Hírmorzsák 2022-12-25 (9:00)

Domantas Sabonis kézsérülést szenvedett, további vizsgálatok várnak rá. Jól halad Stephen Curry felépülése, 2 hét múlva vizsgálják felül az állapotát. Devin Booker játszik ma este. Eltört Jeff Green keze, legalább 4 hetet kihagy. Danny Green az All-Star szünet előtt visszatérne. Myles Turner és a Pacers elkezdett a hosszabbításról tárgyalni, de továbbra sem kizárt a center elcserélése. Elhunyt Mark Warkentien.

Domatas Sabonis tegnap hajnalban a Wizards ellen szenvedett kézsérülést, és Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Kings magasembere már átesett egy röntgenvizsgálaton, ami igazolta a sérülés tényét, de további vizsgálatok várnak rá, azt követően lehet majd tudni, hogy milyen kezelésre lesz szüksége, illetve mennyit kell kihagynia Sabonisnak. Egyelőre az sem kizárt, hogy nem is kell meccset mulasztania emiatt, amennyiben képes a fájdalmaival együtt is játszani a magasember, és nem fog fennállni annak a veszélye sem, hogy súlyosbodjon a sérülés. Sabonis eddig All-Star formában kosárlabdázott a szezon során, 17,9 pontot, 12,4 lepattanót és 6,7 gólpasszt átlagolt, és a vezetésével 17-14-re áll a Kings.

A Warriors bejelentette, hogy felülvizsgálták Stephen Curry vállsérülését, és a teszteredmények azt mutatják, hogy jól halad az irányító felépülése. A Warriors azt is bejelentette, hogy legközelebb 2 hét múlva vizsgálják felül Curry állapotát, vagyis ennyi ideig még biztosan nem számíthatnak rá. A csapatnak több hiányzója is van, Andrew Wiggins és JaMychal Green biztosan kihagyja a karácsonyi meccset, Donte DiVincenzo viszont valószínűleg játékra jelentkezik a Grizzlies ellen.

Devin Booker ágyéksérülés miatt kihagyta a Suns legutóbbi három meccsét, de Adrian Wojnarowski értesülései szerint ma este a Nuggets ellen vissza fog térni. Booker december közepén combhajlítóizom-húzódás miatt is kihagyott már két meccset, viszont a visszatérése utáni második meccsén 58 pontot szórt a Pelicans ellen, és ezen a meccsen szedte össze a jelenlegi sérülését is. A Suns egy hatmeccses idegenbeli túrát kezd meg Denverben, és a csapattal tart Cameron Johnson is, ami azt mutatja, hogy jól halad a felépülése, ugyanakkor Duane Rankin (The Arizona Republic) információi szerint Johnson nem fog játszani a túra során.

A Nuggets hosszabb ideig nem számíthat Jeff Greenre, a veterán kosaras kéztörést szenvedett a Trail Blazers elleni összecsapáson, továbbá az egyik ujja is kificamodott. Green állapotát 4 hét múlva vizsgálják felül legközelebb.

Danny Green még a rájátszásban szenvedett ACL- és LCL-szakadást, majd a 76ers a Grizzlieshez cserélte őt a nyáron, most viszont arról beszélt, hogy reményei szerint még az All-Star szünet előtt bemutatkozhat az új csapatában, ezt a célt tűzték ki, mivel már jó állapotban van a térde. Taylor Jenkins annyiban árnyalta ezt, hogy ő nem jelölne ki egy konkrét dátumot Green visszatérésére, ugyanakkor azt elmondta, hogy nagyon tetszik az neki, amit eddig tőle látott a pályán, jól halad a felépülése.

Myles Turner hosszú évek óta állandó szereplője a cserepletykáknak, ugyanakkor Shams Charaia (The Athletic) értesülései szerint a Pacers elkezdett vele tárgyalni a szerződése meghosszabbításáról. Turner a szerződése utolsó évében jár, a Pacersnek pedig 25 millió dollárnyi sapka alatti helye van, ezért elképzelhető, hogy már erre a szezonra is megnövelik a fizetését, 18 millióról akár 37,1 millióra is feltornázhatják azt, hogy aztán a következő években fokozatosan csökkenjen a fizetése. Az ilyen formájú idő előtti hosszabbításról március 1-ig van idejük megegyezni a feleknek, vagyis a cserehatáridő lejárta után is van erre lehetőségük, és ez azért fontos, mert Charania értesülései szerint a Pacers továbbra sem zárkózik el teljesen Turner elcserélésétől, amennyiben megfelelő ellenértéket kapnak – többek között a Lakers és a Raptors is vinné a centert.

Szomorú hírrel kell zárnunk a mai Hírmorzsákat, 69 éves korában elhunyt Mark Warkentien. Az egykori kiváló szakember játékosmegfigyelőként kezdte a pályafutását, és fokozatosan egyre magasabbra lépkedve odáig jutott, hogy 2006-ban kinevezték a Nuggets általános igazgatójának. Warkentien 2010-ig töltötte be ezt a pozíciót, 2009-ben megkapta az Év Csapatvezetője díjat is, amiért Carmelo Anthony mellé megszerezte Chauncey Billups és Chris Andersen játékjogát is. Miután távozott a Nuggetstől, a Knicks, a Rockets és a Thunder vezetőségeiben látott el különböző feladatokat.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus