Hírmorzsák 2022-10-15 (10:45)

Russell Westbrook csereként szállt be, majd combhajlítóizom-sérülést szenvedett. Anthony Davis és Dennis Schröder sem játszott, utóbbi az idénynyitóról is lemarad. Ben Simmons 13 perc alatt kipontozódott, Steve Nash csak nevetett ezen. Giannis Antetokounmpo nem aggódik a Bucks előszezonja miatt. Malcolm Brogdon dönthetett arról, hogy a Celticshez vagy a Raptorshoz akar kerülni. Vernon Carey Jr. bekerült az agyrázkódási protokoll alá. Udoka Azubuike ismét teljes munkát végezhet. Derrick Favors szabadlistára került, hétfőig Kemba Walker is erre a sorsra juthat. Több two-way hely is elkelt. Facundo Campazzo a hét elején aláírhat a Maverickshez. A Timberwolves lehívta Anthony Edwards és Jaden McDaniels opcióját.

A Lakers ma hajnalban csereként beállítva is kipróbálta Russell Westbrookot, de ez a kísérlet nem tartott sokáig, ugyanis az irányító a Kings elleni meccs első negyedében combhajlítóizom-sérülést szenvedett. Darvin Ham elmondása alapján Westbrook úgy érzi, hogy rendben lesz, de a mai nap során tüzetesebb vizsgálatoknak vetik alá. Ham azt is elmondta, hogy Westbrook előtt nem zárult be az ajtó, attól még, hogy ma csereként vetették be, később lehet kezdő. A Lakersnél Anthony Davis és Dennis Schröder sem lépett pályára hajnalban – a magasember kisebb hátproblémák miatt ülte ki a találkozót, de minden várakozás szerint ott lesz a Warriors elleni idénynyitón, Schröder viszont a hüvelykujjsérülése miatt le fog maradni az alapszakasz legelejéről.

Ben Simmons mindössze 13 percet tölthetett a pályán a Timberwolves ellen, mert ennyi idő alatt begyűjtötte a hat személyi hibáját. A játékos több fújást is nehezményezett, Steve Nash viszont próbálta elviccelni az esetet, megmondta Simmonsnak, hogy pattanjon fel az egyik bemelegítéshez használt biciklihez, és erősítsen kicsit – Nash a meccs után megjegyezte, hogy a játékost váratlanul érte ez a vicc. Az edző szerint az okozta játékosa vesztét, hogy az előző meccsük rendkívül fizikális volt a Bucks ellen, és ott több minden belefért védekezésben, a Timberwolves elleni találkozó viszont kevésbé volt fizikális, így csapatszinten is kevesebb fért bele tőlük védekezésben. A meccs után már Simmons is nevetett ezen, de azért hozzátette, hogy ha az alapszakaszban történt volna ilyen, akkor már nem lenne erre képes. Úgy érzi, hogy nagy felelőssége lesz a csapaton belül, fizikalitást, intenzitást kell a pályára vinnie, neki kell megadnia az alaphangot védekezésben. Nem bánja, ha faultot fújnak rá, hat lehetősége is van erre, és ezeket bátran fogja használni.

A Bucks 0-5-ös mérleggel fejezte be az előszezont, de Giannis Antetokounmpo egyáltalán nem aggódik emiatt. Őt most csak az foglalkoztatja, hogy megfelelő szokásokat alakítsanak ki. Jelenleg nem használják megfelelően a hangjukat, nem elég éhesek, de ez csak az előszezon, és ott lesz számukra a teljes alapszakasz, hogy megtalálják magukat. Néha ezt elfelejtik, de ez nem egy egyszerű feladat, és úgy érzi, hogy neki kell megadnia az alaphangot azzal, hogy keményen játszik. Jó szokásokat kell a magukévá tenniük, fejlődniük kell, éhesebbé kell válniuk, csapatjátékot kell játszaniuk és jobban kell védekezniük.

Malcolm Brogdon arról mesélt, hogy a Pacers megkereste őt azzal kapcsolatban, hogy hová szeretne kerülni a nyáron. A Celtics és a Raptors merült fel, de akkor még egyik csapattól sem érkezett ajánlat, úgyhogy ő dönthetett arról, hogy a bostoni vonalat kezdjék el erőltetni. Úgy véli, hogy a Celtics jelenleg előrébb jár, Jayson Tatum személyében van egy szupersztárjuk, illetve Jaylen Brown személyében potenciálisan egy másik is, ezért úgy gondolta, hogy nagyszerűen illene ide, ugyanis azonnal nyerni akar.

Wes Unseld Jr. számolt be róla, hogy Vernon Carey Jr. bekerült a liga agyrázkódási protokollja alá. A fiatal magasember egy kisebb közlekedési balesetbe keveredett, és még a Wizards szerdai edzése után kezdte magát rosszul érezni. Jó hírek is érkeztek Washingtonból, Deni Avdija először vehetett részt az öt az öt elleni játékban az edzőtábor kezdete óta. Ami Kristaps Porzingist illeti, ő nem játszott ma hajnalban a bokasérülése miatt, de Ian Begley (SNY.tv) információi szerint csak elővigyázatosságból ültették ki.

Udoka Azubuike jobb bokáját még márciusban kellett megműteni, viszont csütörtökön edzésbe állhatott a Jazznél és teljes munkát végezhetett. A fiatal center elmondta, hogy jól érzi magát, és nagyon izgatott amiatt, hogy ismét a pályán lehet, azt viszont már mi tesszük hozzá, hogy amiatt még izgulhat, hogy a keret tagja lesz-e az idény kezdetekor is, mert a Jazznél 18 játékosnak is garantált szerződése van.

A Rocketsnek meg kellett még válnia valakitől, hogy 15 játékossal legyen csak hagyományos szerződésük, és ezért Derrick Favorst szabadlistára teszik. Korábban arról beszámoltunk, hogy Kemba Walker és a Pistons között nem haladnak a kivásárlási tárgyalások, de a hétfői határidő sürgeti a csapatot, úgyhogy várhatóan addig szabadlistára fogják tenni az irányítót. A Pistons eközben elengedte Jules Bernardot, míg Devontae Cacok szerződést kapott tőlük.

A Heatnél hivatalosan is szabadlistára került Jamaree Bouyea, Marcus Garrett, Mychal Mulder és Orlando Robinson is – ahogyan azt várni lehetett, a sérüléssel küzdő Garrett two-way szerződését azért bontották fel, hogy helyet adhassanak az edzőtáborban bizonyító Dru Smithnek. D.J. Stewart Jr. játékjogát lehívta a Heat a waiverről, továbbá Jon Elmore is edzőtábormeghívót kapott.

A Jazz megvált Stanley Johnsontól. A Bucks leigazolta, majd el is engedte Jontay Portert, továbbá Luca Vildoza is szabadlistára került tőlük. Eric Demers aláírt a Celticsnél, de várhatóan a szezon kezdetéig ki is teszik őt. A Kingstől Jordan Ford és Wes Iwundu kapott nem garantált szerződést, majd ki is tették őket, hogy Jeriah Horne és Alex O’Connell kaphasson ugyanilyen megállapodásokat. A Grizzlies kitette Matthew Hurt és Sean McDermott kettősét, hogy a helyükre leigazolja E.J. Onu és Romeo Weems párosát – várhatóan mindannyian a G Ligában kötnek majd ki, ahogyan Dakota Mathias is ilyen célból kaphat szerződést Memphisben.

Josh Jackson, D.J. Wilson és Gabe Brown sem marad a Raptorsnál, Justin Champagnie nyerte a versenyt a 15. helyért a keretben. A Clipperstől szabadlistára került Nate Darling, Malik Fitts és Xavier Moon is, Moses Brown viszont még mindig a csapattal van, és elképzelhető, hogy őt az alapszakaszra is megtartják. James Akinjo meghívást kapott a Knicks edzőtáborába. A Nets kitette Donovan Williamst. A Hornetstől Jaylen Sims és Anthony Duruji is szabadlistára került.

A 76ers teljesen garantálta Paul Reed szerződését, noha egészen januárig kivárhattak volna ezzel a döntéssel. Reed Isaiah Joe és Charles Bassey kettősével versenyzett az utolsó két kerethelyért, végül azonban mindkét másik játékost kitette a 76ers, így egy szabad helyük is van a keretükben.

Luka Garza a Timberwolvesnál, Kostas Antetokounmpo a Bullsnál, Theo Maledon a Hornetsnél kapott two-way szerződést. A Warriors elengedte mindkét two-way szerződésű játékosát, Lester Quinones és Quinndary Weatherspoon is új csapat után nézhet, a címvédő Ty Jerome és Anthony Lamb kettősét igazolja le a helyükre.

Marc Stein (Substack) információi szerint Facundo Campazzo a hétvégén Dallasba utazik, majd a jövő hét elején aláírhat a Maverickshez. Ugyancsak a Maverickshez kapcsolódó hír, hogy McKinley Wright IV two-way szerződést kaphat tőlük.

A Timberwolves nem okozott meglepetést, Anthony Edwards és Jaden McDaniels 2023/24-es idényre szóló opcióját is aktiválták. A hírek szerint az is eldőlt, hogy McDaniels lesz az idény elején a csapat kezdő kiscsatára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus