Hírmorzsák 2022-11-08 (10:30)

Kevin Durant és Paul George az elmúlt hét legjobbja keleten, illetve nyugaton. Chris Paul saroksérülést szenvedett. Joel Embiid, Damian Lillard, Jimmy Butler és Ben Simmons is visszatért. Larry Nance Jr. kisebb térdsérülést szenvedett. A játékosszakszervezet fellebbezhet Kyrie Irving eltiltása miatt. Többen is úgy gondolják, Irving már nem játszik a Netsben. A Lakers nem zárkózik el Anthony Davis cseréjétől? Dwight Howard Tajvanon folytatja a pályafutását.

Kiosztották a Hét Játékosa díjakat, keleten Kevin Durant, nyugaton Paul George kapta az elismerést, miután mindketten 3-1-es héthez segítették csapatukat. A Nets sztárja 30,8 pontot, 8,8 lepattanót és 6,5 gólpasszt átlagolt, míg a Clippers vezére 33 pontot, 5,8 lepattanót és 5,5 gólpasszt tett be a közösbe az elmúlt héten. Keleten Giannis Antetokounmpo, Jrue Holiday, Paolo Banchero, Donovan Mitchell és Dejounte Murray volt még jelölt a díjra, míg nyugaton Desmond Bane, Luka Doncic, De’Aaron Fox és Lauri Markkanen neve merült még fel az elismerés kapcsán.

Chris Paul számára idő előtt befejeződött a ma hajnali, 76ers elleni összecsapás, miután a második negyedben megsérült a jobb sarka. Az irányító a meccs után elmondta, hogy ha vissza tudott volna térni a pályára, akkor megtette volna, ugyanakkor nem aggódik amiatt, hogy ezzel a problémával hosszabb időt kellene kihagynia. A csapat és ő is óvatosan állt hozzá a sérüléshez, ezért is döntöttek amellett, hogy ne vállaljanak kockázatot.

A 76ers eközben egy fontos visszatérőt köszönthetett a pályán, Joel Embiid három, betegség miatt kihagyott meccs után jelentkezett játékra, és rögtön 33 ponttal, 10 lepattanóval és 5 gólpasszal segítette győzelemhez csapatát. Embiid ennek ellenére elégedetlen volt a meccs után, mivel nem dobott kellően jól, 50 százalék alatt maradt mezőnyből, vissza kell még találnia a játékához, agresszívabbnak kell lennie. Úgy véli, hogy csapatszinten is sok könnyű dobást rontottak, védekezésben viszont kimondottan jól teljesítettek.

Ma hajnalban több játékos is visszatért a sérüléséből, Damian Lillard, Jimmy Butler és Ben Simmons is ismét pályára lépett, utóbbi csereként kapott lehetőséget. Trae Young nem játszott a Hawksban, de nélküle is nyerni tudtak a Bucks ellen, így már nincs veretlen csapat a ligában. A Lakers ezúttal LeBron James nélkül kapott ki, aki lábfejfájdalmak miatt ülte ki a Jazz elleni összecsapást, de betegség miatt Lonnie Walker IV és Patrick Beverley sem lépett pályára.

Larry Nance Jr. megsérült a Pacers ellen, egy szerencsétlen esetnél visszahajlott a térde, ami miatt nem tudta folytatni a játékot. A meccs után elmondta, hogy nem tartanak attól, hogy sérültek volna a szalagok, a jelek szerint nem szakadt el a meniszkusza, de ettől még megijedt az esetnél a korábbi ACL-szakadása miatt. Most fáj még a térde, de szerencsére sikerült megúsznia a komolyabb sérülést. Kap majd egy kis kezelést, és meglátják majd, hogy arra hogyan reagál a térde, de ha minden jól megy, akkor meccset sem kell mulasztania.

Tegnapelőtt beszámoltunk arról, hogy a Nets hat pontból álló ultimátumot adott Kyrie Irvingnek, amiknek a teljesítése esetén térhet csak vissza a csapathoz, ugyanakkor az NBPA fellebbezhet emiatt. A játékosok szakszerveztének a részéről Jaylen Brown beszélt erről, szerinte túlságosan is sokat követelnek meg Irvingtől. Fontos megjegyezni, hogy Irving az NBPA egyik alelnöke.

Ugyancsak Irvinghez kapcsolódik, hogy Marc Stein (Substack) forrásai szerint az irányító a mai nap folyamán találkozik Adam Silver komisszárral, hogy elbeszélgessenek egymással. Stein azt is megjegyezte, hogy egyre nagyobb a pesszimizmus azzal kapcsolatban, hogy Irving valaha még pályára lép a Nets színeiben, több forrása is azon a véleményen van, hogy a Nets annak tudatában állította össze a hat pontból álló kritériumrendszerét, hogy Irving úgysem fog mindegyiknek megfelelni.

Bill Simmons és Kevin O’Connor (mindketten The Ringer) arról beszélgettek az előbbi podcastjében, hogy hallani olyan hangokat, hogy a Lakers nem zárkózik el teljesen Anthony Davis elcserélésétől. Nem ez az elsődleges tervük, ugyanakkor Russell Westbrook és a meglévő feladható értékeik köré sem feltétlenül tudnának összehozni olyan cserét, amivel jelentősen előrébb lennének. Azt mindkét újságíró megerősítette, hogy a Lakers nem akar olyan szerződést átvenni, ami nem jár le 2023 nyarán. Sam Amick (The Athletic) is beszámolt egy Lakershez kötődő pletykáról, az aranysárga-lilák letettek arról, hogy megszerezzék Kyrie Irvinget, a nyáron mutatott érdeklődésükből semmi sem maradt.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Celtics 3,23 millió dolláros DPE-t kapott az egész idényre kidőlő Danilo Gallinari után, ilyen értékben erősíthetnek igazolás vagy csere útján, de az esetlegesen érkező játékos szerződése nem nyúlhat túl a jelenlegi idényen.

Dwight Howard Tajvanon folytatja a pályafutását, a Taoyuan Leopards játékosa lesz. Az egy hónap múlva 37. születésnapját ünneplő center az elmúlt idényben a Lakers játékosa volt, nyáron viszont nem talált magának új csapatot.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus