Hírmorzsák 2023- 09-03 (10:00)

Dél-Szudán tündérmeséje folytatódik, mehetnek az olimpiára. Japán is kiharcolta a kvótát, Jordan Clarkson bődületes meccset játszott. Alex Antetokounmpo a G-Ligába megy. Doc Rivers segítője Tajvanon edzősködik. A Celtics gyűrű alatt hasznos centert kereshet, mezőnyposztokon TJ Warrent és Lamar Stevenst nézegetik. Andre Drummond visszavonulása után várja a HoF-behívót. Carmelo Anthony volt Patrick Mahomes kedvenc kosarasa. 

A vb tegnapi játéknapján az alsóházban küzdöttek a csapatok, de közel sem tét nélkül, hiszen még szabad volt az afrikai és ázsiai olimpiai kvóta - ezeket végül Dél-Szudán és Japán válogatottja gyűjtötte be, egyenesen ágon kijutottak Párizsba. Dél-Szudán Angola 101-78-as legyőzésével a világ legfiatalabb államaként kvalifikálta magát, így beteljesült a válogatottat jó tíz éve megalapító és azóta is menedzselő Luol Deng álma (minden sportágat tekintve ez az ország első olimpiai kvótája). A csapatot edző Royal Ivey (“civilben” a Rockets segédedzője) szerint ez a gárda fénycsóva az országban, egységet, bajtársiasságot, szeretetet és barátságot hoz Dél-Szudánba - megemlítette, hogy az ország mindössze 12 éve vált függetlenné, és emiatt is hihetetlen, amit Deng véghezvitt. Ivey hozzátette, hogy legszívesebben bepalackozná azt, amit most érez. A meccset egyébként Carlik Jones zseniális játéka hozta, a regnáló G-Liga MVP 26 pontot, 15 gólpasszt és 7 lepattanót jegyzett, de a Lakers magasembere, Wenyen Gabriel is dupla-duplázott. 

Japán megszenvedett a kvótáért, az előző ötkarikás torna házigazdái 73-53-ra vezettek a másik szigetország, a Zöldfoki-szigetek ellen, de a vendégek 15-0-s futással zárkóztak vissza - végül a japánok megállították a zuhanást és kiharcolták a kvótát. A másik rendező válogatott, a Fülöp-szigetek 96-75-re verte Kínát, Jordan Clarkson 34 pontjából 24-et a harmadik negyedre tartogatott (azon belül 20-at egy négyperces szakaszra), ezzel pedig kiharcoltak az olimpiai selejtezős helyet - a szövetségi kapitány Chot Reyes szerint extra motivációt adott nekik, hogy győzelemmel akarták megajándékozni a szurkolóikat. Clarkson a meccs után azt mondta, hogy nem ez volt az utolsó meccse a válogatottban, szeretné folytatni. 

A játéknap részleteiről itt olvashattok.

A várakozásoknak megfelelően Alex Antetokounmpo szerződését már fel is bontotta a Milwaukee Bucks - a cél az volt, hogy megszerezzék a G-Ligás játékjogát, várhatóan idén is a Wisconsin Herdben kosarazik majd. A Bucks ugyanezt a folyamatot végigjátszotta Iverson Molinarral is. Tegnap arról is írtunk, hogy a Brooklyn Nets szerződteti Harry Giles-t - a kontraktus egyéves és egyáltalán nem garantált. 

Brian Adams, a 76ers korábbi segédedzője a tajvani első osztályban szereplő Taipei Taishin Mars csapatát irányítja majd - Adams az előző kilenc évben Doc Rivers segítője volt a Sixersnél és a Clippersnél. Cody Toppert lett a G-Ligás Washington City Go-Go vezetőedzője - korábban a Sunsnál dolgozott. 

Gary Washburn (Boston Globe) szerint a Celticsnek még egy cseremagasra szüksége lesz, aki szeret a gyűrű közelében játszani. Bismack Biyombo és Dewayne Dedmon még elérhető, ugyanakkor összességében nem sokkal jobbak Blake Griffinnél, aki már jelezte, hogy szívesen maradna még egy évet. A csapatnál felmerült Dwight Howard és DeMarcus Cousins neve is, de nem akarják kockáztatni a csapategységet olyan játékossal, aki nem elégedett a szerepkörével. Brian Robb (MassLive) szerint a Celtics megnézte TJ Warrent és Lamar Stevenst, de csak részlegesen garantált megállapodást adnának nekik. 

Andre Drummond erőset nyilatkozott, szerinte a liga történetének legjobb lepattanózói között van, statisztikailag ő szedte a legtöbb lepattanót (ez igaz, a lehetséges lepattanók 24.85%-át megszerezte, amivel megelőzi Dennis Rodmant), volt All-Star, All-NBA csapattag, így arra számít, hogy visszavonulását követően beválasztják a Hírességek Csarnokába. A B/R tudósításában kiemelte, hogy a Basketball Reference szerint a teljes statisztika alapján jelenleg Drummond HoF-esélye 100-as skálán a szemmel is alig látható 1.91%

Patrick Mahomes, napjaink legjobb NFL-irányítója az mondta az NBC-nek, hogy világ életében Carmelo Anthony-szurkoló volt. Gyerekként mindenki Lebron James akart lenni, ő is kedvelte James játékát, de Anthony volt a bálványa. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus