Hírmorzsák 2022-12-17 (10:20)

Anthony Davis talán megúszta a komolyabb sérülést. Visszatért Robert Williams és Gordon Hayward, Joe Ingles jövő héten játszhat. Eddig Tatum az MVP, de szoros a verseny Giannisszal. Roncsderbi a 76ers-GSW meccsen. Carlisle szerint Mitchellel szintet lépett a Cavs. Irving győztes kosarát eredetileg Durantre rajzolták fel, de KD átadta a lehetőséget. A Miami Heat finoman bemutatott a ligának a sérültjelentések miatt. Rose addig nem kér játékpercet, amíg nyer a Knicks. Kuzma biztosan szabadügynök lesz a nyáron. Silver szerint 5 éven belül női vezetőedző lesz a ligában. 12 újonccal szerződött le az adidas. Chris Paul kalandos úton vehette át a diplomáját.

Kezdjük a szokásos sérültjelentéssel. Anthony Davis az első negyedben ütközött Nikola Jokiccsal egy ártalmatlan meccs-szituációban, és húzta a jobb lábát - a Lakers magasembere egy ápolást követően a második negyedben még játszott, utána viszont nem erőltették. Az ESPN úgy tudja, hogy nem érezte magát diszkomfortosan, de bízik abban, hogy nincs komolyabb gond, mindenesetre szombaton MRI-re megy majd. 

A várakozásoknak megfelelően visszatért a parkettre a Celtics magasembere, Robert Williams III, illetve a Hornets veteránja, Gordon Hayward is - mindketten jól mozogtak, de csapatuk kikapott. A Bostonban Al Horford is 5 meccset követően lépett pályára, azonban a Celtics nem működött jól, simán kikaptak otthon a Magic-től. Az utóbbi négy meccséből harmadszor bukó csapat vezetőedzője, Joe Mazzulla szerint megvoltak a helyzeteik, jól járatták a labdát is, vannak ilyen esték - arról nem beszélt, hogy a lepattanózást hogyan vesztették el 53-38-ra... A Milwaukee Bucksnál is örülhetnek, várhatóan kedd hajnalban megkezdheti a szezont Joe Ingles, míg a Pistons fiatal vezére, Cade Cunningham a tervek szerint átesett a műtéten, amellyel rendbe rakták a bal sípcsontjában talált fáradásos törést. 

Az ESPN megszavaztatta a szakírókat, hogy eddig kik a szezon legjobbjai. Jayson Tatum 100 szavazóból 98-nál szerepelt, ebből 47 voksoló az első helyre tette, összesen 759 pontot gyűjtött. A második helyen Giannis Antetokounmpo végzett (36 első hely, 687 pont), a harmadikon pedig Luka Doncic (10 első hely, 392 pont). A további sorrend: Steph Curry (250, 6 első hely, Nikola Jokics (195, 1 első hely), Ja Morant (70), Kevin Durant (61), Zion Williamson (55), Devin Booker (40), Joel Embiid (22), Donovan Mitchell (10), Anthony Davis (4) és Shai Gilgeous-Alexander (1). 

Donovan Mitchell 18 pontot szórt a negyedik negyedben a Pacers ellen, az ellenfél sokat látott vezetőedzője pedig nem fukarkodott a dicsérő szavakkal. Rick Carlisle szerint egyrészt lélegzetelállító dolgokat művelt a fontos szituációkban, másrészt Mitchell jelenléte az egész Cavalierst egy szinttel feljebb emelte: mostantól nem kell minden este kimagasló teljesítményt kérniük Darius Garlandtől, a rengeteg fiatal tehetség mellett pedig ott van egy Kevin Love, aki a padról beszállva bármikor képes bevárni hat triplát. A Pacersnél egyébként annak örülhetnek, hogy november 4-e után először játszhatott Chris Duarte a G-Ligában, és hamarosan a nagycsapatban is számolhatnak vele. 

Kisebb roncsderbit hozott a 76ers-Warriors meccs. A vendégeknél Steph Curry mellett Draymond Green és Andrew Wiggins sem játszott, Klay Thompson pedig térdfájdalmakkal küzdött, míg a hazaiaknál Tobias Harris 20 perccel a feldobás előtt jelezte, hogy megfájdult a háta. 

Kyrie Irving karrierje első győztes buzzer beaterét szórta be a Raptors otthonában. A játék eredetileg Kevin Durantre volt felrajzolva, de az időkérésnél Durant jelezte Jacque Vaughn vezetőedzőnek, hogy szerinte társára kéne kijátszani a figurát, mert Irving több nagy dobást elsüllyesztett a mérkőzés folyamán. KD a meccs után annyit tett hozzá, hogy Fred VanVleet nem rossz védő, de Irvinget képesnek érezte, hogy megverje, miközben rajta Scottie Barnes védekezett, aki sokkal jobb ebben a műfajban. Az utolsó előtti támadásnál kulcspasszt is adó Irving annyit mondott, hogy folyamatosan fejlődni akar a végjátékokban, mert még mindig többször hibázik, mnt ahány jó megoldása van, szerencsére a csapat bízott benne - hozzátette, hogy édesapja tanácsa is segített, aki a meccs előtt azt mondta neki, hogy a hárompontosainál az egyensúlyára figyeljen a leginkább. Fred VanVleet annyit mondott, hogy Irving jelenleg a legjobb játékos, minden tisztelete ezért a győztes dobásért. 

Tegnap írtunk róla, hogy a Brooklyn Nets 25 ezer dolláros büntetést kapott nem megfelelő sérültjelentés miatt, majd ugyanilyet kapott a Miami Heat is, miután a Thunder ellen 5 játékosuk esetében sem változtatták meg a “kérdéses” vagy “valószínű” opciót közvetlenül a mérkőzés előtt, és végül mindegyikük pályára is lépett. A floridai klubnál kissé berághattak a ligára, ugyanis a Spurs elleni, Mexikóvárosban rendezendő meccs előtt mind a 16 (!) játékosuk esetében valamilyen sérülést jelentettek le...

A New York Daily Newsnak nyilatkozó Derrick Rose addig nem fog reklamálni a padoztatása miatt, amíg a Knicks sorra nyeri a meccseket és jó kosárlabdát játszik - de amint ez megváltozik, valószínűleg fel fog szólalni a játékpercei miatt. A cserepletykákkal nem foglalkozik, ő személy szerint maradna New Yorkban. Dicsérte az őt kiszorító Miles McBride játékát, hozzállását, akit egyébként folyamatosan mentorál, “ellenfele” pedig annyit nyilatkozott, hogy mindenkinek ilyen veterán társat kíván, mint Rose, aki a szárnyai alá vette, a magánéletben is remek ember, rengeteget lehet tőle tanulni. 

Korábban írtunk róla, hogy Kyle Kuzma helyzete bizonytalanná válhat, mivel 2023 nyarán játékosopciója van - a Washington Postnak adott interjújában most Kuzma el is mondta, hogy tervei szerint nem hívja le az opcióját, azt tervezi, hogy szabadügynök lesz és nagyobb szerződést akar kötni. Ugyanakkor hozzátette, hogy szívesen maradna Washingtonban, ez csak egy üzleti döntés a részéről. 

12 újoncot “igazolt le” az adidas: a háromcsíkos márkánál folytatja Bennedict Mathurin, Keegan Murray, Jabari Smith Jr., Walker Kessler, Jalen Williams, Dalen Terry, Blake Wesley, Ousmane Dieng, Nikola Jovics, MarJon Beauchamp, Johnny Davis és Isaiah Mobley. 

Mark Cuban tervei között szerepel egy új Mavericks-aréna, amennyiben Texas állam legalizálja a sportfogadást és szerencsejátékot. Elmondása szerint a Las Vegas Sands kaszinóval már tervezik is, hogy egy hatalmas szálloda-kaszinó-sportaréna komplexumot húznak fel. 

Adam Silver, az NBA első embere az NCAA hivatalos podcastjében arról beszélt, hogy nagyon csalódott lenne, ha a következő 5 évben nem állna munkába az NBA első női vezetőedzője. Az NBA és a WNBA nagyon sok területen úttörő és vezető szerepet tölt be, itt viszont még lenne hová fejlődni, ahogyan a női játékvezetők számát is növelni szeretné. Az NBA-ben jelenleg öt női segédedző dolgozik: Jenny Boucek (Pacers), Lindsey Harding (Kings), Sonia Raman (Grizzlies), Kristi Tolliver (Mavericks) és Teresa Weatherspoon (Pelicans), míg a korábban a Spursnél nyolc évig dolgozó, még mindig csak 45 éves Becky Hammon idén ment át a WNBA-be, ahol rögtön bajnoki címet és Év Edzője-Díjat nyert. 

Végül pedig Chris Paul maradt, aki tegnap átvehette a diplomáját a Winston-Salem Állami Egyetemen. Paul 2003 és 2005 között a Wake Forest Egyetemre járt, majd 2020-ban folytatta tanulmányait a szintén észak-karolinai Winston-Salemen, most pedig tömegkommunikáció szakon diplomázott. Paul csütörtök este még győzelemre vezette a Sunst Los Angelesben, majd éjjel fél 12-kor egy magángépre ült családjával és barátaival, éjszaka átrepült a keleti partra, péntek délelőtt pedig részt is vehetett a diplomaosztón, majd délután már vissza is repült Phoenixbe, hiszen szombat este a Pelicanst fogadják. Paul annyit mondott, hogy nem akarta nagy dobra verni a dolgot és ő itt csak egy a többi keményen dolgozó egyetemista között - annyiban azért kitűnt, hogy minden végzős társának nyitott egy 2500 dolláros bankszámlát az induláshoz. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus