Hírmorzsák 2023-01-09 (11:00)

Durant térdét ma vizsgálják meg, megelőzte Wilkinst az örökranglistán. Irving szerint KD jó hangulatban van, ők pedig igyekeznek csapatszinten pótolni, ha meccseket kell kihagynia. Harden átlépett egy mérföldkövet. Morant és Doncic sem játszott, de jól vannak. Ayton bokasérülést szedett össze, Adebayo keze sérült meg, Herro elcsúszás miatt húzódott meg. Minden ítélet megfelelő volt a Kings-Lakers végjátékában. Dozier a Kingsben, Dieng visszatért a Spurshöz. Ezúttal James jelentette ki, hogy a The Athletic félremagyarázta a szavait. Kenyon Martin Jr. a zsákolón. Clarkson büntetésre számíthat. Haliburton szerint a Grizzlies a mintájuk. VanVleet még nem utasította vissza a Raptors ajánlatát. Létrejöhet egy Tim Hardaway Jr.-Caris LeVert csere?

Kevin Durant térdsérülést szenvedett a Heat-Nets összecsapás harmadik negyedében. Ben Simmons igyekezett levédekezni Jimmy Butlert, utóbbi pedig ráesett Durant jobb lábára. Durant még néhány egy rövid ideig a pályán maradt, majd a Nets időt kért és KD a saját lábán hagyta el a parkettet. A meccs után pedig nem állt a sajtó rendelkezésére, hétfőn MRI-re megy majd, hogy megnézzék, mekkora a gond. Durant 2022 januárjában is térdsérülést szedett össze, akkor másfél hónapig tartott a felépülése, illetve 2017-ben akkori csapattársa, Zaza Pachulia esett rá a sípcsontjára - akkor egy hónapot kellett pihennie. 

Kyrie Irving szerint nem volt jó érzés látni, hogy Durant a földre kerül, de csapattársa jó hangulatban van, a gárda pedig úgy van vele, hogy nem érdekli őket, a sors éppen mit dob rájuk, összefognak és túlélik - amint kiderül, hogy mennyit kell kihagynia Durantnek, a kispad elő fog lépni és csapatszinten fogják megpróbálni pótolni. Joe Harris hozzátette, hogy Durant idén nem csak a csapat támadójátékának alapja, hanem védekezésben is elit szinten védi a gyűrűt, az ellenfél legjobbjait fogja, így természetesen nagy veszteség lenne egy hosszabb kihagyás, de kollektíven igyekeznek majd megoldani. 

Durant a sérülése előtt mással is bekerült a hírekbe: megelőzte Dominique Wilkinst (26 668 pont) és fellépett a pont-örökranglista 14. helyére. A következő állomás Oscar Robertson (26 710 pont) és Hakeem Olajuwon (26 946 pont) lesz. Korábbi csapattársa, James Harden a 24 000 pontos küszöböt lépte át, 27. játékosként a liga történetében. 

Ja Morant combsérülése nem jött rendbe, így kihagyta a vasárnap esti, Jazz elleni mérkőzést, de nincs komolyabb gondja. Luka Doncic bal bokájának kisebb sérülése miatt ülte ki a Thunder elleni meccset. Paul George zsinórban másodszor hiányzott combhajlító-húzódás miatt. Deandre Ayton a Suns-Cavs meccs végjátékában szedett össze egy bokasérülést, de a center a meccs után annyit mondott, hogy nem komoly a dolog, akár már a következő meccsen is pályára léphet. A portlandi Gary Payton II kihagyta a Raptors elleni meccset, továbbra is fáj a bokája - Payton január 2-án kezdte meg a szezont, miután felépült vázizom-sérüléséből, azóta viszont a bokájával bajlódik. A Miaminál Tyler Herro elcsúszott és kisebb húzódást szedett össze, Bam Adebayo pedig kézsérüléssel játszotta le a második félidőt a Nets ellen - elvileg mindketten megúszták a komolyabb problémát. 

Vitatott játékvezetői ítéletek születtek a tegnapi Kings-Lakers meccs végjátékában, amit leginkább De’Aaron Fox reklamált a lefújás után. Az NBA kiadta az utolsó két percről szóló L2M jelentését, amely alapján a meccs végjátékában minden játékvezetői döntést jónak ítéltek. Többek között Russell Westbrookot még a megfelelő pillanatban faultolta Davion Mitchell, így két büntetőt kellett dobnia 2+1 helyett, illetve Fox valóban faultolta Schrödert szűk négy másodperccel a vége előtt (utóbbit egyébként challengelte is a Kings, de már akkor is helyesnek ítélték a döntést). 

PJ Dozier 10 napos szerződést kapott a Kingstől (idén 18 meccsen játszott a Nuggetsban). A Spurs visszaigazolta Gorgui Dienget egy 10 napossal. A center rendes szerződését pár napja bontotta fel a San Antonio, hogy helyet csináljon Noah Vonleh kontraktusának - Vonleh-t már ki is rakta a gárda, így Dieng visszatérhetett. 

A The Athletic rövid időn belül másodjára kerül bajba. Pár hete a Hawks elnöke kérte számon Shams Charaniát, hogy valótlanságokat írt a csapatról és Nate McMillan vezetőedzőről, most pedig LeBron James háborodott fel azon, ahogyan Sam Amick a vele készült interjút interpretálta. Amick értelmezésében James egyértelműen kijelentette, hogy fogyóban van a türelme - a Lakers klasszisa most közösségi felületein jelezte, hogy a türelme nem fogy, és hibás az az értelmezés, hogy frusztrált lenne, mert nem az. James szerint többször is megmondta az interjúban, hogy az ő feladata az öltözőben lévő játékosokhoz kötődik, nem a keret kialakításához, az a GM és a vezetőség dolga - neki minél több győzelemhez kell segítenie a csapatot, erre fókuszál. 

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Kenyon Martin Jr. (aki már inkább a KJ Martin nevet használja) is indul az idei zsákolóbajnokságon. Az édesapjától parádés rugókat öröklő Rockets-kiscsatár egyébként a mai Top10-be három zsákolással fért be, a játéknap legszebb mozdulatát is ő jegyzi. Korábban a Portland fiatalja, Shaedon Sharpe jelezte részvételi szándékát. 

Jordan Clarkson büntetésre számíthat. A Jazz hátvédje ma hajnalban előbb beütött egy Flagrant-2-t Desmond Bane fejére, amivel a kiállítás sorsára jutott - majd a játékvezetőknek kellett lefognia, végül levonulás közben mutogatott a Grizzlies kispadjának és közönségének.

Az Indiana Pacers utóbbi 10 meccséből nyolcadikat húzta be, a Hornets elleni siker után mindenki boldogan nyilatkozott. Rick Carlisle vezetőedző szerint a kulcsblokkot bemutató Myles Turner élete formájában játszik - anno edzette a Pacersnél Jermaine O’Nealt, ő ugyanígy tette jobbá a csapattársait. Tyrese Haliburton szerint a mai meccs egy kiiindulópont, a következő 2-3 évben még tovább fognak fejlődni. Olyanok, mint a Memphis, akiknek van egy fiatal magjuk, egymástól tanulnak, mindennap azért dolgoznak, hogy fejlődjenek, és mostanra az egyik legjobb csapattá váltak a ligában - ők ugyanezt a folyamatot akarják végigvinni. 

A kanadai szakíró, Michael Grange (SportsNet.ca) szerint a korábbi sajtóhírekkel ellentétben Fred VanVleet egyáltalán nem dobta vissza a Raptors négyéves, 114 milliós ajánlatát, a játékos és a klub megegyezett, hogy előre meg nem határozott ideig várnak. 

A jó forrásnak számító Chris Fedor (Cleveland.com) szerint a Cavaliers érdeklődik Tim Hardaway Jr. iránt, és úgy is érzik, hogy a játékos elérhető és meg tudják szerezni. Arról már korábban írtunk, hogy a Clevelandnél úgy érzik, hogy a kezdőötös nagyon erős, de a kiscsatár pozíció lyukas, a meglévő játékosok közül senki nem ideális fit. Fedor szerint teljesen reális egy Tim Hardaway Jr. és Caris LeVert köré épülő csere, mert a Mavericks régóta egy olyan játékost keres, aki tud kreálni, LeVert pedig ilyen - ha a csere megtörténik, a Cavsnek még kell adnia értéket. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus