Hírmorzsák 2022-12-24 (11:00)

Draymond Green részletesen beszélt a GSW gondjairól. Anthony Davis fájdalmai csökkentek, lehet, hogy elkerüli a műtétet. 3&D játékost keres a Lakers. Visszatért Desmond Bane. Jason Kidd szerint Luka Doncic a világ legjobbja. PJ Tucker idegbecsípődéssel együtt játszik hetek óta. James Harden Wilt Chamberlain és Mo Cheeks nyomdokaiba lépett. Devin Booker javul, lehet, hogy holnap visszatér. Kevin Durant szerint az ő családja a Warriorsnál van, az ő sikereik az ő sikere is. Miles Bridges és a Hornets egyezségre juthat.

Karácsony előtt dobta be a köztudatba a hírt az ESPN, hogy a Charlotte Hornets és Miles Bridges már a közös folytatáson dolgozik. A családon belüli erőszak miatt büntetett játékos 52 hétnyi tanácsadásra kötelezett, illetve 100 órányi közmunkát is végeznie kell, a hírek szerint pedig az NBA jó eséllyel el is tiltja majd az ügy miatt. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a felek között hamarosan várható valamilyen megállapodás, amelynek részleteiről egyelőre nem szólnak a hírek.

Anthony Davis fájdalmai csökkentek az utóbbi napokban, és van rá remény, hogy mégis elkerülheti a műtétet, illetve ezzel együtt a hosszú kihagyást. A Lakers magasemberének kissé rejtélyes sérülése már így is több mérkőzésbe került, minimum 7-10 napig még harcképtelen lesz, majd akkor vizsgálják újra, hogy pontosan hol is tart a felépülése, ott dőlhet el, hogy elkerüli-e a beavatkozást.

A Lakers egyébként állítólag 3&D játékost keres, ilyenért szeretne cserélni, de azt elfogadta a vezetőség, hogy nem tud olyan manővert végrehajtani szezon közben, amivel bajnokesélyessé válna.

Kevin Durant a Golden State Warriors tavalyi bajnoki címéről beszélt, és azt mondta, hogy ha a GSW sikeres, akkor ő is sikeresnek érzi magát, mert örökké a klub része marad, ő is ott van az együttes történelemkönyvében - ott van a családja akkor is, ha ő már a Brooklyn Nets játékosa. Ő egyszerűen csak máshol akart játszani, máshol akart nyerni, semmit nem hajszolt, egyáltalán nem érdekli a legacy, tudja, hogy ha nyernek, akkor az őt is magas polcra helyezi, ennyi a történet. Azt is hozzátette, hogy úgy nézte a döntőt, hogy tudta, sokan nem a GSW-t fogják ünnepelni, hanem róla fognak beszélni, pedig ő csak otthon ült és a tv-t nézte.

Ha már szóba került a Warriors, Draymond Green a pocsék mérlegről és a csapat problémáiról beszélt a pénteki edzés után. Mint mondta, jelenleg rendkívül törékenyek, kicsit elkezdtek hinni abban, amiket írnak róluk, márpedig ha elhiszik őket, akkor olyanok is lesznek, az egyetlen mód a javulásra az, ha mentálisan törhetetlenek tudnak lenni. A Boston elleni magabiztos győzelem idején megmutatták, hogy továbbra is megvan bennük az, ami a sikerhez kell, de azóta minden rosszra fordult, Andrew Wiggins már kilenc meccset kihagyott, Steph Curryt hetekre elvesztették, és ismét ritmust tévesztettek. Mint mondta, a hazai és idegenbeli mérlegeik közötti szakadéknyi különbség is a mentális gondokról árulkodik, márpedig most már olyan mélyen vannak ebben benne, hogy dolgozniuk kell a megoldásokon, nem jön egy csettintésre a javulás. Meg kell dolgozni a pozitív élményekért, végeredményekért, érzésekért, mert abból lesz önbizalmuk, ami elengedhetetlen - ugyanakkor hiszi, hogy Curryvel, Thompsonnal, vele, Wigginsszel, Looney-val, Poole-lal továbbra is bajnokesélyesek, ha legyőzik önmagukat.

Ma hajnalban több fontos és érdekes dolog történt, az egyik ilyen Luka Doncic 50 pontos estéje volt, amivel győzelemre vezette a Dallast. A meccs után Jason Kidd, a Mavs vezetőedzője annyit mondott, hogy "Luka egyszerűen Luka, ő a világ legjobb játékosa, nem tudom, hogy mit mondhatnék még" és Stephen Silas is egyetértett vele, aki szerint Doncicnak nem is volt könnyű dobása, így jutott el 50 pontig.

Philadelphiában Joel Embiid 44 pontja mellett 21 gólpasszt osztott ki James Harden, aki ezzel franchise-rekordot állított be: Mo Cheeks és Wilt Chamberlain csúcsát egalizálta, ráadásul ő lett az első a szezonban, aki 20 pontos, 20 gólpasszos dupla-duplát csinált. 21 gólpasszából 11 találta meg Embiidet, amivel beállította a vonatkozó (egy bizonyos játékosnak egy meccsen adott gólpassz) csúcsát. Doc Rivers vezetőedző azt mondta erről, hogy Harden egy korszakos pontszerző, aki úgy döntött, hogy irányító lesz náluk, szervezni, előkészíteni, irányítani fog, és szerinte ezt ilyen szintű pontszerzők nem szokták, nem akarják megtenni, ezért is hatalmas dolog, amit Harden tesz.

Szintén a Sixershez kötődik, hogy PJ Tuckerről kiderült, hogy idegbecsípődéssel együtt játszik már hetek óta. Pont a dobókezénél jelentkezett a probléma, ezért nem is nagyon vállal dobást, a Clippers elleni mai meccs negyedik negyedét ki is ülte - dolgoznak rajta a szakemberek, de nem tudni, hogy kell-e kihagynia mérkőzést.

A Memphisnél visszatérhetett Desmond Bane, aki 18 kihagyott mérkőzés után léphetett újra pályára, így idén először játszhatott együtt a Morant-Bane-Jackson Jr. trió a Grizzliesnél. Bane 24 perc alatt 17 pontot szerzett, és bár a rozsda látszott rajta itt-ott, de a csapat így is simán verte a Sunst, úgyhogy megint minden tökéletesnek tűnt Memphisben - így is holtversenyes nyugati elsők, Bane-nel megerősödve szeretnének nagy iramot diktálni mostantól.

Ha pedig Suns: Devin Booker most sem játszott, de állítólag az elmúlt napok dobálgatása során egyre jobban érezte magát, egyelőre nincs kizárva, hogy holnap pályára lépjen Denverben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus