Hírmorzsák 2022-10-24 (11:15)

Russell Westbrookot lecserélte Darvin Ham, szerinte nincs idő most arra, hogy bárki érzéseivel foglalkozzon ezzel kapcsolatban. Westbrooktól pont azt várta az ellenfél döntő helyzetben, amit csinált, Ham szerint rossz döntést hozott, Westbrook megmagyarázta. Brandon Ingram és Zion Williamson is megsérült. Chris Paul mérföldkőhöz ért. Caleb Martint és a még nem is debütáló Nikola Jovicsot is eltiltották, Christian Koloko csak pénzbüntetést kapott a Heat-Raptors meccs balhéja kapcsán. Joel Embiid nincs jó állapotban egy elhúzódó talpsérülés miatt. Facundo Campazzo munkavállalói engedélye csúszik, ezért nem debütálhatott még.

Brandon Ingram és Zion Williamson is megsérült a New Orleans Pelicans ma hajnali mérkőzése során. Ingramet a második negyedben saját csapattársa, Naji Marshall ütötte ki, ami után agyrázkódásra utaló tüneteket produkált, míg Williamsont zsákolási kísérlet közben blokkolta hátulról Jordan Clarkson és olyan szerencsétlenül esett rá a hátára, hogy csípősérülést szenvedett. Egyelőre nem tudni, hogy mennyit kell kihagyniuk, de Williamson elhajtotta maga mellől a stábot és végigülte a találkozó hátralévő részét a kispadon.

A Los Angeles Lakersnél Darvin Ham vezetőedző ma hajnalban lecserélte a Portland elleni meccs végén Russell Westbrookot, miután az irányító elemelt és kihagyott egy clutch középtávoli tempót. Westbrookot nyolcpontos előnynél küldte még vissza a pályára, aztán részben az ő hibái miatt is (rossz döntések, rossz dobások, 4/15-tel zárt mezőnyből) elvesztették a meccset, majd amikor kihagyta azt a bizonyos tempót (27 másodperccel az órán, 18 másodperccel a támadóidő lejárta előtt), Ham a padra küldte. A találkozó után rákérdeztek erre a trénernél, aki azt válaszolta, hogy 0-3-mal állnak, neki most nincs ideje azzal foglalkozni, hogy kinek milyen érzései vannak, vagy hogy hogyan érzi magát amiatt, mert pályán vagy vagy sincs, most az a lényeg, hogy megfordítsák a hajójukat, neki tényleg nincs ideje arra, hogy bárki érzései miatt aggódjon.

Westbrook azt mondta az utolsó dobásáról, hogy gyorsan akart vállalni, hogy legyen majd idejük még egy támadásra, amivel Hamnek sem volt baja, de a tréner más megoldást várt: mint mondta, a gyűrűt kellett volna támadni és nem középtávolizni, mert az ellenfél pontosan ilyen dobást akart feladni. Ezt egyébként Chauncey Billups is kiemelte: a Portland trénere a center Jusuf Nurkicot tette Westbrookra a játéknál és pont egy ilyen dobást szeretett volna elérni - Ham is rámutatott arra, hogy a center védekezett Westbrookon öt faulttal, érdemesebb lett volna betörni. Kiemelte, hogy a dobásválasztáson dolgozni kell.

LeBron Jamest is megkérdezték a dologról, aki igazából nem mondott pozitívumot Westbrookról: azt válaszolta, hogy érzi, hogy ki akarnak vele mondatni valamit, de nem fogja ezt megtenni, ő nem ilyen. Írhatnak bármit Westbrookról, de ő nem fogja véleményezni a helyzetet.

Chris Paul elérte a 11 ezer gólpasszt karrierje során ma hajnalban, ráadásul éppen a Clippers otthonában, ahol hat szezont töltött. Az irányító több nevet is felhozott, akiknek megköszönte, hogy elérhette ezt a mérföldkövet, előkerült többek között Blake Griffin, DeAndre Jordan és JJ Redick is, de David Westet, Peja Stojakovicot és mostani csapattársát, Devin Bookert is kiemelte.

Tegnap beszámoltunk arról, hogy Caleb Martin és Christian Koloko kis híján összeverekedett a Heat-Raptors meccsen és komoly tömegbalhé alakult ki körülöttük, a liga pedig lépett is: Martint egy meccsre eltiltották, Kolokót pedig 15 ezer dolláros büntetéssel sújtotta. A vizsgálat szerint Martin robbantotta ki a jelenetet, Koloko csak védekezett, ezért kapta az eltiltást a Miami játékosa, akinek csapattársa, az újonc Nikola Jovics is kapott egy ugyanilyet - ami azért is érdekes, mert ő az eddigi meccseken nem is játszott, hivatalosan még egy perce sincs az NBA-ben, eltiltása viszont már van

Felemásan kezdte a szezont Joel Embiid, a Philly centere legutóbb ugyan egyénileg már csillogott és 40 pontot dobott, de egyelőre az ő játéka is hullámzó, csapata pedig 0-3-mal áll. Embiid elmondta, hogy a fizikai állapota még messze van a jótól, méghozzá azért, mert az egész offszezonban egy alattomos talp- és saroksérülés hátráltatta, nem tudott edzeni és két hónap kimaradt neki komolyabb mozgás nélkül - az edzőtábor nem volt elég ahhoz, hogy igazán formába lendüljön. Doc Rivers szerint játékosának most nincsenek fájdalmai, de közel sincs tökéletes állapotban.

Facundo Campazzo egyelőre nem mutatkozhat be új csapatában, a Dallas Mavericksben, mert késik a munkavállalói engedélye. Jason Kidd vezetőedző abban bízik, hogy az irányító kedden már ott lehet a csapattal a következő meccsen úgy, hogy akár pályára is kerülhessen.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus