Hírmorzsák 2022-12-09 (9:30)

Harmadik kezdőjét is elveszítette az Atlanta: Dejounte Murray két hétre kidőlt. Obi Toppin 2-3 hetet hagy ki, Collin Sexton legalább egy hétig harcképtelen, holnap viszont visszatérhet Mike Conley. Rudy Gobert ma este a Jazz ellen játszik, azt hitte, hogy örökre a klubnál marad, mert a szívét-lelkét odaadta a csapatért, de érti, hogy ez egy üzlet. A Knickset érdekelné Zach LaVine, de a Bulls nem árulja. Cam Reddish nem tud semmit az esetleges elcseréléséről. A Heat fiókcsapatához igazolt Stanley Johnson. Hazatérhetett Brittney Griner.

Nagyjából két hétre kidőlt az Atlanta Hawks nyáron megszerzett hátvédje, Dejounte Murray. A bokája fordult ki a Knicks elleni meccs első negyedében, majd az MRI erősítette meg, hogy mi a baj. Ez különösen úgy fájó most a csapatnak, hogy John Collinst és De'Andre Huntert egyébként is elvesztette az elmúlt héten, így már a harmadik kezdője dől ki rövid időn belül - és egyébként is csak 2-5-öt hozott a gárda az utóbbi hét találkozóján.

Ugyanezen a meccsen egyébként a New Yorknál is történt egy sérülés: Obi Toppinnak eltört egy csont a jobb lábszárában. A csapat tájékoztatása szerint ez 2-3 hét kiesést jelent a játékosnál, Tom Thibodeau vezetőedző pedig arra tett utalást, hogy Toppin perceiből (17-et átlagolt eddig) RJ Barrett kaphat meg néhányat négyes poszton.

A Jazznél Collin Sexton szenvedett sérülést a Golden State elleni szerda esti meccs végén, meghúzódott a combhajlítója, emiatt pedig legalább egy hétre kidőlt. A csapat csak annyit közölt, hogy egy hét múlva vizsgálják meg újra a testrészt, ezért addig biztosan nem játszhat az irányító. A tervek szerint viszont visszatérhet Mike Conley: ma még nem, de szombaton elvileg újra ott lehet a parketten az utóbbi kilenc találkozót térdsérülés miatt kihagyó veterán.

Ha pedig már Jazz: ma este visszatér Salt Lake Citybe Rudy Gobert. A centert a Jazz nyáron cserélte el Minnesotába, de eddig az egész karrierjét Utah-ban töltötte, így különleges lesz számára a Jazz-Timberwolves találkozó. Mint mondta, valószínűleg sok érzelem szabadul fel benne, nagyon sok emlék köti oda, nagyon sok jó barátságot kötött ott, és nagyon sokat kapott a várostól, illetve a klubtól is ebben az időszakban. "Furcsa lesz a vendégöltözőbe menni" - mondta az ESPN-nek a visszatérés előtt, de azt is kiemelte, hogy meg kell érteni, hogy ez egy üzlet, és bár neki az volt az álma, hogy bajnok legyen a Jazz-zel, mások ezt nem tartották reálisnak, ő pedig elfogadta, mert ezeknek az embereknek az a dolguk, hogy a legjobbat hozzák ki a klub lehetőségeiből. Számára ez az egész több, mint kosárlabda, ő a lelkét adta a csapatért és a városért, és szerinte vannak dolgok, amik túlmutatnak a kosárlabda üzleti részén, ezért gondolta úgy, hogy ez örökké fog tartani, de nem így lett. Ő most másik csapatnál van, ott tesz meg mindent a sikerért, ott akar nyerni, de örökké hálás lesz a Jazznek azért a kilenc évért, illetve azt is kiemelte, hogy nagyon örül annak, hogy most ilyen jól szerepel a csapat.

Nem árulja Zach LaVine-t a Chicago. A szezont pocsékul kezdő, az utóbbi hetekben reménytelennek tűnő formában lévő és csak 10-14-gyel álló Bulls kapcsán felmerült, hogy hogyan lehetne erősíteni a kereten, de LaVine nem elérhető - a hátvéddel nyáron írtak alá öt évre 215 millió dollárért. Adrian Wojnarowski szerint egyébként a Knicks figyeli LaVine-t és az ő helyzetét, a csetehatáridő lejárta előtt szívesen megszerezné, ezért is merülhetett fel a pletyka, de Wojnarowski úgy tudja, hogy a Bulls egyelőre nem gondolkodik ilyen lépésen.

Az említett New Yorknál egyébként Derrick Rose, Cam Reddish és Evan Fournier is kikerült már a rotációból és szívesen elcserélné őket a csapat, a hírek szerint pedig az a terv, hogy Fournier-t elpasszolják valami értékre úgy, hogy Reddish "édesítőnek" kerül be az üzletbe. Reddish annyit mondott a pletykákról, hogy az újságírók valószínűleg többet tudnak nála, mert ő nem kért cserét, nem akar távozni, nem tudja, hogy miről beszélnek.

A G League-ben folytatja Stanley Johnson. A kiscsatárt a Jazz tette ki a keretéből a szezon rajtja előtt, most a Sioux Falls Skyforce csapatához igazolt - ami azért érdekes, mert az együttessel a Miami Heat áll kapcsolatban, amelynek van üres rosterhelye, és minden segítséget tudna is hasznosítani az eddigiek alapján.

A végére pedig egy kis bulvár: hazatérhet Oroszországból az ott bebörtönzött WNBA-sztár, Brittney Griner. Az amerikai játékost elcserélték egy orosz fegyverkereskedőre, a cserére pedig az oroszok tájékoztatása szerint Abu Dhabiban került sor. Joe Biden annyit közölt csütörtökön, hogy beszélt Grinerrel, biztonságban van, és utazik haza.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus