Hírmorzsák 2022-10-12 (9:30)

Draymond Green büntetést kap, de nem tiltják el, csütörtökön visszatér a csapathoz, Poole egyetértésével. Marvin Bagley térdsérülést szenvedett. LaMelo 1-2 hetet hagy ki, Evan Mobley akár már az előszezonban visszatérhet. A Heat játékosa, Marcus Garrett eltörte a csuklóját. Trevelin Queen a Pacersben. Harklesst és Maledont kitette a Rockets, a Suns leigazolta Saben Lee-t. Opciólehívások: Josh Green, Onyeka Okungwu, Jalen Johnson. Erősödik a Dallas-Campazzo szál. Nem mindig a Siakam-Barnes-OG trió kezd majd a Torontóban. A Nets türelmes Ben Simmonsszal, Durant szerint csapattársának agresszíven kell játszania, utána minden a helyére kerül. Ben Gordont letartóztatták. Bronny James is aláírt a Nike-hoz. 

Draymond Greent megbünteti a Golden State Warriors, de nem tiltja el, a Jordan Poole-t edzésen inzultáló mindenes csütörtökön újra csatlakozhat az edzőtáborozó csapathoz - ezt a vezetőedző jelentette be. Steve Kerr elmondta, hogy mióta ő edzi a csapatot, ez volt a legsúlyosabb krízis az életükben, nem tagadja, hogy valóban komoly incidens volt – mindent mérlegelve úgy érzik, hogy ez volt a helyes döntés, mivel így tudnak továbblépni. Zach Lowe (ESPN) elmondta, hogy bár Jordan Poole nem adott ki hivatalos közleményt az esettel kapcsolatban, de a csapat is meglepődött, mennyire higgadtan és profin kezelte a helyzetet, egyszer sem kérte, hogy büntessék vagy tiltsák el csapattársát. Lowe információi szerint egyébként a játékostársak és elsősorban Poole döntésére volt bízva, hogy Green mikor csatlakozhat újra a kerethez, nem a vezetőség vagy Steve Kerr határozta meg a dátumot. Az is biztosnak tűnik, hogy nem az idei előszezonban mutatott viselkedése alapján ajánlanak majd szerződés-hosszabbítást a gárda veterán vezérének. 

Szintén Zach Lowe: információi szerint a Detroit Pistons ráment volna nyáron Deandre Ayton szerződtetésére, azonban a drafton a 13. helyen ki tudták húzni Jalen Durent, ami teljesen megborította a terveket. Nem számítottak rá, hogy Duren odáig le fog csúszni a börzén, onnantól pedig úgy gondolkodtak, hogy ez így rendben lesz, nem kell felborítani a centerrotációt. 

Ma hajnalban a Detroit Pistons erőcsatára, Marvin Bagley III jobb lábán térdsérülést szenvedett csapata előszezon-meccsén, miután szerencsétlenül csúszott mega legelső percben hagyta el a pályát segítséggel, a mai nap folyamán vizsgálják meg, nem nézett ki jól az eset. A Pistons problémáit fokozza, hogy Bojan Bogdanovic vádligondokkal küzd, Bagley-vel felváltva lettek volna kezdők. Tegnap LaMelo Ball szedett össze bal lábán egy bokaficamot, mostanra kiderült, hogy kettes fokozatú (Grade 2) húzódása van, így biztosan kihagyja az alapszakasz elejét, várhatóan 1-2 hetet biztosan hiányozni fog – hozta le Shams Charania (The Athletic). Evan Mobley bokasérülése szépen javul, JB Bickerstaff vezetőedző kérdésre felelve elmondta, hogy akár még a Cavaliers egyik előszezon-meccsén visszatérhet. A Nets hátvédje, Seth Curry még lábadozik májusi bokaműtétjéből, a következő két előszezon-meccset biztosan kihagyja. Az olasz válogatottban keresztszalag-szakadást szenvedett Danilo Gallinari már elkezdett sétálni, és megkezdték a fizikoterápiát – a jó hírek ellenére szinte biztos, hogy ki kell hagynia a teljes szezont. Marcus Garrett csuklótörést szenvedett, és legalább négy hetet hagy majd ki, így könnyen elképzelhető, hogy a Miami Heat felbontja two-way kontraktusát – Erik Spoelstra annyit mondott ezzel kapcsolatban, hogy a menedzsment dönt erről. 

Néhány régi-új igazolás. Az Indiana Pacers two-way kontraktust adott Trevelin Queennek. A 25 éves dobóhátvédet a 2021-22-es évadban a G-League alapszakasz- és nagydöntő MVP-jének is megválasztották, nyáron kétéves szerződést kapott a Philadelphiától, de az első felkészülési meccsen fejsérülést szenvedett, a 76ers pedig elengedte. A Houston Rockets lehívta a waiverről Darius Days kontraktusát, akit a Miami Heat tett szabadlistára, emellett pedig Trhae Mitchellnek is szerződést adtak. Days így újra csapattársa lehet Tari Easonnek, míg Mitchell az előző két évet a Rockets fiókcsapatánál töltötte, nyáron pedig a Summer League-ben erősítette a Houstont. A Rocketsnál két távozó is akad, veterán Moe Harkless és a fiatal francia, Theo Maledon szerződését felbontották – mindketten nemrég érkeztek Oklahomából. A Jazz elengedte Darryl Morsellt, helyette leigazolta a hátvéd-kiscsatár Jeenathan Williamst. A 76ers leigazolta Patrick McCaw-t edzőtáborszerződéssel, majd ki is tette, a G-Ligában számítanak majd a korábbi háromszoros NBA-bajnok szolgálataira – tavaly is a Philly farmcsapatában szerepelt. A Phoenix Suns megköszönte Frank Jackson szolgálatait, leigazolta Adonis Armst és Saben Lee-t. 

Opciólehívások is történtek. A Dallas Mavericks lehívta Josh Green újoncszerződése 4. évét, az edzőtáborba kiváló formában érkező dobóhátvéd így 2024 nyaráig erősítheti a texasiakat. Az Atlanta Hawks Onyeka Okungwu negyedik, Jalen Johnson harmadik évét hívta le, szintén 2024 nyaráig él mindkettejük kontraktusa. 

Korábban már hírt adtunk róla, hogy Facundo Campazzo a Dallashoz kerülhet, Marc Stein (Substack) írta meg, hogy a Mavs már előrehaladott tárgyalásokat folytat az argentin irányítóval – Campazzo és Luka Doncic 2015 és 2018 között csapattársak voltak a Real Madridnál. 

A TSN Sportsnak nyilatkozva Nick Nurse elmondta, hogy a tervek szerint Pascal Siakam, OG Anunoby és Scottie Barnes kezd majd a legtöbbször, de ez nem jelenti azt, hogy mindig a legjobb öt játékosuk áll oda a feldobásnál – ha a túloldalon egy igazán jó ötös posztos játékos szerepel, akkor nem szeretnék, ha a trió valamelyik tagja vele birkózna az első percekben. Ráadásul Scottie Barnest egy kisebb bokasérülés hátráltatta eddig a felkészülés során, neki még fizikálisan és játékban is akad lemaradása. Fred VanVleet megdicsérte a menedzsmentet és az edzői stábot, mert egyrészt remek játékosok alkotják a gárdát, másrészt egységes csapattá is gyúrták össze őket, az idei Raptors már emlékeztet a korábbi sikercsapatra. 

Az ESPN-nek nyilatkozó Steve Nash szerint nagyon türelmesek Ben Simmonsszal, mert kiemelkedő tehetség, de még messze van a csúcsformától, ezért lépésről lépésre kell felépíteni az önbizalmát és a játékát – 100%-ban mögötte állnak és ezt folyamatosan éreztetni is fogják vele. Nick Friedell (ESPN) felvetette, hogy a két előszezon meccsen 44 perc alatt az volt a legfeltűnőbb, hogy mindössze 9 dobást emelt rá, és bár ebből 5 bement, néha úgy tűnt, mintha szándékosan kerülné a gyűrűtől távolabbi dobásokat, ráadásul 0/2 büntetővel zárt. Nash szerint egy súlyos hátsérülés és nagyon hosszú kihagyás után ezek természetes dolgok, amiket csak és kizárólag az egyre több játékidővel lehet kiküszöbölni. Kevin Durant szerint bízniuk kell Simmonsban, ő csak annyit tehet, hogy jó labdákat ad neki és biztatja a dobásokra. Nem azért van itt, hogy bébiszitterkedjen, de nincs is rá szükség, Simmons tudja, hogy agresszíven kell játszania, és nem foglalkozni azzal, hogy bemegy vagy kimarad egy dobás. Hozzátette, hogy az agresszivitás növelése nem csak Simmonsra, hanem az egész csapatra nézve feladat. 

A 2004-05-ös szezonban újoncként Legjobb Hatodik Embernek választott egykori dobóhátvédet, Ben Gordont letartóztatták a La Guardia reptéren New Yorkban, miután ököllel fejbe vágta saját tízéves fiát. A fiút a nagynénje vitte kórházba, Gordont pedig távoltartási végzéssel sújtották és bent is tartották a rendőrségen. A 2004-es draft 3. választottja 2015-ig játszott az NBA-ben, majd 2016-17-ben még megpróbálkozott visszatérni a G-Ligában, de 2017-ben összeütközésbe került a törvénnyel, akkor korábbi főbérlőjét késsel kényszerítette olyan pénz átadására, amelyről azt gondolta, hogy őt illeti meg. 

2021. július 1-e óta a középiskolai és egyetemi sportolók is köthetnek speciális reklámszerződéseket, ezek az úgynevezett NIL-kontraktusok (Names, Images, Likenesses). A Nike most öt középiskolai-egyetemi kosarassal kötött ilyet, közöttük van Bronny James is. Az ifjabbik Jamesnek nem ez az első ilyen szerződése, 6.6 millió Instagram-követője alapján eddig nagyjából 5 millió dollárt kereshetett idén február óta. A további négy játékos között van Bronny James csapattársa, JuJu Watkins, illetve DJ Wagner, akinek édesapja, DeJuan Wagner anno az idősebbik James csapattársa volt a Cavaliersben. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus