Hírmorzsák 2022-10-14 (10:45)

Draymond Green visszatért a Warriorshoz, nem volt kínos az első edzés. Green nem tudja, hogy milyen lesz most a kapcsolata Poole-lal, de nem is biztos, hogy ez számít. Kevin Durant szerint nem lesz gond a Golden State-nél, bár ő még soha nem látott olyat, mint ami most történt. A Nets és más csapatok öltözőjében is téma volt az eset. Russell Westbrook szerint cask összevágták azokat a videókat, hogy rossz színben tüntessék őt fel, megmagyarázta, hogy mit látunk rajtuk. Felesége szerint "kezdődik"... Gary Payton II kihagyja a szezonrajtot. 

Tegnap visszatért a Golden State Warriorshoz Draymond Green, akivel kapcsolatban a klub úgy döntött, hogy nem tiltja el, de megbünteti azért, mert edzésen megütötte Jordan Poole-t. Green az újságírók kérdésére azt mondta, hogy átbeszélték a helyzetet és hogy mit kell tenniük, most pedig azt fogják követni. Mint mondta, Poole és ő is profik, tenni fogják a dolgukat, abban viszont nem biztos, hogy a személyes, privát kapcsolatuk hogyan alakul ezt követően - korábban azt mondta, hogy ő mindig támogatta és védelmezte, segítette társát, részéről ez nem változik. Most viszont hozzátette, hogy nem rajta múlik kettejük kapcsolata, de nem is biztos, hogy ez fontos, mert mindkettőjüket a munkájuk elvégzéséért fizetik.

Steve Kerr vezetőedző szerint a csapatkémia megreccsent kicsit az esettől és Green megsértette a csapat bizalmát, de a játékos nem érzi úgy, hogy bármi ilyen jellegű probléma is lenne. A klubnál mindenesetre mindenki elmondhatta a véleményét arról, hogy Green visszajöhessen-e a csapathoz, Poole-t is megkérdezték erről, ezek után döntöttek úgy, hogy már most visszatérhet és játszhat is ma este a Denver elleni előszezon-meccsen, valamint a Lakers elleni szezonnyitón is. Green, Kerr és Kevon Looney is arról beszélt, hogy a csütörtöki edzésen (ahol először volt ott az erőcsatár) nem voltak kínos jelenetek, nem volt feszült a helyzet.

Az ügyről Kevin Durantet is megkérdezték, akinek annak idején szintén megvolt a maga összetűzése Greennel és végül távozott is a Warriorstól. KD szerint ez a mostani ütés nem fogja megroppantani a GSW-t, mert nagyon erős a kémia, tényleg igaz a "Strength in Numbers" mantra, Steph Curry mellett sokan mások, a veteránok, és a vezetőség tagjai is igyekeznek kezelni a problémákat. Ő úgy látja, hogy minden visszazökkent a normál kerékvágásba. Viszont azt kiemelte, hogy ugyan olyat sokszor látott már, mint ami közte és Green között történt anno, de ilyen jelenetet még soha, mint amiről most szó van. Ezzel együtt ő ismeri a GSW tagjait, tudja, hogy milyen erős csoportot alkotnak, bár pont ezért fájt neki, hogy napvilágot látott ez a videó. Azt bevallotta, hogy a Nets öltözőjében is téma volt az eset, szerinte a videó miatt ez mindenhol így volt, azt viszont nem árulja el, hogy mit beszéltek róla.

Russell Westbrookot megkérdezték azokról a videókról, amelyek a Los Angeles Lakers legutóbbi előszezon-meccsén készültek - az egyiken a csapat meccs előtti összeborulását hagyta ki és volt teljesen egyedül, a másikon pedig egy meccs közben, rögtönzött huddle-ből maradt ki és látszólag teljesen szándékosan távolodott el a társaitól.

Westbrook viszont azt mondta, hogy mindkét jelenetet kiragadták a kontextusból: a meccs előtt mindig ugyanazt a rituálét követte egész NBA-pályafutása során, ilyet bármelyik eddigi meccse előtt készíthettek volna róla. A másik esetnél pedig szerinte az edzőkkel beszélt egy elrontott védekezésről, csak a videó készítője azt levágta a felvételről. Westbrook felesége, Nina is úgy reagált a közösségi oldalon ezekre a videókra, hogy "Kezdődik...", a játékos pedig úgy fogalmazott, hogy ő egy őszinte csapatjátékos, soha nem volt semmi gondja senkivel és ezt követően is így fogja folytatni.

Kihagyja a szezonrajtot Gary Payton II: a bajnok Warriorstól három évre Portlandbe igazoló hátvédet az offszezonban műtötték meg és egyelőre nem tudott felépülni, sőt még hetekig harcképtelen lesz. A legfrissebb hírek szerint két hét múlva vizsgálják meg újra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus