Hírmorzsák 2022-11-27 (9:30)

Doncic dicsérte az őt levédekező Anunoby-t, többet vár a társaktól. Ayton élete formájában, James karriercsúcsot állított be. Visszatérhett Fred VanVleet, Anthony Davis sérülése nem komoly. Két újabb Spurs-játékos dőlt ki, Jayson Tatum sem lép pályára ma este. Kezd összeállni a Rockets védekezése, Jabari Smith lehet a kulcs. Hayward felesége kiosztotta a Hornetset. Giannis szerint Evan Mobley jobb lehet nála. Jimmy Butler jövő héten visszatér. Bombaüzletet kötött az NBA Wembanyama meccseinek streamjogaival. 

A Raptors-Mavericks meccs nem Luka Doncic-ról szólt, hanem a remek szezont futó OG Anunoby-ról, aki nem csak 26 pontot termelt, de 24 ponton tartotta a liga legponterősebb játékosát is. Nick Nurse vezetőedző szerint Anunoby biztosan jól fog aludni este (ezzel arra is utalhatott, hogy a teljes második félidőt csere nélkül játszotta végig - a szerk.), Luka Doncic szerint pedig Anunoby szenzációs játékos, nem csak védekezésben, de támadásban is. A második félidőben egyébként összeakadt a lábuk és elestek, de Doncic rá annyira nem jellemző módon felsegítette Anunoby-t - erről annyit mondott, hogy ellenfele az egyik legjobb szándékú ember a ligában, soha nem szól be, nem játszik piszkosan, így amikor elestek, egy pillanatig sem gondolkodott azon, hogy felsegítse. 

Doncic arról is beszélt, hogy amikor őt bekettőzik, időnként betriplázzák, akkor a társaknak sokkal agresszívebben kellene fellépni: be kell menniük a gyűrű alá, helyükre kell tenniük a zsákolásokat vagy csak egyszerűen jobban kell bízniuk a saját dobásaikban. A meccs krónikájához tartozik, hogy a Raptorsnál meggyógyult és visszatérhetett Fred VanVleet

A Suns-Jazz meccsen Deandre Ayton villant, miután 28 pontja mellé 21 pattanót jegyzett alig 24 órával azután, hogy a Pistons ellen is remekelt. Devin Booker nem tudja, mit evett Hálaadáskor, de ő is kér belőle, Monty Williams vezetőedző pedig egyáltalán nem volt meglepve. Látja, hogy őrülten korán jár be az edzőterembe súlyzózni, ez a munka pedig kezd kifizetődni, back-to-back meccseken tesz le elképesztő teljesítményt. A Phoenixnél visszatért Landry Shamet, aki agyrázkódás miatt hét meccset hagyott ki, míg a meniszkusz-szakadást szenvedett Cameron Johnson már arról beszélt, hogy szerdán már kicsit ugrálhatott és dobhatott, ráadásul rendesen meg tudta tekerni a kardio-gépet, így az erőnlétén is elkezdhetett dolgozni - előzetesen egy-két hónap kihagyással számoltak nála, lehet, hogy a rövidebb pauza bizonyul igaznak. 

LeBron James pályára lépett a Spurs elleni back-to-back második felén, és ha már ott volt, beszórt hét hármast, ami karriercsúcs-beállítás. Végül szezoncsúcsot jelentő 39 pontot termelt, volt egy óriási alley-oop zsákolása, úgy tűnik, hogy túllépett a sérülésén. James annyit mondott, hogy ez a csapatjáték javulása miatt jött össze - a szezon elején egyszerűen nem ismerték egymást a játékosok, nem érezték, mit kell játszaniuk, azóta viszont szépen lassan megtanulták, kinek mi a jó, és elkezdték szépen járatni a labdát. Darvin Ham annyit tett hozzá, hogy ma is rengeteg gyorsindításos játékot elrontottak, eladták a labdákat, néha elfeledkeztek a védőpattanókról, de ezeket most elfedte, hogy támadásban sikerült extrát nyújtaniuk.

Folytassuk a sérülésekkel. Anthony Davis kihagyta a Spurs elleni back-to-back második felét vádliproblémák miatt, de Darvin Ham vezetőedző szerint nem komoly a sérülés. Az előző meccsen egy picit megrúgták a testrészt, emiatt inkább óvatosságból nem lépett pályára - valószínűleg kedd hajnalban a Pacers ellen már ott lesz a parketten. Csapattársát, Russell Westbrookot ma hajnalban kiállítást érően könykölte le Zach Collins, csúnyán vérzett is a feje, de folytatni tudta. 

Ugyanezen a meccsen a Spursnél is beütöttek az egészségügyi gondok. Jeremy Sochant nem szándékosan ágyékon térdelték, Jakob Pöltl pedig egy zsákolást követő leérkezésnél érzett fájdalmat - mindketten a második negyedben sérültek meg és nem is tértek vissza. Gregg Popovich szerint nagyszerű karaktere van a Spursnek: mennek előre és játszanak, függetlenül az eredménytől és a hiányzó csapattársaktól. A mostani gárda hihetetlenül edzhető társaság, amit kérnek tőlük, a lehető legkeményebben próbálják végrehajtani, emiatt ma különösen büszke volt a fiaira. 

Jayson Tatum a vasárnap esti, Wizards elleni mérkőzésen nem lép pályára, miután kiment a bal bokája, ezt a Celtics jelentette be. 

Kisebb sérüléséből Eric Gordon és Alperen Sengün is visszatért a Rocketsba, a csapat pedig elkapta a Thundert. Stephen Silas vezetőedző kiemelte az újonc Jabari Smith Jr. védekezését és lepattanózását, illetve hogy lassan levetkőzi az újoncokra jellemző félénkséget és agresszíven játszik támadásban. Kevin Porter Jr. annak örült, hogy kezdik megtanulni, hogyan vigyék be ők az első ütést, amivel megkönnyítik a cseresor dolgát, Jalen Green szerint pedig egyszerűen belefáradtak már a vereségekbe, nagyon összekapták magukat védekezésben, ezt az irányt kell folytatniuk. 

Tegnap már hírül adtuk, hogy Gordon Haywardnál elsőre nem állapítottak meg válltörést, a Twitteren pedig a játékos felesége, Robin Hayward fakadt ki a Hornetsre. Amikor a klub még azt kommunikálta, hogy Haywardnak csak kisebb problémája van a vállával, már kiposztolta, hogy a férjének komolyabb a sérülése, és az utolsó meccsén már úgy játszott, hogy nem tudta felemelni a bal kezét. Azt is hozzátette, hogy beszélt egy fiatalabb játékos édesanyjával, aki szintén arra panaszkodott, hogy a fia sérülésével sem igazán törődtek. 

Jimmy Butler várhatóan csütörtök hajnalban, a Celtics ellen tér vissza lábsérüléséből, írta a megbízható forrásnak számító Ira Winderman (South Florida Sun Sentinel). A Heat vezére ez alapján várhatóan összesen hat meccset hagy majd ki - a szakíró hozzátette, hogy Butler az előző hat szezonból ötször is 60-nál kevesebb meccsen lépett pályára az alapszakaszban. Az Orlando Magicnél Markelle Fultz várhatóan vasárnap este kezdheti meg a szezont - a hátvéd bal nagylábujja tört el még az alapszakasz kezdete előtt. 

Giannis Antetokounmpo Evan Mobley-t dicsérte a Bucks és a Cavs szombat hajnali meccsét követően. Giannis szerint Mobley még nála is jobb játékos lehet, mert ő maga iszonyatos munkát tesz bele, hogy fejlődjön a játék egyes aspektusaiban, Mobley-nak viszont egyszerűen megvannak már ezek a képességei, nem kell őket kifejleszteni: 7 láb magas, remekül mozog, jól dob, átlátja a játékot, ráadásul ahogy hallotta, állandóan az ellenfelekről készült elemző videókat bújja, ami ilyen fiatalon ritkaság. 

Végül pedig egy Victor Wembanyama, pontosabban az 1/1-re várt francia unikornis csapatának közvetítései maradtak. Mint ismert, az NBA formabontó módon megszerezte a francia bajnokságban és a EuroCupban szereplő Metropolitans 92 meccseinek streamelési jogát (az egész világra, kivéve Franciaországot), a meccseket sokan is követik, a Le Parisien szerint pedig ezért mindössze 138 ezer dollárt fizetett a liga. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus