Hírmorzsák 2022-10-18 (7:00)

Anthony Davis szerint vissza kell helyezni a Lakerst oda, ahova való, nagyon készül az első két meccsre, bajnoki címért küzdene. LeBron James szerint az egészség a legfontosabb. Dennis Schröder sérült, de Russell Westbrook játéka elképzelhető. Zion Williamson ott lesz a szezonnyitón, Kevin Durant nagyon elismerően beszélt róla. De'Andre Hunter, Nassir Little és Kevin Porter Jr. is szerződéshosszabbítást kapott, Grant Williams, Rui Hachimura, PJ Washington és Cam Johnson viszont nem. Khris Middletonra még hetekig nem számíthat a Bucks, LaMelo Ball sem játszhat a Hornetsnél. Facundo Campazzót leigazolta a Dallas. James Bouknightot letartóztatták. 

Holnap hajnalban megkezdődik az NBA új szezonja, a Los Angeles Lakers a címvédő Golden State Warriors ellen lép pályára. Az arany-liláknál viszont lesznek gondok egyes poszton: Dennis Schröder ujjműtéten esett át és hetekre kidőlt, Russell Westbrook pedig szintén sérült, bár vele kapcsolatban még nem döntöttek - hétfőn a kontakt nélküli edzésen részt tudott venni, ma dől el, hogy végül bevethető lesz-e. Mindezek ellenére Anthony Davis nagyon készül: azt mondta, hogy a címvédő ellen kell megmutatniuk magukat (és a második meccsükön, mert a Clipperst is bajnokesélyesnek tartják), most kell letenniük a névjegyüket és győzelmekkel kezdeni a szezont. Mint mondta, az elmúlt két szezonban a sérülések miatt nem érték el azt, amire képesek, most mindent megtesznek azért, hogy visszakerüljenek az őket megillető helyre: bajnoki címért akarnak küzdeni, képesek rá, ez a céljuk. LeBron James viszont nem fogalmazott meg semmilyen célt, csak annyit mondott, hogy amióta ideigazolt, mindig az egészség volt a legfontosabb, most is csak annyi lehet a cél, hogy a lehető legegészségesebbek legyenek.

Nem az első, hanem a második napon, de egymás ellen kezd a Brooklyn Nets és a New Orleans Pelicans, Kevin Durant pedig ennek kapcsán nagyon dicsérte Zion Williamsont. A Nets szupersztárja szerint az NBA története során nem látott még ilyen játékost, mint Williamson, ugyan fel tud sorolni pár nevet, akik alacsonyak voltak, de mégis úgy játszottak, mintha magasak lennének, viszont egyikük sem volt olyan atletikus, mint Williamson. Igazi matchup-probléma a gyors, atletikus, izmos, erős játékos, akire külön kell készülni, mert nagyon gyorsan tud sok pontot szerezni - ők is vele kezdik a felkészülést, bár ott van még két remek pontszerző, Brandon Ingram és CJ McCollum is. Ő maga izgatott, jó látni, hogy most szinte minden nagy játékos egészséges a ligában, beleértve Ziont is. 

A kisebb sérüléssel bajlódó Williamson egyébként maga jelentette be, hogy játszani fog a szezonnyitón, már teljes értékű edzésmunkát végzett. A Pelsnél egyébként a hétfői azon nagyon ritka edzések közé tartozott, amikor a teljes tervezett kezdő rendelkezésre állt és a hírek szerint mindenki bevethető is lesz a Brooklyn ellen

Voltak megegyezések a hétfői nap folyamán. A Houston Rockets négy évre 82,5 millió dollárról egyezett meg Kevin Porter Jr.-ral, akibe nagyon sok munkát fektettek tavaly és jelenleg úgy fest, hogy a jövő csapatának egyik alapköve lehet, ha ezen az úton halad tovább. A szerződés érdekessége viszont az, hogy nem az egész garantált, egyelőre csak az első szezon az, a többit feltételekhez kötötték.

A Portland Trail Blazers szintén négy évre, de elég olcsón, 28 millió dollárért magához láncolta Nassir Little-t: januárban súlyos sérülést szenvedett, de már felépült, ott lehet a szezonnyitón és ez a megállapodás teljes mértékben garantált. 

Az Atlanta Hawks pedig ugyanígy négyéves szerződést adott De'Andre Hunternek, akit összesen 95 millió dollárért sikerült megtartani - a folyamatosan fejlődő, triplázásban is javuló atletikus wing remekül kiegészíti Trae Youngot és az idén leigazolt Dejounte Murray-t. Jelen pillanatban csak Murray az, akinek nem legalább három, hanem csak két szezonra van szerződése az atlantai kezdőben, így nyugodtan készülhet a társaság.

Ide kapcsolódik, hogy a 2019-es draftosztálynak tegnap estig lehetett hosszabbítást adni, nem kapott viszont szerződést Cam Johnson, Grant Williams, Rui Hachimura és PJ Washington sem, ők korlátozott szabadügynökök lesznek a következő offszezonban. 

Szintén nem kap hosszabbítást D'Angelo Russell: az irányító négyéves maximumot kapott 2019-ben, de a Minnesota Timberwolves egyáltalán nem tárgyal vele, nem szeretne most szerződést hosszabbítani vele. Brian Windhorst és Darren Wolfson beszélt arról, hogy állítólag Russell menedzsmentje megkereste a klubot, de ott süket fülekre talált ezzel kapcsolatban. 

A Dallas Mavericks közben megegyezett Facundo Campazzóval, a Denver volt irányítója Texasba költözik. Campazzo korábban a Real Madridnál játszott együtt Luka Donciccsal, jól ismerik egymást.

A The Athletic forrásai is megerősítették, hogy Khris Middletonra még nem számíthat a Milwaukee Bucks. A csapat All-Starja a hírek szerint még hetekig maródi lesz, az offszezonban megejtett csuklóműtétje után még nem tudott felépülni és pontos időpontot sem tudnak mondani arra, hogy mikor térhet vissza.

Letartóztatták a Charlotte Hornets fiatalját, James Bouknightot, méghozzá ittas vezetésért - 2500 dollár volt az óvadék a rendőrség jelentése szerint. A klub részéről még nem kommentálták az esetet. mert nem tudják, hogy egész pontosan mi történt. Miles Bridges folyamatban lévő, több év börtönnel fenyegető családon belüli erőszakról szóló ügye után Bouknight a második Hornets-játékos, akit letartóztatnak.

A végére pedig még egy hír a Charlotte-ról: Steve Clifford vezetőedző elmondta, hogy LaMelo Ball hétfőn még egyáltalán nem tudott edzeni, így kizárt, hogy bevethető legyen a szezonnyitón és valószínűleg egy ideig még harcképtelen lesz. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus