Hírmorzsák 2022-12-13 (10:00)

Joel Embiid és Zion Williamson a Hét Játékosa keleten, illetve nyugaton. Cade Cunninghamre műtét vár, nem játszik már ebben a szezonban. Trae Young és Grant Williams is pénzbüntetést kapott. Damian Lillard 11 triplát dobott. Gary Payton II 1-2 héten belül játszhat. Andrew Wiggins még két meccset kihagy. Joe Ingles hamarosan visszatérhet. Több játékos megszerzéséről is tárgyalt már a Lakers. Jae Crowder cseréjéről egyeztetett a Suns, a Bucks és a Rockets. Négy csapat is érdeklődik John Collins iránt. A Warriors olyan vállalkozás akar lenni, mint a Disney.

Kiosztották a Hét Játékosa díjakat, keleten Joel Embiid, nyugaton Zion Williamson kapta az elismerést. A 76ers 2-1-es héten van túl, ami alatt Embiid 43,3 pontot, 10,3 lepattanót és 3,7 gólpasszt átlagolt, míg a Pelicans 3-0-s hetéből 33 ponttal, 8,3 lepattanóval és 4 gólpasszal vette ki a részét Williamson. Keletről Jarrett Allen, DeMar DeRozan, Buddy Hield, Julius Randle és Franz Wagner merült még fel a díj kapcsán, nyugatról Luka Doncic, Rudy Gobert, Nikola Jokics és Ja Morant kapott még jelölést.

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Cade Cunningham hamarosan műtéten eshet át a lábszársérülése miatt, ami azt is jelenti, hogy ebben a szezonban már nem léphet pályára. A Pistons és az irányító az elmúlt hetekben több specialistával is konzultált, és azt követően, hogy egy hónap pihentetés után sem javult az állapota, a beavatkozás mellett döntöttek, és a várakozások szerint a következő szezon előtti edzőtábor kezdetére teljesen fel fog épülni Cunningham.

Az NBA 25,000 dolláros pénzbüntetést szabott ki Trae Youngra, amiért a Bulls elleni megnyert meccs után kihajította a labdát a nézőtérre. Young a büntetés kapcsán cinikusan megjegyezte Twitteren, hogy sajnálja azt, hogy a szurkolóik esélyt kaptak arra, hogy hozzáérjenek ahhoz a labdához, amivel megnyerték a meccset, nem tudta, hogy ezt nem szabad, a jövőben nem fog semmit sem megünnepelni.

Grant Williams 20,000 dollárt kénytelen befizetni a liga kasszájába, amiért a Warriors elleni vesztes meccsen a lelátóra hajította a labdát. A Celtics játékosa egyébként technikait is kapott a tettéért, illetve ki is állították.

Nagyszerű meccsen van túl Damian Lillard, 11 triplát dobott be a Timberwolves ellen, amivel beállította a karriercsúcsát az alapszakaszban – a rájátszásban egyszer 12-ig jutott. Akár a triplarekord megdöntésére is lehetett volna esélye, de a Trail Blazers jelentős különbséggel vezetett, ezért az irányító kiülte a negyedik negyedet, 29 perc alatt jutott el 11/17 hármasig. Lillard egyike annak a három játékosnak, akik egynél többször eljutottak 11 tripláig egy meccsen, neki ez volt a harmadik ilyen meccse, ezzel megelőzte Klay Thomposnt, akinek két ilyen meccse volt eddig, a rekordot viszont változatlanul Stephen Curry tarja, ő 12 alkalommal dobott legalább 11 triplát.

Ugyancsak a Trail Blazershez kapcsolódó hír, hogy Gary Payton II hamarosan bemutatkozhat az új csapatában, várhatóan 1-2 héten belül sor kerülhet erre. Payton előző csapatánál, a Warriorsnál Andrew Wiggins hagyta ki az elmúlt három meccset, és Anthony Slater (The Athletic) információi szerint a címvédő a következő két meccsén sem számíthat rá, csütörtökön vizsgálják felül az állapotát. A Bucksnál hamarosan bemutatkozhat Joe Ingles, Mike Budenholzer szerint egyre közelebb kerül ahhoz a veterán játékos, hogy a pályán is segítse őket, de előtte még erősítenie kell egy kicsit.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy a Lakers a Pistonsszal és a Knicksszel is tárgyalt egy potenciális csere meghúzásáról, amiben jól dobó játékost szereznének. A Pistonsból Bojan Bogdanovic érdekli az aranysárga-lilákat, míg a Knicksből Evan Fournier és Cam Reddish kettősét nézték ki. Ian Begley (SNY.tv) úgy tudja, hogy a Lakers mellett a Heat és a Bucks is érdeklődött Reddish iránt.

Tegnap már beszámoltunk arról a pletykáról, hogy a Suns érdeklődik Eric Gordon és/vagy Kenyon Martin Jr. iránt, és azóta Shams Charania is megerősítette, hogy folytak ilyen tárgyalások, és a Bucks is benne lenne egy potenciális cserében. Az egyeztetések arról szóltak, hogy Jae Crowder kerülne a Buckshoz, Gordon és Martin közül az egyik vagy mindkettő a Sunshoz, míg a Rockets négy második körös draftjogot, illetve nem megnevezett játékosokat kapna a Buckstól. A tárgyalások egyelőre elakadtak, a Rockets első köröst akar mindkét játékosáért, Martintól pedig vonakodnak is megválni.

John Collinsról is írt a The Athletic szakírója, iránta jelenleg négy csapat is érdeklődik, a Jazz, a Wizards, a Nets és a Mavericks. A Nets-szálhoz kapcsolódik, hogy a Hawks nem szeretné átvenni Joe Harris szerződését, a Wizardsból viszont érdekelné őket Kyle Kuzma, őt viszont a fővárosiak nem akarják feladni.

A Sportico írt egy cikket a Warriors üzleti lehetőségeiről és terveiről, amiben Joe Lacob elmondta, hogy mindig is a kosárlabda lesz számukra a legfontosabb, de szeretnének más területeken is érvényesülni. A jövőjük a sport, a szórakoztatás, a média és a technológia világa, de úgy gondolják, hogy olyan vállalattá is válhatnak, mint a Disney, akik szerteágazó területeken érvényesülnek. A Sportico cikke azt is kiemeli, hogy 7,56 milliárd dolláros értékével a Warriors a második legértékesebb franchise a világon, alig maradnak el a Dallas Cowboys csapatától, és csak az elmúlt évben 800 millió volt a bruttó bevételük, ami 50 százalékkal több, mint a második legnagyobb bevétellel rendelkező NBA-csapaté, ekkor különbség nincs se az NFL-ben, se az MLB-ben az első két csapat között. A Warriors 150 milliót keres a szponzorációs megállapodásaiból, ami több mint a duplája bármelyik másik NBA-csapat ilyen típusú bevételéhez képest, emellett pedig 250 milliót keresnek a prémium ülőhelyeikből.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus