kapott a csapattól. Walker elmondta, hogy egyelőre semmi sem sietteti őt abban, hogy annál kevesebb pénzt is elfogadja a szerződése felbontásáért, mint amennyit akar. Jól érzi magát, és biztos benne, hogy lesz még alkalma bizonyítani a pályán is, de nincs hová sietnie, arra vár, hogy megfelelő lehetősége legyen.

Marc Stein (Substack) információi szerint a Mavericks szeretne még egy játékszervezőt Luka Doncic és Spencer Dinwiddie mellé/mögé, ezért Facundo Campazzo leigazolását fontolgatják. A 31 éves irányító az elmúlt két szezont a Nuggetsnél töltötte, 130 meccs alatt átlag 20,1 perc lehetőséget kapott Denverben, de a nyáron nem adtak neki minősítő ajánlatot, így korlátozások nélküli szabadügynökké vált. Campazzo iránt több európai élcsapat is érdeklődik, jelenleg is vannak ajánlatok az asztalán, de ha lehetősége nyílik rá, akkor szeretne az NBA-ben maradni.

Willie Cauley-Stein szerződést kapott a Rocketstől, azonban a megállapodás pontos részletei egyelőre nem ismertek. Shams Charania (The Athletic) információi szerint egyelőre csak az előszezon végéig számolnak vele, de esélye lehet arra, hogy helyet harcoljon ki magának az alapszakaszra is.

Jamal Cain meggyőzte a Heat vezetőit arról, hogy érdemes lenne számolni vele az alapszakaszra is, ezért a nem garantált megállapodásából two-way szerződést csináltak. Ennek érdekében meg is kellett válniuk az egyik two-way szerződésű játékosuktól, ennek a vesztese Darius Days lett, viszont nem sokáig maradtak 19 játékossal, szerződést adtak Mychal Muldernek. Várhatóan Days és Mulder is a Heat G Ligás partnerénél kezdi majd meg a szezont.

Más csapatok keretében is történtek kisebb változások. A Jazz szabadlistára tette a Pistonstól nemrégiben megszerzett Saben Lee-t, hogy Darryl Morsell kaphasson tőlük szerződést – Lee-nek 1,7 millió dollár értékű garantált szerződése volt, és ha nem hívja le senki sem a waiverről, akkor a fizetése a Jazz sapkáját nyomja majd. A Nuggets Adonis Arms és Grant Golden kettősétől köszönt el. A Hawks nagyobb takarítást végzett, Armoni Brooks, Malik Ellison, Tyson Etienne és Chris Silva is szabadlistára került. A Magictől Aleem Ford és Zavier Simpson távozott, a helyükre Alex Morales és Jay Scrubb írt alá. A Thunder Robert Woodard II és Jahmi'us Ramsey kettősétől vált meg, Jaden Shackelford viszont aláírt. A Lakers elengedte Dwayne Bacont és Javante McCoy-t, a helyükre L.J. Figueroa és Shaquille Harrison érkezett. A Netstől Noah Kirkwood kapott szerződést. A Bullstól Javon Freeman-Liberty szabadlistára került. A 76ers Trevelin Queent engedte el, Mac McClung viszont szerződést kap, de csak azért, hogy a csapat G Ligás partneréhez kerüljenek a játékos jogai.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus