Hírmorzsák 2022-11-07 (10:30)

Pascal Siakam legalább 2 hetet kihagy, Fred VanVleet visszatért a Raptorsnál. Cameron Johnsont meg kell műteni. Bradley Beal bekerült az egészségügyi protokoll alá. Damian Lillard közel a visszatéréshez. Jimmy Butler játszhat ma este, Tyler Herro játéka kérdéses. Donte DiVincenzo edzésbe állt. Jaren Jackson Jr. felépülése jól halad. Kawhi Leonard továbbra is egyéni munkát végez, Reggie Jackson kisebb térdsérülést szenvedett. A Lakersnél Anthony Davis dobásainak a száma szolgáltat most témát. Joe Tsai átgondolhatja Ime Udoka kinevezését. Evan Fourniert a kispadra kerüléséről kérdezték.

A Raptors bejelentette, hogy Pascal Siakam szolgálataira combizomsérülés miatt határozatlan ideig nem számíthatnak, az erőcsatár állapotát 2 hét múlva vizsgálják felül. Jó hír is érkezett azért Torontóból, Fred VanVleet ma hajnalban visszatérhetett a Bulls ellen, az irányító 30 ponttal és 11 gólpasszal győzelemre is vezette csapatát.

Tegnap már beszámoltunk arról, hogy minden bizonnyal elszakadt Cameron Johnson meniszkusza a jobb térdében, és ez sajnos be is igazolódott, a Suns bejelentette, hogy meg kell őt műteni, így határozatlan ideig nem számolhatnak vele. Bradley Beal nem lépett pályára ma hajnalban, a Wizards sztárja bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá. A Trail Blazers legfrissebb sérültjelentése alapján Damian Lillard játéka kérdéses a ma esti, Heat elleni összecsapáson, vagyis van esély arra, hogy visszatérjen. A Heatnél visszatérhet a csípősérülése miatt legutóbb pihenő Jimmy Butler, Tyler Herro játéka ugyanakkor kérdéses egy bokaficam miatt. A Warriorsnál Donte DiVincenzo edzésbe állt, ismét a kerettel együtt dolgozott, ugyanakkor Steve Kerr elmondása alapján ma este még nem számíthatnak rá, de reményeik szerint péntek este visszatérhet. Jaren Jackson Jr. visszatérésére még várni kell, de már három a három ellen edzhet, és Taylor Jenkins abban reménykedik, hogy a jövőhéten már az öt az öt elleni munkába is beszállhat.

Tyronn Lue elmondta, hogy Kawhi Leonard jelenleg egyéni munkát végez, egyelőre nem jelölték ki a visszatérésének az idejét, mindig csak az előttük álló napra koncentrálnak. Nem Leonard sérülése az egyetlen probléma a Clippersnél, ma hajnalban Reggie Jackson is kiülte a Jazz elleni meccs utolsó 18 percét, miután összeütközött a térde Nickeil Alexander-Walkerrel, bár ő a meccs után bizakodóan nyilatkozott, reményei szerint nem kell MRI-re mennie, és meccset sem kell mulasztania. Jacksonra azért is lenne nagy szükségük ma este, mert John Wall továbbra sem játszik back-to-back meccseken, ráadásul Luke Kennard sem teljesen egészséges, nála a mellkasával nincs minden rendben, emiatt nem is játszott a Jazz ellen. Amennyiben rosszul alakul a sérültek sorsa, ma este Paul George játszhat irányítót a Cavaliers ellen.

Újabb vereségével 2-7-re módosult a Lakers mérlege, a Cavaliers elleni vereség után pedig központi témát szolgáltatott, hogy miért jutott mindössze két dobás Anthony Davisnek a nagyszünet után. LeBron James szerint mindig oda kellene figyelniük arra, hogy a magasembernek elegendő labdaérintése legyen, függetlenül attól, hogy a mérkőzés mely szakaszában járnak. Russell Westbrook elmondta, hogy nem tudja, kinek a feladata lenne az, hogy többet hozzák játékba Davist, ennek a megszervezését ráhagyja az edzőkre – amikor pályán van, a maga részéről igyekszik a lehető legjobban olvasni a játékot, próbálja megkönnyíteni Davis dolgát.

Darvin Ham szerint ez a játékosai felelőssége, akik már nem újoncok, akiknek mindig mindent meg kell mondani, hogy hogyan csináljanak, és többek között Davisnek is megvan a szabadsága a pályán, meg van neki engedve, hogy elkérje a labdát és magára hívjon figurát. Van egy alapjátékuk, rengeteg olyan figurájuk, ami Davisre játszik, és csak arra lenne szükségük, hogy szervezettebben játsszanak. Néha a meccs képe azt diktálja, hogy más irányba menjenek, néha inkább rohanniuk kell, néha LeBron Jamesnek is meg kell adni a lehetőséget, hogy magát hozza helyzetbe, de egyáltalán nem arról van szó, hogy ne próbálnák Davist többször játékba hozni.

Marc Stein (Substack) információi szerint a Nets tulajdonosa, Joe Tsai átgondolhatja Ime Udoka kinevezését, miután többen is azt tanácsolták neki, hogy inkább ne tegye ezt meg. A Netsnek így is megvan a maga baja Kyrie Irving antiszemita ügyével, miközben a közelmúltban Udoka is belekerült egy botrányba, amiért a Celtics el is tiltotta őt.

Mindeközben a Nets padjáról távozó Steve Nash kapott egy meghívást Steve Cliffordtól, hogy töltsön el pár napot a Hornetsnél, és ossza meg vele a meglátásait. Clifford szerint senki sem kezeli jobban a problémákat, mint Nash, ezért meghallgatná őt néhány dologgal kapcsolatban.

Evan Fournier kikerült a Knicks kezdőjéből, Quentin Grimes vette át a helyét, míg a csapat előző meccsén Grimes sérülése ellenére sem Fournier, hanem Cam Reddish kezdett. A francia kosaras elmondta ezzel kapcsolatban, hogy a 11. szezonjában jár, úgyhogy tudja, hogy sok dolog megtörténhet, tavaly Kemba Walker lett ennek az áldozata. Próbálja a lehető legtöbbet kihozni ebből az új helyzetből, győzelmekhez hozzásegíteni a csapatát, és jó csapattárs lenni. Annál többet nem is kérhetnek tőle, csak azt, hogy hozza a legjobbját, ő profi marad és teszi a dolgát.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus