Hírmorzsák 2022-10-17 (9:15)

Brandon Clarke hosszabbított Memphisben. Bob Myers szerint a Warriorsnak mindig csak az előttük álló szezonnal szabad foglalkoznia. Várhatóan Shai Gilgeous-Alexander, Jamal Murray és Jalen Suggs is játszik csapata első meccsén. A Knicks úgy számol, hogy Obi Toppin és Quentin Grimes is játszik az első meccsen. Russell Westbrook státusza day-to-day, Keegan Murray játéka is kérdéses az idénynyitón. Bogdan Bogdanovics valószínűleg, Seth Curry, Joe Harris és Pat Connaughton biztosan lemarad a szezon elejéről.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Brandon Clarke és a Grizzlies megegyeztek a játékos szerződésének idő előtti meghosszabbításáról, a magasember 4 évre 52 millióért írt alá. Clarke az újoncszerződése utolsó évében jár, az új megállapodás 2023 nyarán lép életbe.

Az újoncszerződésen lévő játékosok megállapodását ma estig lehet idő előtt meghosszabbítani, különben az érintettek korlátozott szabadügynökök lehetnek a következő nyáron. Chris Haynes (Yahoo! Sports) információi szerint a 76ers egyeztetett a közelmúltban Matisse Thybulle ügynökével, ugyanakkor nem biztos, hogy lesz most megegyezés. Michael Scotto (HoopsHype) információi szerint Grant Williams elfogadna a Celticstől egy évi 14-15 millió dollár körül garantáló szerződést, de Bostonban nem biztos, hogy akarnak neki ennyit fizetni. Stefan Bondy (New York Daily News) információi szerint Cam Reddish nem fog ma hosszabbítani a Knicksnél. Az említett játékosokon kívül például De’Andre Hunter vagy Cameron Johnson is jogosult az idő előtti hosszabbításra, de róluk nincs ilyen vonatkozású friss hír.

Ha már hosszabbítások, akkor itt érdemes rátérni arra, hogy a Warriors Jordan Poole és Andrew Wiggins új szerződése után úgy számolhat, hogy a luxusadóval együtt 483 millió dollárt fog elkölteni bérekre a 2023/24-es idényben, amennyiben minden más marad a jelenlegi állapotok szerint. Bob Myers GM elmondta, hogy tisztában van a számokkal, viszont addig nem tudják felállítani a terveiket arra a szezonra, amíg nem tudják, hogy mit érnek el a 2022/23-as idényben. Csak annyit tud, hogy a csapat nagyon elkötelezett amellett, hogy nyerjenek, ez korábban is így volt, és úgy hiszi, hogy mindig is így lesz. Szerencsés, hogy egy ilyen tulajdonosi kör kezei alatt dolgozhat, akiknek a cselekedetei bizonyítják is, hogy mennyire hisznek ebben. Mindig csak az előttük álló idényre szabad koncentrálniuk, és ha valaki egy évvel ezelőtt azt mondta volna neki, hogy Poole és Wiggins szerződését is meg tudják hosszabbítani, akkor azt nem hitte volna el.

Shai Gilgeous-Alexander szeptemberben szenvedett térdsérülést, ami miatt az előszezonban egyszer sem lépett pályára, és akkor attól lehetett tartani, hogy az alapszakasz elejéről is le fog maradni, de Mark Daigneault elmondása szerint a hátvéd valószínűleg pályán lehet a Thunder első meccsén. Daigneault azt is elmondta, hogy a combsérülés miatt maródi Luguentz Dort, valamint az ágyéksérüléssel küzdő Kenrich Williams is visszatérhet.

Jamal Murray hosszú kihagyás után tért vissza az előszezonban, az utóbbi időszakban viszont a combhajlítóizmával bajlódott, ezért nem lehetetett teljes az edzőtábora. Michael Malone elmondása alapján nem lesz annak semmilyen akadálya, hogy Murray játsszon a Nuggets első meccsén, a hátvéd már a Warriors elleni előszezonmeccsen is játszani akart. Mike Singer (The Denver Post) szerint valószínűleg perclimiten lesz Murray.

Sok a sérült a Magicnél, ugyanakkor Jamahl Mosley úgy számol, hogy Jalen Suggs ott lehet a pályán a Pistons elleni első meccsükön. Suggs október 7-én szenvedett térdsérülést, és akkor arról lehetett hallani, hogy körülbelül 3 hetet kell majd kihagynia, de úgy tűnik, hogy a vártnál korábban felépült a második szezonját megkezdő hátvéd.

A Knicksnél Obi Toppin és Quentin Grimes küzd sérüléssel, előbbinek a bokájával, utóbbinak a lábfejével vannak gondjai, de Tom Thibodeau magabiztos azzal kapcsolatban, hogy mindketten pályán lehetnek a Knicks első meccsén, noha egyikük sem vehetett részt a csapat tegnapi edzésén.

Russell Westbrook combhajlítóizom-sérülése nem súlyos, emiatt a hivatalos státusza day-to-day, a Lakers ugyanakkor nem közölt még arról információit, hogy a hátvéd ott lehet-e a Warriors elleni első meccsen.

Keegan Murray játéka ugyancsak bizonytalan a Kings első meccsén, az újonc kosaras még pénteken került be az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá.

Bogdan Bogdanovics felépülése jól halad a térdműtétjét követően, ugyanakkor Nate McMillan úgy számol, hogy valószínűleg nem lesz még bevethető a Hawks első meccsén.

A Nets bejelentette, hogy Seth Curry és Joe Harris nélkül kezdik a szezont – előbbi bokasérülésből, utóbbi lábfejsérülésből lábadozik. Steve Nash hangsúlyozta, hogy egyik játékosa állapotában sem történt visszaesés, egyszerűen csak arról van szó, hogy műtéten áteső játékosok esetében sosem lehet pontosan kiszámítani, hogy mikor lesznek ismét bevethető állapotban. Harris a múlt héten még abban reménykedett, hogy játszhat az első meccsen, és Nash szavaiból is az derült ki, hogy ő áll közelebb a visszatéréshez.

A Bucks bejelentette, hogy Pat Connaughton vádlihúzódás miatt legalább 3 hetet kénytelen lesz kihagyni. Connaughton már a Bucks előző két meccsét is kihagyta vádlifájdalmak miatt, és először abban reménykedtek, hogy nem komoly a probléma, de az MRI rámutatott a sérülésre.

A végére pedig a játékosmozgások maradtak. Sam Presti bejelentette, hogy Isaiah Joe aláírt a Thundernél, a szerződés részleteit ugyanakkor nem ismertette. A nyári ligában ACL-szakadást szenvedő E.J. Liddell végül csak szerződést kapott a Pelicanstól, two-way megállapodást írhatott alá. A 76ersnél Michael Foster Jr. kapott two-way szerződést, ő Charlie Brown Jr. helyét veszi át. A Rockets lehívta a waiverről Darius Days jogait, majd two-way szerződést adtak neki. Saben Lee Exhibit 10 szerződést kapott a Raptorstól, majd szabadlistára is tették, ezzel megszerezték a G Ligás jogait.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus