Hírmorzsák 2022-10-27 (11:15)

LeBron James úgy érzi, agresszívabban kell játszania. Russell Westbrook és Michael Porter Jr. sem lépett pályára. Damian Lillard megsérült, de az elmondása alapján nincs nagy gond. Ziaire Williams 4-6 hetet kihagy. Javul Darius Garland állapota. Grant Williams eltiltást kapott. Steve Nasht először állították ki edzőként. Jae Crowder nem azért kért cserét, mert kikerült volna a Suns kezdőjéből. Karl-Anthony Towns szeretné, ha Anthony Edwards egészségesebben táplálkozna. Keegan Murray bekerül a Kings kezdőjébe. Eric Bledsoe Kínában folytatja.

A Lakers a negyedik meccsét is elveszítette, LeBron Jamesszel pedig az újoncidénye óta először fordult elő, hogy négy vereséggel kezdjen egy szezont. James neve mellé nyolc eladott labda is került a Nuggets elleni vereség során, amiről úgy vélekedett, hogy több hibája is abból fakadt, hogy nem volt elég agresszív – hívta a zárásokat, kereste a passzlehetőségeket és próbálta bevonni a társakat, de a pontszerzésre nem koncentrált kellően. Ezen könnyen tud változtatni, a következő, Timberwolves elleni meccsen sokkal jobb lesz ezen a téren is, nem aggódik emiatt, mert a pályafutása során számtalanszor megtette már ezt.

Az aranysárga-lilák megint gyengén tripláztak, ezúttal 26,7 százalékkal zártak, ami kapcsán Patrick Beverley megjegyezte, hogy ez már a javulás jele, mert eddig 20 százalék körül dobtak kintről.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Russell Westbrook (combhajlítóizom-húzódás) és Michael Porter Jr. (pihentetés) sem lépett pályára. Darvin Ham elmondta Westbrook kapcsán, hogy még a szezon elején járnak, ezért nem is akartak fölösleges kockázatot vállalni a játszatásával. Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint az irányító státusza day-to-day, és reális esély van arra, hogy a Lakers következő meccsén visszatérjen. Porter esetében azért döntött a Nuggets a pihentetés mellett, hogy ne terheljék őt túl a visszatérését követően, de várhatóan a Jazz elleni következő meccsükön ismét bevethető lesz.

A Trail Blazers elszenvedte az első vereségét, de ennél is nagyobb gondot jelent a számukra, hogy Damian Lillard megsérült. A játékos elmondta, hogy már a meccs előtt is érezte, hogy kicsit feszül a vádlija, de vállalta a játékot, ugyanakkor a meccs közben sem múlt el a problémája. A félidőben kezelést kapott, majd a harmadik negyedben úgy érezte egy dobásnál, hogy rosszabbodott a helyzet, emiatt szállt ki a meccsből. Nem aggódik a sérülése miatt, nem kell MRI-re vagy más vizsgálatra mennie, és ha a rájátszásban történik ez, folytatta is volna a játékot, de az alapszakasz ötödik meccsén értelmetlen erőltetni a játékot sérüléssel együtt. Okosnak kell lennie, át kell esnie pár kezelésen a következő napokban, hogy ismét megfelelő állapotba kerüljön a vádlija, és emiatt elképzelhető, hogy a következő meccset ki fogja hagyni.

Ziaire Williams térdproblémák miatt nem lépett eddig pályára az új idényben, és úgy tűnik, hogy hosszabb kihagyásra készülhet. A másodéves játékosnak a jobb térde fáj, aminek az okozója egy térdkalácsi gyulladás, és várhatóan 4-6 hetet kell még kihagynia emiatt.

Darius Garlandra ma hajnalban sem számíthatott a Cavaliers a szemsérülése miatt, ugyanakkor jó hír, hogy javul már az állapota és a csapat tegnapi dobóedzésén már részt vehetett. Az irányító védőszemüveget viselt, amit egy ideig még hordania is kell, így ha vállalni tudja a játékot csapata következő, Celtics elleni meccsén, akkor ott is viselnie kell a szemüveget – a Cavaliers egylőre még nem zárta ki a játékát.

A Celtics biztosan nem számíthat majd Grant Williams szolgálataira ugyanezen az összecsapáson, mivel egy meccsre eltiltotta őt az NBA. A büntetést azért szabták ki rá, mert az előző, Bulls elleni meccsükön többször is hozzáért az egyik játékvezetőhöz és nem megfelelő nyelvezetet használt vele szemben. A Raptorsnál Masai Ujiri kapott büntetést amiatt, mert szidta az egyik játékvezetőt a hétvégi, Heat elleni meccs során, neki ezért 35,000 dollárt kell befizetnie a liga kasszájába.

Steve Nasht először állították ki edzőként ma hajnalban, amikor hevesen reklamált egy elmaradt fújás miatt. Nash elmondta a meccs után, hogy egyszerűen csak kiállt a játékosa mellett, amikor a bíró szeme láttára Giannis Antetokounmpo karja elérte Patty Mills nyakát, és úgy lökte el magától, de a síp néma maradt. Úgy érezte, hogy igazságtalan ítélet született, és nem érzi úgy, hogy túlzottan heves lett volna a reklamációja, ezért is háborodott fel azon, hogy mégis technikait kapott.

Jae Crowder Chris Haynesnek nyilatkozott a jelenlegi helyzetéről, és elmondta, hogy nem valós az a narratíva, hogy azért kért cserét, mert felmerült annak a lehetősége, hogy kikerül a Suns kezdőjéből – részletekbe nem akar még belemenni, de ennyit nyugodtan elmondhat. Számára új ez a helyzet, a 11 éves pályafutása során mindig ott volt az edzőtáborban, mindig a csapatával kezdte a szezont, de a kosárlabda üzleti oldala most közbeszólt, ami változásokat vont maga után. Két nagyszerű évet töltött el Phoenixben a csapattársaival és a Suns szurkolóival, és egy pillanatig sem vette készpénznek, hogy ez így is lesz, viszont örökké hálás lesz a közösen átélt pillanatokért.

Ugyancsak a Sunshoz kapcsolódó hír, hogy Bill Simmons (The Ringer) információi szerint a csapat iránt érdeklődő befektetőcsoportok egyikében Barack Obama is érdekelt lehet. Az Egyesült Államok korábbi elnöke közismerten nagy kosárlabdarajongó, és ő lehetne a csapatot képviselő tulajdonos, amennyiben az a befektetőcsoport szerzi meg a csapatot, amelyikbe ő is beszállna. Simmons megjegyzi, hogy azok a napok már elmúltak, amikor egyénileg valaki meg tudna venni egy csapatot, ezért is érdemes arra számítani, hogy egy csoport lesz a Suns új tulajdonosa.

Karl-Anthony Towns a minap arról beszélt, hogy szerinte Anthony Edwardsnak egészségesebben kellene táplálkoznia, kevesebb gyorséttermi ételt kellene fogyasztania, és akkor jobb teljesítményekre lenne képes a back-to-back meccsek második felén is. Lehet, hogy az ő feladata lenne, hogy példát mutasson fiatalabb csapattársának, taníthatna neki néhány dolgot arról, hogy miként gondoskodjon jobban a szervezetéről, úgyhogy ebben neki is van felelőssége. Ha őszinte akar lenni, akkor szörnyülködik olyankor, amikor azt hallja, hogy a Popeyes gyorsétteremről áradozik, elvégre profi sportolók lennének. Edwards egyébként a Popeyes egyik reklámarca, néhány hónapja Ja Moranttel közös reklámot is csináltak nekik és az Uber Eats szolgáltatónak.

Jason Anderson (The Sacramento Bee) számolt be róla, hogy Keegan Murray máris kiharcolta magának a Kingsnél, hogy a kezdő ötös tagjaként számoljanak vele, az újonc kosaras KZ Okpala helyét veszi át. A Kings még nyeretlen az új idényben, Murray játékára viszont nem lehet panasz, a két meccsén összesen 35 pontot dobott, miközben a helyére küldött 7/16 triplát is.

A végére Eric Bledsoe maradt, aki a nyáron nem talált magának csapatot, ezért úgy döntött, hogy Kína felé veszi az irányt. A veterán irányító az előző szezont a Clippersnél kezdte, majd februárban a Trail Blazershez cserélték, Portlandben viszont egyszer sem lépett pályára. Bledsoe a Shanghai Sharkshoz szerződik, ahol Michael Beasley is a csapattársa lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus