Hírmorzsák 2022-11-28 (11:00)

Draymond Green úgy érzi, megkérdőjelezhető technikait kapott, és erre Stephen Curry is rámutatott. Luka Doncic szerint Giannis Antetokounmpo a liga legjobbja, a Bucks klasszisa is méltatta a Mavericks sztárját. Anthony Davis várhatóan játszik ma este. Lauri Markkanen játéka kérdéses, Michael Porter Jr. szereplése kétséges. Kyle Kuzma hátsérüléssel küzd. Pascal Siakam közel a visszatéréshez. TJ Warren péntek este talán játszhat. Nem tudni, hogy Bogdan Bogdanovics mikor tér vissza. Ja Morant mezére ketten is pályáztak.

A Warriors tegnap este a Timberwolves otthonában tudott nyerni, és a mérkőzés végén egy érdekes közjáték zajlott le: Draymond Green amiatt kapott technikait, hogy a kispadon látványosan megünnepelt egy kosarat, majd a következő Warriors-kosár után Stephen Curry is kiharcolt magának egy technikait a padról, hogy ezzel biztosítsa Greent a támogatásáról. Green elmondta a meccs után, hogy ez talán már a negyedik megkérdőjelezhető technikai, amit ebben a szezonban kapott – azt mondták neki a játékvezetők, hogy belépett a pályára, ezért büntették, míg ő azt gondolta, hogy a sarokban állt. Nagyra értékeli azt, hogy Curry a maga technikaijával is igyekezett rámutatni a helyzet abszurditására. Egyszerűen csak megünnepelte, hogy a csapattársa csinált egy jó játékot, nem volt senki sem a közelében, úgyhogy különösen nagy szívás, hogy ezért is technikait kapott. Mint ismert, a 16. technikai után automatikus egymeccses eltiltás jár, míg azt követően minden második technikaiért újabb eltiltások következnek, Green pedig már a hetediket gyűjtötte be ezen a meccsen.

A Mavericks a Raptors után a Bucks ellen is kikapott a hétvégén, és ahogyan a back-to-back első fele után OG Anunoby-t méltatta Luka Doncic, a második meccs után hasonlóan tett Giannis Antetokounmpo esetében is. Doncic szerint mindig nehéz egy ilyen kosaras ellen játszani, jelenleg ő a legjobb az NBA-ben, és szinte lehetetlen megállítani. Nagyon szórakoztató nézni Antetokounmpo játékát, ugyanakkor ellene játszani már egyáltalán nem az. Minden egyes nappal egyre jobb lesz, nagyon keményen dolgozik, és ez látszódik is – a játéka összes elemén dolgozik, így a dobásán is, de sok más dologban is javul és javul. A Bucks sztárját megkérdezték, hogy mit gondol Doncic szavairól, és elmondta, hogy mindig jó érzés, ha a pályatársai elismerik őt. Mindig szeret a legjobbak ellen játszani, és Doncic egy elképesztő tehetség, talán a legtehetségesebb kosaras, akit valaha látott, egyszerűen elképesztő, hogy mi mindent megtesz magáért és a csapatáért is.

Anthony Davis tegnap hajnalban kihagyta a Spurs elleni back-to-back második felét, miután még az első meccsen kapott egy rúgást a vádlijára, de Dave McMenamin (ESPN) információi szerint ma este a Pacers ellen ismét játékra jelentkezhet. Lauri Markkanen nem hagyott még ki meccset a szezon során, ugyanakkor a Bulls elleni összecsapás előtt kérdéses a játéka térdsérülés miatt. Michael Porter Jr. két meccset már kihagyott sarokproblémák miatt, és várhatóan a Rockets ellen sem lesz bevethető, „kétséges” megjelölést kapott a meccs előtt. A Wizardsnál Kyle Kuzma hátfájdalmak miatt nem lépett pályára ma hajnalban, ugyanakkor Monte Morris felépült a bokasérüléséből és három kihagyott meccs után játékra jelentkezett – nem úgy Rui Hachimura, aki újabb meccset mulasztott a bokája miatt.

Jó hír érkezett Torontóból, Pascal Siakam státusza kérdésesre javult a Raptors-Cavaliers rangadó előtt, van esély a visszatérésére. Siakam még november 4-én szenvedett ágyéksérülést, az elmúlt napokban ugyanakkor már teljes edzésmunkát végzett, és nem történt visszaesés az állapotában.

Shams Charania (The Athletic) értesülései szerint TJ Warren nagyon közel áll a visszatéréshez, a jelenlegi tervek szerint péntek este a Raptors ellen pályára fog lépni, ha addig nem történik visszaesés az állapotában. Warren legutóbb 2020. december 29-én játszott, közel két évet hagyott ki lábfejsérülés miatt, a nyáron pedig a szerződése lejártával a Pacerstől a Netshez igazolt.

Bogdan Bogdanovics térdét még a nyár elején műtötték meg, és akkor még azt lehetett hallani, hogy a szezon kezdetére fel fog épülni, majd az edzőtábor kezdetén is hasonló hírek érkeztek, de még mindig nem tudott pályára lépni, hiába játszott már le 20 meccset a Hawks. Nate McMillan ezzel kapcsolatban elmondta, hogy Bogdanovics továbbra sem végeztt teljes értékű edzésmunkát, és nincs még kijelölt időpontjuk a visszatérésére sem.

A végére egy kedves kis történés maradt a Knicks-Grizzlies meccsről: a tripla-duplázó Ja Morant eltervezte, hogy a mezét odaajándékozza Derrick Rose-nak, a példaképének, akiről nagyban mintázta a játékát, ugyanakkor az édesapja, Tee Morant is bejelentkezett a mezért – utóbbi azért jelentős esemény, mert soha korábban nem tett még így. A Grizzlies irányítója elmondta, hogy kicsit kellemetlenül érezte magát emiatt, mert már elhatározta, hogy Rose-nak akarja adni a mezét, amikor jött az apja, és ezt először meg is mondta neki, de végül megoldódott a helyzet, mert a meccs közben mezt cserélt, így mindkét félnek oda tudott adni egyet. Morant azt is elmondta, hogy különleges élmény volt számára ebben a csarnokban tripla-duplát elérnie, mert gyerekként rengeteg közvetítést nézett a Madison Square Gardenből, mindenki szereti ezt a helyet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus