Hírmorzsák 2022-10-28 (10:15)

Damian Lillard 1-2 hetet kihagy. Brandon Ingram lemarad a Pelicans idegenbeli túrájáról, sok a sérült New Orleansban. A Lakersnél Anthony Davis és Russell Westbrook ma esti játéka is kérdéses. Delon Wright 6-8 hétre kidőlt. Cole Anthony határozatlan ideig nem játszhat. Darius Garland ma este még nem tér vissza. Otto Porter Jr. hamarosn játékra jelentkezhet. Paul George célja a bajnoki cím. Jordan Clarkson valószínűleg sokáig marad a Jazznél. Rudy Gay és Simone Fontecchio is bekerült az egészségügyi protokoll alá. Adam Silver újabb ötlettel állt elő a tankolás megfékezésére. A Warriors az NBA legértékesebb csapata. Eric Bledsoe-t letartóztatták.

Tegnap még úgy tűnt, hogy Damian Lillard vádlisérülés miatt legfeljebb egy meccset lesz kénytelen kihagyni, és arról volt szó, hogy komolyabb vizsgálatoknak sem kell alávetni, de a Trail Blazers végül csak elküldte az irányítóját egy MRI-re. A vizsgálatok alapján úgy döntöttek a csapatnál, hogy 1-2 hét múlva vizsgálják felül az állapotát, addig kezeléseket kap, és természetesen nem is játszik majd.

A Pelicans hárommeccses idegenbeli túrára indul, de ezt az agyrázkódás miatt maródi Brandon Ingram nélkül kell letudniuk, jelentette be Willie Green. A Pelicans előző meccsén Zion Williamson és Herb Jones sem játszott, az ő szereplésük a ma esti, Suns elleni összecsapáson is kérdéses, és a problémáikat tovább tetézheti, hogy CJ McCollum (ujjsérülés), Jose Alvarado (hátproblémák) és Dyson Daniels (bokaficam) sem teljesen egészséges, Williamsonhoz és Joneshoz hasonlóan ők is a „kérdéses” megjelölést kapták a csapat sérültlistáján.

A Lakersnél sincs minden rendben, náluk az előző meccset is kihagyó Russell Westbrook játéka kérdéses, de a hátproblémákkal küzdő Anthony Davis játéka is kérdéses a ma esti, Timberwolves elleni összecsapáson.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Delon Wright várhatóan 6-8 hetet kénytelen lesz kihagyni combhajítóizom-sérülés miatt. Wright a Wizards kedd esti, Pistons elleni összecsapásán sérült meg, és az állapotát legközelebb 3 hét múlva vizsgálják felül, de nem lenne meglepő, ha 2 hónapot is ki kellene hagynia.

Shams Charania (The Athletic) számolt be róla, hogy Cole Anthony izomsérülés miatt határozatlan időre kidőlt. A Magic számára Markelle Fultz és Jalen Suggs hiányzása miatt különösen érzékeny veszteség ez, mert elfogytak azok a hátvédjeik, akiket elsődleges labdakezelőként tudnának használni, így várhatóan Paolo Banchero és Franz Wagner fog nagyobb szerepet kapni játékszervezőként.

Darius Garland abban reménykedett, hogy ma este a Celtics ellen visszatérhet, ugyanakkor a szemsérüléssel bajlódó hátvéd a jelek szerint nem fog pályára lépni, legalábbis a Cavaliers előzetes sérültlistája alapján.

Otto Porter Jr. az edzőtábor eleje óta bajlódik a combhajlítójával, most pedig Nick Nurse bejelentette, hogy a játékos személyes okok miatt átmenetileg a csapattól távol tartózkodik. Porter várhatóan néhány nap múlva visszatér Torontóba, és Nurse úgy számol, hogy rögtön bevethető is lesz, mert a távozása előtt már nagyon közel állt ahhoz, hogy pályára léphessen.

Paul George még a Clippers ma hajnali veresége előtt beszélt arról, hogy idén sokkal jobban összpontosít, mint bármikor korábban. Egyetlen cél lebeg a szeme előtt, a bajnoki cím, és felkészült arra, hogy mindent megtegyen ezért.

Zach Lowe (ESPN) osztotta meg a podcastjében, hogy a Jazz veteránjai közül Jordan Clarkson elcserélésére mutatkozik a legkisebb esély. Az újságíró úgy értesült, hogy Salt Lake Cityben nagyon szeretik a játékát, és nem szívesen válnának meg tőle, valószínűleg hosszú ideig a csapat tagja lesz még. Ugyancsak a Jazzhez kapcsolódó hír, hogy Rudy Gay és Simone Fontecchio sem játszhat náluk ma este, mert bekerültek az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá.

A Hornets bejelentette, hogy lehívták LaMelo Ball, James Bouknight és Kai Jones 2023/24-es idényre szóló opcióját is. A trióból Bouknight neve a legérdekesebb, aki eddig nem igazán találta a helyét az NBA-ben, ráadásul a közelmúltban rendőrségi ügybe is keveredett, de úgy tűnik, hogy egyelőre nem akarnak lemondani a 2021-es draft 11. választottjáról. A Pelicans Trey Murphy és Kira Lewis következő idényre szóló opcióját hívta le.

Mostanában gyakran hallani arról, hogy Adam Silver szeretne változtatni a csapatok tankolási szokásain, és Vincent Goodwill (Yahoo! Sports) információi szerint a közelmúltban elővezetett egy olyan ötletet is, hogy a jövőben ne draftolhasson egymást követő években az első háromban egy csapat. Az ötlet napirendre is került, de csak kevés GM támogatta, ezért végül elvetették. Mint ismert, sok csapat szeretné megszerezni a 2023-as draft első helyére várt Victor Wembanyamát, és a francia kosarashoz kapcsolódó friss hír, hogy az NBA streamelni fogja a csapata összes meccsét a hivatalos alkalmazásán keresztül.

A Forbes idén is kiadta a hagyományos rangsorát, hogy melyik csapatot mennyire értékesnek becsülnek, és az első helyre az előző évhez képest 25 százalékos növekedést bemutató Warriors került, 7 milliárd dollárra teszik az értéküket. Mióta a Forbes kiadja ezeket a listákat, először fordul elő, hogy nem a Knicks (6,1 milliárd) vagy a Lakers (5,9 milliárd) van az első helyen – ez a két csapat ezúttal a második és a harmadik helyet gyűjtötte be. A 30 csapat átlagosan 2,86 milliárd dollárt ér, ez 15 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest.

A végére pedig ismét Eric Bledsoe maradt, aki tegnap azzal került be a Hírmorzsákba, hogy Kínába igazolhat, ugyanakkor elképzelhető, hogy ez végül kútba esik, mert szerdán este letartóztatták családon belüli erőszak vádja miatt. A nem mindig megbízható, többnyire bulvárhírekre specializálódott TMZ információi szerint Bledsoe felpofozta a barátnőjét, aki ezt követően rendőrt hívott, és erre utal az is, hogy a nő Instagramon közzétett egy képet magáról, amin az ütés nyoma is kirajzolódott, és azt írta a kép mellé, hogy sosem érdemes egy ilyen kapcsolatban benne maradni. Azt is megjegyezte, hogy nem ez volt az első alkalom, de ez a mostani az ő hibája is, mert ennek ellenére sem szakított korábban. Mondandóját egy „Eric Bledsoe egy igazi szörnyeteg” felütéssel zárta – a bejegyzést azóta törölték.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus